Малки трикове за шиене

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Вече съм в облаците и бавно и методично ушивам един цвят от единия до другия край ..... на моменти трябва да пропусна 2-3-16 знака, но се увличам и правя свободни съчинения, после разшивам

Имате ли трикове в торбата с хитрините за шиене на големи едноцветни области

При мен трика на големите полета е сядането.:DКато седнеш и шиеш.:kissyou:

Темата е върха!Аз си мислех,че след 17 гоблена горе-долу съм напред с материала,обаче не!Всички идеи и препоръки ще ги пробвам само това с гергефа съм го пробвала, но нещо ни ми беше удобно.Шия през цвят и отбелязвам с маркер,така за междинния цвят нито отбелязвам,нито броя.Това да се отбелязва порво с по-светъл маркер и после да зачертаваш ушитото ще го пробвам задължително. БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!!!!

Здравейте!Днес се регистрирах и решавам и аз да дам своя принос. Надявам се не е нагло. Освен, че ползвам един цвят текст маркер (обикновено жълт) за оцветяване на ушитите знаци, си подреждам цветовете на дълги картончета според цветовата гама - например зелено (от светлото до тъмното). Другото, което правя е да си заготвя конците - нарязани (както беше упоменато по-горе) на по 1м, за по-бързо издърпване и да се избегне усукването. Вечер шия само с тъмна гама - церно, кафяво, тъмно зелено. Надявам се да съм била полезна.

Otnostno zadraskvaneto, navremeto i az polzvah marker no ve4e samo moliv, za6toto markerite sa qrki i izmorqvat okoto, a puk az i bez druga po cql den sum pred komputura na rabota. O4ertavam poleto s edin cvqt konec, kato spazvam pravite ugli koito 6te se polu4at pri 6iene 1:4, polzvam tunkopisec. Taka sledq i proporciqta na tova koeto 6iq i lesno se vijda dali nqkude ne sum sburkala. Sled kato za6iq poleto za4ertavam / zapulvam plutno/ s obiknoven moliv. Taka ve4e za6itite poleta stavat grafiteno-sivi i ne mi draznqt podleda, a kogato za6iq golqma plo6 , izrqzvam za4ertanoto ot lista. Mnogo e gotino da vijda6, kolko malko ti ostava, stimulira6to e nqkak si:)

за осветлението

Не знаех къде да сложа линка, който открих. Но той е в помощ за по-леко шиене, затова реших да е тук. Ако сметнете, че не е така, не знам да направим отделна тема за помощните средства, които ползваме, но пък стават много теми...
Това открих случайно
http://www.permin.dk/Default.aspx?ID=49&M=Shop&PID=170&ProductID=4082
Може би сте го виждали, но за мен е ново, изглежда удобно за ползване. Някой от вас ползва ли? Ако не точно това, нещо на същия принцип:confused: Дали помага тази лампа или пречи при самото шиене? Някой виждал ли е нещо подобно тук в България?
Преди време се интересувах на тази тема. Съфорумки ме ориентираха да търся в магазините за по 1лв нещо подобно. Наистина намерих такъв малък вариант на лампа, но настолна. Идеята ми беше да закача нещо на гергефа, а този настолен вариант трудно ще се прикрепи и пак започвам търсенето. търсих такива лампи в интернет и стигнах до тук
http://www.sewandso.co.uk/ran2626-10.html
Някой поръчвал ли си е от тези варианти на лампи, доволен ли е? Тази лампа, която имам не свети кой знае колко силно, но пък тези на снимките, може да са по-силни. Разбира се, определено ме устройва повече варианта да си намеря в такава лампа в България, вероятно има някъде такъв вариант на добра цена. Обмислям и как да прикача и тази лампа, която имам, но ще бъде по-трудно. Благодаря предварително за споделения опит:kissyou: Все пак, според мен, осветлението при шиенето е също много важно и улеснява работата по гоблена

Последно редактирано:
:confused: Такава лампа то4но може би в България няма да намериш , но има много подобни варианти !
Лично аз смятам ,4е това нещо изобщо не е удобно защото ако държиш с ръце гергефа / освен ако не е на стоика /, това много ще натежи , ще промени центъра на тежеста и ръцете ти ще се изморят много бързо .Да не говорим ,че при всяко движение на ръцете лампата ,ще се мърда и сътветно и светлината ,което ще съсипе очите!

Моето предложение е лампион с насо4ваща се светлина, от една година го имам и съм изключително доволна!:idea:
:kissyou::kissyou:

Преди време се интересувах на тази тема. Съфорумки ме ориентираха да търся в магазините за по 1лв нещо подобно. Наистина намерих такъв малък вариант на лампа, но настолна. Идеята ми беше да закача нещо на гергефа, а този настолен вариант трудно ще се прикрепи и пак започвам търсенето. търсих такива лампи в интернет и стигнах до тук
http://www.sewandso.co.uk/ran2626-10.html
Някой поръчвал ли си е от тези варианти на лампи, доволен ли е? Тази лампа, която имам не свети кой знае колко силно, но пък тези на снимките, може да са по-силни. Разбира се, определено ме устройва повече варианта да си намеря в такава лампа в България, вероятно има някъде такъв вариант на добра цена. Обмислям и как да прикача и тази лампа, която имам, но ще бъде по-трудно. Благодаря предварително за споделения опит:kissyou: Все пак, според мен, осветлението при шиенето е също много важно и улеснява работата по гоблена

Виждала съм подобни малки лампи със светодиоди в магазини за компютри. Предлолагам, че са много леки, имат и щипки отдолу. Но те се включват с USB кабел в компютъра, за да светят. Може някъде да има и вариант с батерии.

за осветлението

Doris, Миме, благодаря ви за отговорите. Мястото, на което шия в повечето случаи не е добре осветено и вече ми е проблем. В крайна сметка може да се реша някаква по-голяма насочваща лампа :idea:и да приключа с проблема:confused:
Благодаря ви още веднъж за отговорите.:kissyou:

Последно редактирано:
Към гобленарите от София :)

Здравейте, всички :)

Прочетох с удоволствие цялата тема. много полезни неща сте написали :)

Стана ми интересно за тези игли с топче на върха . Вече търсих в няколко магазина в София, но продавачките ме гледаха странно и казаха че такова животно няма :D Толкова са и подготвени , явно :)

Въпросът ми е към гобленарите от София, ако някоя от вас си е закупила такава игла, може ли да ми каже откъде , за да се снабдя и аз

Благодаря предварително, слънчева и спорна седмица на всички :kissyou:

За лампата по-горе:
имам подобна от 5 години, купуван аот Бриколаж :)
(четох по диагонал, извинете ме ако се повтарям или съм нещо не на място)

А аз да се похваля, получих такава за подарък. Но за съжаление не съм виждала по магазините. Много е удобна, но малко по-дълга от другите, и сякаш по-тънка

Дорис, сори! Както си мислех, съм се изказала неподготвена :D
Едва сега прочетох, че препоръчваш този вид лампа :) и аз, и аз!

тази лампа я имаше на промоция преди 2 седмици в Кауфланд на цена от 29.99.В Практикер я бяха пуснали в някаква промоция от 240лв на 80лв.Но най-ниската цена беше в Кауфланд.Аз също съм за нея-можеш да си я разнасяш навсякъде в жилището

Момичета относно иглите с топче на върха можете да си намерите от позната която работи в завод където произвеждат платове там ги ползват за да изшиват дефектите по платовете .На мен ми подариха такава игла много съм доволна от нея много по лесно работя с нея има един недостатък малко по дълги са от гобленарските игли но като ми намалее конеца завършвам с обикновена игла .:kissyou:

Назад