Благотворителност с Орхан Мурад и goblenite.org

• Началник на темата Началник на темата teen_f
  • Начална дата Начална дата

teen_f

Гобленар
Здравейте скъпи колежки и колеги гобленари:)
Обръщам се към вас с една идея, която може да популяризира форума ни и същевременно да спечели пари за благотворителност.
За какво става дума?Както знаете певецът Орхан Мурад е с увредено зрение.Преди 2 седмици започна лечение в Русия за възвръщане на зрението.Той е известен и има приятели, които да му помогнат.Но в България има хиляди семейства,чиито деца не виждат и те няма как да съберат средства за операция и лечение.С цел подпомагане на такива семейства Орхан Мурад е направил фондация.
Та идеята ми е да направим благотворителни търгове-един в Пловдив и един в София,където да продаваме миниатюри избродирани от нас.Сумичките ще са символични, на вас няма да ви коства много-от останали конци и за 1 час сръчните гобленари правят чудеса:)
Със самата организация съм готова да се ангажирам аз, имам и идеи какви неща да избродираме,че всичко да се продаде.Съответно на тези събития ще бъдат извикани медиите, лице ще е Орхан Мурад, като освен фондацията ще бъде представен и нашия форум.
Мисля,че всеки може да намери едни 60минути свободни за да избродира нещо, а каузата повярвайте си заслужава.
Орхан Мурад не желае децата с увредено зрение да изгубят като цял живот в чакане.....
След всяко събитие ще има колективна среща на форумците с него.
Много ще се радвам ако се отзовете.Вече знам колко добросърдечни са всички от форума и съм сигурна, че можем да наберем доста добра сума за фондацията.

Винаги съм приветствала такива начинания! Аз съм "ЗА". С удоволствие ще се включа в такава инициатива.:thumbup:

Чудесно! От личен опит знам как откликват съфорумките на благотворителни мероприятия.Ще се включа с удоволствие и даже ако нямаш против ще пусна темата на момичета, които заедно с мен са в Движение на бг майки, които имат дечица с очни заболявания и биха били много полезни!

Много ви благодаря.Не очаквах буквално за минути да откликнете.Е то това са гобленарите:)
NIA в теб винаги съм била 100% сигурна:)
skorpion дори тези майки с болни дечица могат да се обърнат към фондацията
sLaV много ти благодаря:)

Тематиката е без значение.Аз имам идея примерно да са буквички, за да може хората да купуват подаръци за близки и познати,може да са цветя,каквото и да е .Няма ограничение и на големината.Може да са миниатюри или нещо по-голямо.Аз лично мисля всяка вечер от другата седмица да бродирам по една миниатюра и разни буквички.От тук 5лв. от там 6лв. и така ще съберем достатъчно парички...

Имам дори готово гобленче.Включвам се и аз.
Кога и къде трябва да ги изпращаме?

Поздравления за инициативата!:kissyou:

Аз също се включвам - даже имам нещо готово - малко (по размери), но наистина от сърце :kissyou:

браво

:idea:с радост ще помогна , обичам да върша организационни неща и винаги откликвам на такива инициативи:clap:

teen_f браво. :clap: Иниациативата е страхотна и я подкрепям и с двете ръце. Бях решила да правя за коледа подаръци за близките ушити от мен. Ще направя и няколко за тези малки създания които бог не им е дал зрение или пък по накакъв начин им е отнето. Пък дано повечето от тях могат да се излекуват.
Искам само да попитам може ли гобленчетата да са на празнична тематика или по-точно с коледни мотиви? И трябва ли да са в рамка?

Мили момичета,наистина не съм се съмнявала и за миг,че ще откликнете с готовност.Няма значение на каква тематика ще са.Може да са дори буквички или малки цветя.Тези,които не са в рамки,аз ще се постарая да рамкирам с рамки от всичко по левче.Най-евтиния за момента вариант е да се изпращат по автобус до Хасково.Защо до там-ами там имам човек,който може да ги прибира от автогарата.А и по този начин изпращането ще ви е само лев или два.
Моля всичи,които желаят да ги пращат по пощата да ми пишат на лични,за да им дам адрес.
Искрено ви благодаря за отзивчивостта....

Здравейте момичета! Както съм част от вас, така съм и родител на такова дете..........! Знам колко е трудно, и колко е благородно това, че искате да помогнете по някакъв начин! :kissyou: ще помагм и аз с каквото мога!

тийнче, може ли също да ги оформим например като картички, книгоразделите? Или предпочиташ да са в рамка?

С удоволствие се включвам!На децата трябва да се помага по всякакъв начин.но автобус от Карлово май няма.Мога да ги изпратя по пощата или от пловдив по автобуса.До кога трябва да се получат?

И аз смятам да се включа. Ако няма значение тематиката ще ти пратя един готов дето все не му намирам място - цветя. Но ще се стегна да направя някоя и друга картичка.
Има ли срок някакъв до който да сме готови с миниатюрите ?
Ако има базар в Пловдив трябва ли да ги пускам до Хасково?
Едвали ще помогнем на всички но поне малко ....

Назад