любители на цветя

• Началник на темата Началник на темата kati-pati
  • Начална дата Начална дата
и новия подарък сега за рожденния ми ден от децата тази красива орхидея вече има нов лист

Антуриума е много хубав,струвало си е чакането.А орхидеята е прекрасна!
Дано дълго да те радва с красивите си цветове.

Цветята ти са мого красиви! Нека те радват и с тях да дойдат нови растения при теб!

Да ви се похваля с моята теменужка.Щастлива съм,че цъфна-при мен рядко цъфти това цвете.А освен това е от верен приятел-Mimka!

Вън може температурите да са отрицателни,но благодарение на климатика моят кактус започва да цъфти:D
Дени това е" майката" на твоето "бебе":D

Много е красив! Може ли малко инфо - как се казва, от колко време го имаш, колко голям става , определено ми хареса толкова, че ще си го търся и аз ! :kissyou:

Люси,незная как се казва този кактус.Гледам го може би 7 години заедно с още 5-6 други видове.Грижите са минимални ,сега зимата един път в месеца го поливам съвсем малко.Стои на прозореца /североизток/,но климатика духа топъл въздух точно срещу него и ето цъфти:D
Обещавам и на теб едно "бебе кактус",ще го посадя още утре и за националната среща го имаш:)

Наистина ли ще ми прихванеш едно бебе-кактусче!:kissyou: Представа нямаш колко ме зарадва! До блока, в който живея има три големи цветарници, които са по-скоро търговци - внасят повечето от растенията, та честичко минавам да се любувам на красотите им. Преди Коледа си взех три моделчета кактусчета, ама ги уморих за отрицателно време :( Докато си стояха в техните саксийки всичко беше наред, но щом ги пресадих - край. Сигурно вината е моя, кой пресажда цветя по това време, ама мерака ми беше голям:(
Все едно, Благодаря за жеста! :kissyou:

ANIMONI, със сигурност знам, че сега не е сезон за пресяване, а на пролет.Може би затова е клюмнало, сега го поливай чак, когато поизсъхне почвата отгоре.За орхидеята- дръж я на слънчево място, и нали знаеш, че се държи в камъчета + много малко пръст, а ония корени стърчащите ги пръскай с пулверизатор.Те трябва да са винаги зелени, а не да се оставят да станат сиви. Това знам, защото моята приятелка има над 10 орхидеи от години .Дано да се съвземат цветята ти! Аз също обожавам цветята.

Да ви се оплача.За рождения си ден получих две прекрасни цветя-от doris и от зълва ми.Понеже продавачка на цветя ми е казвала ,че трябва да се пресее/пръста в която се продават задържала много влага/и да се махнат някакви перлички до коренит на цветето.С най-голямо старание го пресях,както ми беше обяснено.То че цветовете увяхнаха преди да са цъфнали-нормално,но се надявам да не го загубя цялото,щото много си го харесах,още повече че ми го подари съфорумка,но ако не оживее ще си купя друго,но на пролет.На орхидеята също и увяхнаха цветовете/нея не съм я пресявала.Макар че прочетох в нета как се отглеждат и се опитвам да съм стриктна.Но като знам как ми вървят цветята надали ще я опазя.Много ги обичам,но защо ли не им върви при мен

Не се тревожи за орхидеята,имам я от миналата година от 8-март.Когато ми я подариха беше прекрасна ,след 5-6 дни и опадаха цветовете и пъпките,много се ядосах и я сложих на прозореца , дори и рядко я поливах , но я държах на топло.След месец като я погледнах имаше много пъпки и като цъфта , доста време си седяха цветовете.Сега ще цъфти за трети път,ще ти я покажа като цъфне.Така че хич не и се старай , то май колкото повече се грижиш за нещо толкова по ти създава проблеми.Само я дръж на топло и на светло, обича слънчево местенце и поливай по веднъж в седмицата.Дано се справиш наистина е красива цвете.Успех в отглеждането :thumbup:

Ками, камелията ти е много красива.Аз се засилих да си купя ,но ме стреснаха в магазина ,че трудно се отглежда,но знам че ти ще се справиш :kissyou:

Ками, камелията ти е много красива.Аз се засилих да си купя ,но ме стреснаха в магазина ,че трудно се отглежда,но знам че ти ще се справиш :kissyou:

Благодаря, Здравче!
Подарък ми е от майка:) Отглеждането не ме плаши, имаме цветарски магазин:D

Не се тревожи за орхидеята,имам я от миналата година от 8-март.Когато ми я подариха беше прекрасна ,след 5-6 дни и опадаха цветовете и пъпките,много се ядосах и я сложих на прозореца , дори и рядко я поливах , но я държах на топло.След месец като я погледнах имаше много пъпки и като цъфта , доста време си седяха цветовете.Сега ще цъфти за трети път,ще ти я покажа като цъфне.Така че хич не и се старай , то май колкото повече се грижиш за нещо толкова по ти създава проблеми.Само я дръж на топло и на светло, обича слънчево местенце и поливай по веднъж в седмицата.Дано се справиш наистина е красива цвете.Успех в отглеждането :thumbup:

zdrave, мисля че си права за цветята, че колкото по не им обръщяш внимание, толкова стават по-красиви. И аз все ги гледам като бебета, а още нямам цветове и се ядосвам с тях, сума информация съм изчела и книги съм купила че и титла по ботаника може да получа и нищо.:D

Назад