Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата

Това красиво цвете го видях в една градина в Трявна.Някой знае ли нещо за него.Прилича на коледна звезда отдалеч и малко на някакъв вид петльов гребен.Цялата градина грее,грее.

След двучасова ровене в нета го открих-амарантус триколор-декоративен щир.Едногодишно растение,размножава се със семена.

и аз да ви подразня
030778793.jpg

и повече тук в албума
http://galias.snimka.bg/nature/rozi.754641.30778792

Йеее, Мони, красота!Честито!Като цъфне цвете му се радвам като на детенце ,и аз имам красива бяла глоксиния.Не ми приема снимката ,бих я качила ,да и се порадвате.Забелязах ,че кактусовите тази година имат цвят в изобилие.

5

Здравейте. Видях това цвете по дворовете в Родопите и много го харесах. Знаете ли как се казва и как да си намеря. Много се запалих

Здравейте на всички и тук, ето и още една тема в която мисля да участвам активно, аз съм вманиачен на тема цветя почти толкова колкото и на тема гоблени. Ето и няколко снимки на мои "домашни любимци"
Преглед на прикачен файл 171825
Преглед на прикачен файл 171826
Преглед на прикачен файл 171827
Преглед на прикачен файл 171828

китки

Дали мога да се обърна към отбора на знаещите?
Кое стайно цвете вирее на маааалко по-сенчесто и в близост до капки? :D
Имам едно ъгълче в кухненския кът, където съм си наумила че ще има китка. Малко светлината е кът, че е запад и доста в страни от прозорец. До самата мивка е, та може да бъде напръскано и с вода. А! И да не е с размери на фикус ;)

Това са моите цъфнали цветя!Цикламите са отрупани с цвят,а каланхоето сега почва да цъфти.Имам и един малък гербер,който днес цъфна,но не съм го снимала.Китайската роза също ще цъфти,но пъпките още са малки.Когато всичко разцъфти ще кача нови снимки...

Преглед на прикачен файл 173321Преглед на прикачен файл 173322Преглед на прикачен файл 173323Преглед на прикачен файл 173324Преглед на прикачен файл 173325

А това е китайската роза,която е на много години,но продължава да цъфти с прекрасни големи цветове...

Преглед на прикачен файл 174820Преглед на прикачен файл 174821Преглед на прикачен файл 174822Преглед на прикачен файл 174823Преглед на прикачен файл 174824

Едните цветове се отвориха точно на рождения ден на внука ми,а другите за моя имен ден!!!

Честито!Газанята ще ти цъфти цяло лято, обича много слънцето и цветовете му са като слънце!

Благодаря!Не знаех името на цветето,много го харесвам!Само,че е в една малка саксийка,но се страхувам да го преместя в по-голяма,защото е отрупано с пъпки.Ще изчакам още малко да поцъфти,пък тогава ще го преместя...

г

Девойки, особено ако има от Ивайловград и околностите. Издирвам това цвете. Как се казва и как да се снабдя. Много го искам

Назад