За любителите на Michael Powell - етапи и готови

• Началник на темата Началник на темата Denica
  • Начална дата Начална дата

Ето гобленът. Шия оригинален комплект. Никаде няма указания за 1 и 2 нишки контур. В приложеното указание пише 2 нишки. Знакът за контура е един и в схемата и в легендата. Та за това се чудя да не стане много натрапчив.

Много съм впечатлена от кривите къщички на Майкъл Паули. Намерих схемите на мини гръцки остров. Дали мога да получа схеми на венеcианските мостчета, тайната градина или книгроазделителчетата? С благодарносt.
blaga_pv@abv.bg

Хайде и тук да си сложа последното Майкълче и първо от трептиха.За оформлението ще мисля като избродирам и останалите

Да се похваля и аз с първия ушит Майкъл Пауъл.

Светле, твоят е разкошен! Вкара ме в размисъл този триптих ли да започвам или Тосканските дворове...

Mini Greek Iskand 2

Готова съм с малкото гръцко островче. Изтипосвам го и тук:

Отчитам си го като грешка, че го ших на 16 каунт панама. Контурът изглежда много дебел, а самият контурен бод върви през половинки и четвъртинки квадратчета, така че е голяма мъка на моменти. Съветът ми към тези, които искат да го шият е да си спазват указанията и да използват панама каунт 14.

Последно редактирано:
Cvetenceto, гобленът ти е прекрасен, и приказен!:clap:
Светла, и твоя е чуден!
Гоблените на М. Пауъл са ми страшна слабост... И съжалявам че не мога да изредя и поздравя всички, реализирали тези вълшебните дизайни!

Последно редактирано:
Здравейте!
Искам да покажа и аз какво съм направила:)
Дано да ви хареса
http://hand-made-cvetenceto.blogspot.com/

Пауълчето се е получило чудно! Само не мога да разбера с какъв бод е шито. :confused: На снимката изглежда един такъв... изправен. Не знам как да го кажа. Ни какъвто и да е, гобленчето е много свежо.

Пауълчето се е получило чудно! Само не мога да разбера с какъв бод е шито. :confused: На снимката изглежда един такъв... изправен. Не знам как да го кажа. Ни какъвто и да е, гобленчето е много свежо.

За съжаление схемата не е пред мен, но мисля, че бода беше указан на нея...

За съжаление схемата не е пред мен, но мисля, че бода беше указан на нея...

Този гоблен се шие с кръстче, но въпросът е ти с какъв бод си шила, че и на мен ми стана интересно... пък и на разграфена панама... поне това виждам от снимката.

Този гоблен се шие с кръстче, но въпросът е ти с какъв бод си шила, че и на мен ми стана интересно... пък и на разграфена панама... поне това виждам от снимката.

На разграфена е, защото ми беше първият по-голям гоблен. Иначе бода е хиксче, но един вид на 3 реда...

Гобленчето се е получило добре, но да си знаеш, че всичките модели са с кръстче и рядко и полукръст.До сега не съм срещала в нито една от разработките на Майкъл Пауер такъв вид "хиксчета" и в интерес на истината ми е доста интересно
Добре е да се бродират на неразграфена панама, защото в моделите с полукръст може и да не покрие добре
Това все пак е мое мнение.Всеки има право на избор
Успех и в следващите :kissyou:

Ето тук, ако увеличиш достатъчно добре ще видиш бода, явно не само аз съм шила по този начин гоблена:)
http://pics.livejournal.com/victoriy_556/pic/00068hh0

Още едно доуточнение: Бодът е full stitch
Погледнах в официалната страница, където е указан като основен за серията...

Ето тук, ако увеличиш достатъчно добре ще видиш бода, явно не само аз съм шила по този начин гоблена:)
http://pics.livejournal.com/victoriy_556/pic/00068hh0

Това, което показваш, е бод кръстче, но на по-ситна панама (примерно 28 каунт). Оригиналните гоблени на Майкъл Пауъл се предлагат на такава панама или 14 каунт (поне повечето от тях). Размерът на ушития гоблен е един и същ, само дето при едната панама се шие през нишка и е по-удобна ако в модела има половинки или четвъртинки бодове, както и при някои от контурите, за да не се цепи панамата. Разграфената българска панама е 22 каунт и за това ни е интересно как си шила, още повече като обясняваш, че е "хикс" през три реда.
Гобленът ти е хубав. Само искаме да си изясним техниката ти на ушиване.

И още - при този етап, който показваш, панамата е допълнително разграфена от колежката, която го шие, за да и е по-удобно. Това разграфяване е по желание. Аз, например, не го правя, защото се ориентирам достатъчно добре и на неразграфената панама. По принцип се прави със специален маркер, който е два вида - или изчезва сам след няколко дни, или пада при изпиране на гоблена.

Назад