За любителите на Michael Powell - етапи и готови

• Началник на темата Началник на темата Denica
  • Начална дата Начална дата
Много благодаря, момичета! Другарчето му вече е намерено и още тази вечер го започвам!

Тази година съм решила коледно да се украся с Мишел Пауел, да видим до колко бройки ще го докарам......:D

момичета, МНОГО МОЛЯ, кой каквото има на М Пауъл да ми изпраща на mariaivanova1960@abv. bg във вид на графики

Walentina, великолепен, изискан и... изобщо, за мен този сватбен гоблен е уникален подарък!!! Непременно кажи какви са били отзивите!
Rostso, то не е зима, не е чудо! Приказка!

Скоро да сте разглеждали Stitching Gallery на МП? Гледам и се :confused: Nev, твоето гобленче ли е качено там?

Ето го и другарчето на първият ми Michael Pawell:

Май клоня към започване и на трети.....:idea: Само да реша кой ще бъде следващия....

Представям ви и третия ми Мишел Пауел.
В плановете ми са още няколко, но за сега ще поизчакат, че имам други неотложни гобленчета за спешно ушиване.

Надявам се да ви хареса!

Честито за новото попълнение :clap: Тези гоблени са голяма разкошотия :kissyou:

Много са пъстрички и интересни!!:clap: Моята щерка отдавна мрънка да й шия от тази фирма , за това , че може по някое време и в моята страничка да се видят такива

Последно редактирано:
След дълго чудене, ето как оформих последния си (за сега) гоблен на МП.

и аз съм на тази тема

Представям ви и третия ми Мишел Пауел.
В плановете ми са още няколко, но за сега ще поизчакат, че имам други неотложни гобленчета за спешно ушиване.

Надявам се да ви хареса!

Точно това пауълче съм го ушила и аз преди 3 месеца и се чудех с паспарту или без паспарту за го рамкирам. Сега като виждам ти как си го оформила сигурно ще ползвам твоята идея

Едно етапче на Mini Greek Islands 2.
Остават ми любимите на всички контурен бод и френски възли.

/

Много красиво се получава!И двата Гръцки острова са ми в плановете.Би ли споделила на каква панама и с какви конци ги шиеш!:kissyou:

Благодаря, момичета :kissyou:
Шия го на обикновена българска панама, мисля че се пада около 16-ти каунт, с конци DMC и малко Anchor (от каквото съм имала останало). По принцип трябва да се шие на Аида 14-ти каунт. Схемата е от едно английско списание, нашата съфорумка elnik го е споделила тук:

http://www.goblenite.org/showpost.php?p=433980&postcount=33

Моля да споделите опит!
Шия една от Венециите на Майкъл Пауъл и в упътването пише, че контурният бод се шие с два ката конец. Чудя се, при този километричен контур, да не стане прекалено ако е с два ката.
Та, въпросът ми е вие как го правите?

Ший си смело, щом го дават с два ката значи се търси ефект.Когато има контур с два ката аз прекарвам конеца между двата ката направени вече -така не ми се насича контура, а става плавен, не става на дупки понеже е по дебело с двете нишки .Дано съм обяснила добре:D.Но нека кажат и тези ,които са шили на тази фирма все пак.

Моля да споделите опит!
Шия една от Венециите на Майкъл Пауъл и в упътването пише, че контурният бод се шие с два ката конец. Чудя се, при този километричен контур, да не стане прекалено ако е с два ката.
Та, въпросът ми е вие как го правите?

Ший го по схема - комбиниран е с 1 и 2 нишки и се получава великолепно!!!

Назад