Нова игра-Втори шанс

• Началник на темата Началник на темата manka
  • Начална дата Начална дата
На 22 ct в едно квадратче са 400 бода независимо 1:1 или 1:4.Затова 1,5 кв. са 600 бода.Квадратчето е 20 х 20 нишки.При кръстчето панамата е 10 х 10 нишки и 3 кв. са пак 600 бода.Едно кръстче се прави с 2 бода.

Последно редактирано:
Господи или аз съм тотален идиот или съм пълно куко, моля ви някой да ми разясни на една обикновена БГ разграфена панама (май се води 22 каунта, ако не греша) ако шия на всяка нишка все едно 1:1, 300 кръстчета не са ли 3 разграфени квадратчета? :lookup:

Е за такава панама иде реч

http://www.8888bg.com/view_product.php?pid=253
хахаха чакай човече че и аз се сбърках на бг панама 300 са по -малко от квадратче......:lookup: гобленов бод....

хахаха айде сега задача с ПОВИШЕН ТРУДНОСТ, горе пише 300 кръстчета, това ми се струва е различно от 300 бода :D Да не е другата седмица аз да съм с ушит гоблен, а някой с 3-4 кръстчета хахахахах. Леле хора искрено ме разсмяхте, ако някой ме чуе как се хиля ще ме помисли за откачалка казвам ви не съм се смял така от детските ми години. :PP

хахаха майтап....явно така ще станат нещата аз със кръстчетата 300 бода вие с гобленовия бод 600..хахаха и пак не съм сигурна ....край хвана ме смешната болест и се хиля......:D

Я да видя дали и мен не ме е хванала жегата - едно квадратче при бродерия на "Х" е 10х10 бода т.е 100, а при гобленов бод (бродиране 1:4) е 20х20 бода - 400 бода.Това ще рече, че тези които бродират с "х" трябва за определения срок да избродират 3 квадратчета, а другите 1.5 квадратче.Дали стана ясно?

Я да видя дали и мен не ме е хванала жегата - едно квадратче при бродерия на "Х" е 10х10 бода т.е 100, а при гобленов бод (бродиране 1:4) е 20х20 бода - 400 бода.Това ще рече, че тези които бродират с "х" трябва за определения срок да избродират 3 квадратчета, а другите 1.5 квадратче.Дали стана ясно?

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ УРА значи не съм бил пълен идиот. Едно време шефа ми викаши не е хубаво да знаеш прекалено много че виждаш и неща дето не е нужно да ги виждаш. И аз като най-невежия така ги смятам, ама реших да попитам Миро и той така ме забатачка, ако шиеш на такъв каунт на онакъв каунт на криво или направо, ако пък е отдясно наляво или от ляво надясно, ако е нагоре или пък надолу, че аз направо викам или аз съм тъп или трябва да си изхвърля всички дипломи. Светла Петрова много ти благодаря, че ме успокои, че не съм изкукуригал още :D

Ясно стана най-после...но се и повеселихме !!1 Благодаря Светльонка за поясненията че както беше тръгнало .....

Такаааа аз съм готов с подготовката на новия гоблен, остава в понеделник като ида на работа да снимам схемата, защото обичам да си пазя оригиналите. Как се случват нещата трябва да си отворя после тема във Вашите творби или ..... някой ще ми подскаже ли, за да пусна снимки от подготовката към началото? :nose:

Определено имам нужда да разтоваря напрежението - тук са заформя весела групичка - може ли и аз да се пъхна? Имам една мадама на Вервако дето започнах с голям хъс но вече година и половина стои до някъде и не ми спори. Определено ще всея смут в религиозните ви редици - леко лъха на еротика моя модел :D
Кръстче е - значи с норма 3 квадратчета.

Аби за есенния робин ли става въпрос - сложна история беше той...

Същия Юра...още го дъвкам....отварам кутията вадя гоблена и започвам веднага да си намирам причини да не го шия....2 години така.....

Хайде да се намеся отново (май само в такава игра не съм участвала :D).Когато се даде старт на играта всеки от участниците си открива тема (например Втори шанс на Светла Петрова), в която показва снимка на гоблена, оставен да отлежава за по-добри времена или като ти дойде музата, за да го завършиш, с който ще участва и снимка на това, което трябва да се получи като краен резултат.След изтичане на определения срок за бродиране ( по норма) поставя две снимки - на предния и настоящия етап, за да се види разликата.И така ....до края.
Ако гоблена е по-малък и дай Боже го завърши бързичко, може да извади от шкафа следващия и да продължи.
Ако има още неясноти - питайте, а аз с каквото знам ще помагам.Току виж и аз съм изровила нещо ...:D

Когато се даде старт на играта ...........
Ако има още неясноти - питайте, а аз с каквото знам ще помагам.Току виж и аз съм изровила нещо ...:D

Кой дава старт? Хайде, хайде, хайде търсят се още участници ще бъде много забавно :rainbow:

:D А може ли да се участва с нов, незапочнат комплект, който отлежава в шкафа и чака да ти дойде музата? :D

:D А може ли да се участва с нов, незапочнат комплект, който отлежава в шкафа и чака да ти дойде музата? :D
Може и с нов гоблен.
flame_froide нека минат поне няколко дни да се запишат желаещите и може ди...модератора на темата ще даде старт...или Аби като инициатор ще води играта...

Благодаря за отговора:idea: Ще си помисля. В момента шия два паралелно, и то с мерак:D Но от друга страна, сред всичките запаси имам и един "Леврон" дето си отлежава от 2009 г.

Едно процедурно предложение имам - възможно ли е темата да е една и всеки да показва. Мисля си че ще е по-лесно за преглеждане . Пък и можем да си пускаме по някой бъзик :gipsy:

Едно процедурно предложение имам - възможно ли е темата да е една и всеки да показва. Мисля си че ще е по-лесно за преглеждане . Пък и можем да си пускаме по някой бъзик :gipsy:
Това би трябвало да го каже "Водещия" на играта.

Здравейте весели хора,първо да поясня това не е игра,а стимул да си довършим нещо,което отлежава.
Всеки си отворя сам тема,като поставя картинката,на това което ще шие.
Не е нужно да се събират определена група хора,може и по етапно да се включвате.След като си отворите,аз ще мина след вас и ще напиша номера на етапа,който започвате,и така ще ви следя.

Нямам нищо против Юра,може и една да е темата,но ако някой закъснее с етап,ще го изтърва от поглед:idea:
Какво пък ни пречи и по другите теми да си пишем,важното е да става весело,нали.
Ама все пак си решете вие де,аз ако се включа,пак ще загазя хаха,и ще се изложа,пък не ми е и за първи път де..

Назад