МАРКЕР ЗА ПАНАМА

• Началник на темата Началник на темата NIA
  • Начална дата Начална дата
Вчера си купих Aqua Tricmarker -син от мистър Гоблен в Пловдив за 3.90 лв. Драснах на гърба на един гоблен , който ще свърша всеки момент и ще пробвам дали излиза.

Mladenka, "denemeden kullanmayiniz" oznacava "ne izpolzvayte bez da ste go probvali", a osaka sigurno e ime na nqkoq firma.
znaci e golqmo udobstvo tova markerce..Sledite izcezvat kogato se pere dovirseniqt goblen, taka li da go razbiram?

Разбира се, пробвах го , като се намокри дори със студена вода и изчезва . Аз всъщност използвам в момента същия маркер, но на DMC , докато свърши. Той струваше 5-6лв. Много са удобни тези маркери за неразграфена панама.Откакто ги имам шиенето е много по-удобно и бързо. Преди се измъчвах с относителното броене. :idea:

Tova e mnogo hubavo. Radvem se, ce vinagi kogato ceta foruma, naucavam vse po nesticko polezno ot vsicki vi. Blagodarq!

:heart::heart::heart:Страшно полезна информация момичета.Благодаря ви че я споделихте с нас.

В Стара Загора в един магазин за гоблени имаше 2 вида такива маркери - този, за който каза Ниа, който изчезва и друг, който изчезва от вода - при изпиране на гоблена. Този втория вид ми се струва по-подходящ за големи гоблени, които се шият дълго време и мисля да си купя такъв. Цената и на двата маркера беше 6 лв.

В Стара Загора в един магазин за гоблени имаше 2 вида такива маркери - този, за който каза Ниа, който изчезва и друг, който изчезва от вода - при изпиране на гоблена. Този втория вид ми се струва по-подходящ за големи гоблени, които се шият дълго време и мисля да си купя такъв. Цената и на двата маркера беше 6 лв.

Разбира се,за предпочитане е маркера,който се изпира с вода. Лично аз бих го предпочела него,ако мога да го намеря.
Забелязах,че моя маркер на различните панами срока му на изчезване е различен - на някои изчезва дори за 2 седмици,но на панамата ми с ламе изчезва за 2-3 часа.

Въпрос към търновки

Дали някой знае да се продават такива маркери за разграфяване някъде в Търново, понеже утре ще ходя до там, а в нашият град няма. Много искам да си намеря такъв маркер.:(

Val4e,в Търновските магазини за гоблени със сигурност няма такъв маркер.Ако в някоя книжарница намериш нещо.......
По главната,малко след като подминеш кръстовището на "кино Искра" (вече не е кино),има една,заредена с художнически материали.Аз обаче там не съм питала.

Ето какъв маркер си купих днес от Търново. Купих го от магазина за гоблени в търговския център на кооперативния пазар. Струва 6, 20. Той е от тези, където се изпират, пробвах със студена вода, много е лесно, даже не съм търкала, само като се намокри и изчезна.

А аз днес си купих комплект - 2 маркерчета едното е бяло/за черна панама/,също се изпират,даже си имат на капачката четчица,но нещо ме смущава...Момичета защо си представях,:?:че като говорим за маркер и трябва да е като обикновенните маркери /напоен с някакво мастило/,а моите са си като молив с „графит”.Вярно,че и тези ми вършат работа,просто питам от любопитство.:D.Ето, да ви ги покажа

Последно редактирано:
ata , а четчицата за какво е? С нея ли махаш моливчето?

Дидка ,пробвах и изчезва от водата,дори не го прах,а минах отгоре с мокра гъбичка.А пробвах на сухо с четчицата,с нея поизбледнява,но не изчезва.Така,че не знам точното предназначение на четката.Беше ме страх,че като се пере и трябва да търкам с четката,но както ти казах само с мокра гъбичка изчезна.

Последно редактирано:
Злате, маркерчето си е точно флумастерче - съвсем малко по-дълго от нормалните. Твоето доколкото мога да преценя е водоразтворим молив, който сигурно върши същата работа

Злате, маркерчето си е точно флумастерче - съвсем малко по-дълго от нормалните. Твоето доколкото мога да преценя е водоразтворим молив, който сигурно върши същата работа

Дааа,явно е молив ,въпреки,че в магазина ми го дадоха за маркер...

Между другото не се ядосвай, защото маркерът за 5-6 месеца ми изветрява, а и за тъмна панама не става. Може би затова тази вечер, като порових в сайта на Миленастил - откъдето са показаните от Валче и теб нещица, маркерът го нямаше вече ....

ata да знаеш, че via е права, виж тук какво видях , пак го водят молив и е на DMC.
http://www.goblenite.com/article_466.html

Моят на външен вид е същият, но не е молив, но не е и маркер, мушито му е тънко и е като обикновен флумастер.

Аз като се вгледам в панамата виждам пикливо-жълти следи от водоразтворимия маркер и то само на дневна светлина, но много ме дразнят.

Назад