ОТСЛАБВАЙТЕ без големи лишения

Искам да споделя с всички във форума,че преди десетина дни започнах Кремълската диета и ефекта е невероятен.Без да стоя гладна,отслабнах до тук с 2кг.
Въпроса е, не в това да не ядеш,а какво ядеш.Тази диета е на принципа на УСЛОВНИ ЕДИНИЦИ.Във всеки продукт се съдържат определен брой условни единици и за да се отслабва,не трябва да се приемат повече от 40 условни единици на ден. :) :) :) :) :)

Скарлет, това звучи чудесно!! Защо не вземеш да я споделиш с всички нас? :?
Така няма всеки да ти я иска лично и да я пращаш постоянно. :lady:

Ето това намерих в руските форуми.Срещу всеки продукт има грамаж и колко условни единици се съдържат.

6703.gif

Добре звучи, но не е ли малко кофти да пресмяташ точките на всяко нещо, което изяждаш? Все едно да смяташ калории...

Смята се само първите 2-3 дни.След това,вече горе-долу знаеш кой продукт,колко условни единици съдържа.
Аз смятам също и калориите. [:] Намерих един калкулатор и там записвам какво съм яла през деня и той ми изчисвява колко са калориите.Направи ми впечатление,че откакто започнах тази диета,калориите,които съм приела за деня са най-много 150 и това е от захарта в кафето,но вече си купих и захарин. :)

За нормално хранене нетрябваше ли да са около 2000 килокалории на ден? Това 150 не е ли прекалено малко?

В калкулатора,с който аз измервам приетите калории за ден,има таблица,според килограмите и ръста,калкулатора за мен изчисли,че на ден се падат 1613 калории,но поради спазване на диетата,сега доста е намалено приемането на калории.
Аз,в момента съм окрилена :lady: ,защото с тази диета,при всяко качване на кантара(всяка седмица,не всеки ден),резултата е изключителен. [:] [:] [:]

Тази тема е бях пропуснала и чак сега е забелязах.

Искам да споделя с вас в момента каква диета правя. Преди една година я бях правила и бях отслабнала 12 кг. за два месеца. Килограмите успях да ги задържа за известно време (5 месеца), но ми изписаха лекарства, от които отново напълнях. В момента вече един месец съм на нея и съм отслабнала 6 кг.

Ето и диетата:
Разрешено за ядене:
- месо без значение на приготвянето (само да не е панирано) (колкото и да е странно, може месото да е тлъсто)
- зеленчуци (но без картофи, ориз и бобени). Ако си правите салати не се лишавайте от подправките.
- яйца

Разрешено за пиене:
- минерална вода
- твърд алкохол
- чаша бяло вино - вечер

Забранено за ядене:
- плодове
- ядки
- брашно
- царевица
- всичко, в което има захар, подсладители или консерванти
- мляко и млечни продукти

Забранено за пиене:
- газирани напитки
- бира
- натурални сокове

Момичета, мисля, че намерих диетата, към която трябва да се придържам. Не става дума за лишаване от храна, а за смяна на начина на хранене. Озакзва се, че ако трябва да отслабне човек, той трябва да се храни редовно и в никакъв случай не трябва да гладува. Другият важен извод е, че трябва да консумираме най-много 10-20% въглехидрати, 20-30% белтъчини и 50-60% мазнини. Тогава тялото изгаря най-напред мазнините, които ни пречат да поддържаме нормално тегло. При другите диети, например с глад, тялото първо губело вода, губело мускулна маса и органи и най-малко се губели мазнини. С други думи отслабваме за сметка на загуба на добро здраве и добър външен вид. Преразказвам, за да ви заинтригувам, а иначе всичко можете да прочетете ето тук http://spidersport.com/weight-control.php. Едно парче пилешко месо, например, ще ви засити за по-дълго време от една вафличака и ще бъде по-здравословно. Пиша в тази тема (а не в другата, която "тръгна" в кулинарен свят), за да си е на мястото :) . Тази година ще пропусна обичайните тортички и курабийки, но по този начин ще се погрижа за здравето си. :) Мисля, че то е най-важното за всеки човек. Весели празници!

Lyubka каза:
...Разрешено за ядене:
- месо без значение на приготвянето (само да не е панирано) (колкото и да е странно, може месото да е тлъсто)...

Мое мнение разбира се, но така, ядейки месо, само ще си съсипя и изтощя организма :no:

А какъв точно е проблемът с плодовете? Защо са забранени за ядене? И каква е ползата от твърдия алкохол? Недоумявам наистина...

Тази диета може и да действа за намаляване на килограмите, но на каква цена?

На мен части от тази диета ми напомнят на тази с ниския гликемиск(??) индекс, но и аз не знам ракията :wink: защо е там.

Плодове, Werty, не се позволяват- особено в началната фаза, защото съдържат захар, оттам се вдига инсулинното ниво и т.н.
По същата причина са забранени и кореноплодни: поради голямото количество нишесте, което съдържат и което се превръща в захар.

Убий ме, не бих могла да следвам подобна диета: аз не мога да живея без плодове. :cry:

А иначе биологически сме създадени така, че месо и мазнини са ни нужни, докато житни продукти и захр- не (казват). :?

Не смятам да се отказвам от плодове. Ям и ядки, и мляко. Мога, обаче, да поизключа хляба, сладките и тестени изделия - идеята е да не се стряскам, поглеждайки докъде е стигнала стрелката на кантара. :D :D :D

nelka каза:
...Плодове, Werty, не се позволяват- особено в началната фаза, защото съдържат захар, оттам се вдига инсулинното ниво и т.н.

Това какво общо има с отслабването? Никога няма да повярвам, че е възможно да надебелея, ядейки лимони, мандарини, портокали, киви или череши :no:

nelka каза:
...А иначе биологически сме създадени така, че месо и мазнини са ни нужни, докато житни продукти и захр- не (казват). :?

Не знам кой го казва това, но анатомията ни не е на месоядни. Не ми се спори на тази тема (не съм вегетарианка и фанатичка на тема "месото убива", но обичам фактите:+). Мазнини са нужни, но чак пък животински?
За рафинираната захар съм съгласна, че е вредна, но тук пчелния мед задраскваме ли го щом дори и захарта в плодовете е забранена?
Това за житните култури също не е истина...

Дано да не си навредим сами повече, опитвайки се да постигнем определени килограми.

(За да не излезе, че само отхвърлям - да ви запозная с моята диета / начин на живот, която не я препоръчвам на никого :+) Храня се максимум веднъж на ден (понякога и веднъж на два дена) и то вечер (като в менюто ми влизат основно ядки, салати, плодове, консервирани грах, царевица, кисело и прясно мляко, но повече от 500-600 грама не мога да събера в мен), през деня се наливам с нес кафе (500-600 грама), а като алкохол пия само бира (няма да споменавам количества :+). Не знам това дали и как се отразява на здравето ми, но нямам спомен да съм боледувала през последните 5 години; тежа между 50-54кг (височина 170см), обичам да ходя пеш и не ме свърта на едно място :+) Не мисля, че гладувам или че се лишавам от нещо и напук на всички очаквания не съм умряла от глад :)

Werty, ти спокойно можеш да продължаваш в същия дух, но когато стрелката на кантара прогресивно се мести надясно, човек започва да се замисля. След като се чувстваш добре, разбираемо е да не сменяш начина си на хранене. Ние изразяваме различни становища, но всичко това сме го прочели някъде - едва ли някой се базира на собствени научни достижения. Така че трудно ще стигнем до консенсус, защото информацията относно диетите е много противоречива и всеки търси своята диета на принципа на пробите и грешките. Весели празници!

Това с пробите и грешките не е ли опасно? Аз си мисля, че преди да решим да се лишим от нещо или да прекалим с друго, че когато стрелката отива надясно, е най-добре преди това да се консултираме с лекар, който ще ни каже точно за нас кое е приемливо и кое не. За това и по-горе казах "дано да не си навредим сами".

Иначе днес четох (мисля, че беше в "24часа") мнение на един диетолог, който препоръчваше, когато искаме да дадем почивка на организма ни, да ядем едно и също през целия ден, а на другия ден друго нещо, но пак през целия ден. Примерно - днес само ябълки, утре само сирене, после само друго нещо. Това ми се струва разумно - хем има много общо с разделното хранене, хем няма лишения, хем го препоръчва диетолог.
:yes:

Werty,

Много депресиращо четиво това от предния ти постинг :cry: ...За края му става дума и за различните размери и съотношения (сравнени с нечии други :( ).

В последно време от шетане покрай - тъкмо- яденето, не ми остана време да помисля и говоря за диети.
Това беше съвсем несериозно.

Написах мнението си на базата на онова, което минава пред очите ми всяка седмица. Имам неограничен достъп до списания и всички те са пълни със съвети и обяснения. Все логични.

Никога не съм спазвала диета, мисля че самото следене на часов график и мерене и теглене на салатени листа би ми донесло повече стрес отколкото положителни резултати.

За себе си съм убедена че освен всичко друго съществува и нещо, което се нарича душевен комфорт, а той в моите представи включва всичко онова, което ми е вкусно. Мился единственото правило е всяко нещо да бъде с мярка (но не го спазвам).

Относно храненето има ред теории и всеки , захванал се с някоя, намира ред доказателства, поддържащи тезата му. Нормално.

За жалост...Не, не знам дали е за жалост или за добро; то е просто факт, че всички "модерни" схващания в областта на медицината и храненето имат живот приблизително десет години, след което биват заменяни от нови.
Беше модерно и страшно "здравословно" да се пие вода, много вода. Това вече не е така, за радост.
Мазното беше вредно, вече не е, сега виновниците са карбохидратите във всичките им превъплъщения.
Бягането също отдавна не е безрезервно признато за оптимален начин на трениране.
И ред, ред други неща, за които би ми дошъл тесен форумът да изредя.

Не си и правя труда да изчета всичко, защото не мога и не искам да препрограмирам организма си през няколко години.
Храня се с онова, което ми е вкусно и че това са основно плодове и зеленчуци е просто някаква случайност. Само че както и ти не казваш за бирата, така и аз няма да си призная по колко череши изяждам дневно когато съм в БГ и се случи да е сезонът им. :no:
Аз също МНОГО обичам да ходя пеша, обичам улици и асфалт.
Само дето тук няма много... :(

умишлено сега преди празниците направих лечебно гладуване,точно заради отиващата надясно стрелка,но ми направи впечатление, че смъкването вече не е като преди 4-5год на ден килограм,а за 9дни 3кг,искам да отслабна,но :twisted: :twisted: :twisted: ,голяма мъка,ще се радвам ако още някой даде своето предложение . Ефектът при гладуването е че зимата я изкарвам почти безпроблемно :yes:

Казват че някъде след 30-те всяка година организмът започва да изгаря по 1% по-малко калории. Начинът ни на живот също става все по-малко активен, оттам- и сълзите при вида на стрелката вдясно.

!!Вижте, момичета, аз имам една идея: купете си дигитални теглилки. Те нямат стрелка и по този начин проблемът е решен,тоест престава да го има! :wink: :)

Назад