Коледни и Новогодишни идеи-2007

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
Това е обещаният кекс със фъстъчено брашно и лешникова паста.Съжалявам,че не се вижда добре,но той става тъмен.Пълен е със сушени плодове-стафиди,ананас,череши ,кайсии,манго,папая,банан.Утре ще покажа отрязано парче,дано излезе по добре

Miro, IBG страхотно изглеждат всичките вкуснотийки дето сте показали, на човек лигите му да потекат:amam:
Миро, ако можеш да напишеш рецептата за ябълковия сладкиш - аз много обичам неща с ябълки!!! ИБГ, изглежда страшно вкусен кекса, ще може ли да споделиш и рецептата:confused:

Охо колко вкуснотии има тук . Еее Скарлет от години не съм яла баница каква мечта ми е тук и точилки няма ама и аз не съм толкова скопосна :cry:
Миро ме засрами , за сладкишите все си мислех че по лесно е да ги купиш /има такъв избор на пазара/ а и по сигурно, обаче като гледам тези май ще взема да направя и аз нещо сладко:clap:. Обещавам по късно да ви представя моята средиземноморска/медитеранеа/ кухня. Сега правя снимки и съм в процес на приготвяне, а тук обичая е готви се - яде се-пак се готви ... и така до десерта с кафето:smokin:

Наде,правиш си най-обикновен кекс ,като слагаш наполовина обикновенно брашно и фъстъчено брашно- ако е 2 чаши,слагаш от двете по една.Иначе 3яйца,1ч.ч кисело мляко ,1 1/2ч.ч захар,ванилия,бакпулвер и малко масло или олио.Това с плодовете сама го измислих и купих всички които намерих по пазара.От фъстъченото брашно вкуса е невероятен.Същото се получава ако намериш и лешникова паста по пазара.

Наде,правиш си най-обикновен кекс ,като слагаш наполовина обикновенно брашно и фъстъчено брашно- ако е 2 чаши,слагаш от двете по една.Иначе 3яйца,1ч.ч кисело мляко ,1 1/2ч.ч захар,ванилия,бакпулвер и малко масло или олио.Това с плодовете сама го измислих и купих всички които намерих по пазара.От фъстъченото брашно вкуса е невероятен.Същото се получава ако намериш и лешникова паста по пазара.

Копирах си рецептата, много, много ти благодаря - тези дни ще я направя, тук по празниците се яде Панетоне и вече си купихме, но след това мисля да пробвам твоя кекс - само тази лешникова паста не знам дали ще намеря, но и другите продукти мисля са предостатъчни за кекса да стане невероятно вкусен!!!! Още веднъж благодаря :flowerlove:

Охо колко вкуснотии има тук . Еее Скарлет от години не съм яла баница каква мечта ми е тук и точилки няма ама и аз не съм толкова скопосна :cry:
Миро ме засрами , за сладкишите все си мислех че по лесно е да ги купиш /има такъв избор на пазара/ а и по сигурно, обаче като гледам тези май ще взема да направя и аз нещо сладко:clap:. Обещавам по късно да ви представя моята средиземноморска/медитеранеа/ кухня. Сега правя снимки и съм в процес на приготвяне, а тук обичая е готви се - яде се-пак се готви ... и така до десерта с кафето:smokin:

Баницата не е с точени кори,а с готови.:idea:

Аз направих Щьолен и коледно пънче.Баклавата я купих готова.За утр менюто ми още се върти в главата ми,но сигурно ще е капама по бански

Всички сте се представили прекрасно !:clap:
Миро, пусни рецептите на твоите чудесни творения.:kissyou:

Eто тук http://www.snimka.bg/album.php?album_id=203689&view=1
обещаното от мен меню. За първи път приготвям средиземноморско коледно меню. Разбира се не е всичко,липсва пържената риба и ядките сладкишите и пенето:party::hic: Тук се пие много вино и за финал ликъор от лимони:kissyou:

Тази пита направих днес

a7ed967e4b64.jpg

Назад