Картини от брюкселска дантела

Здравейте любители на гоблени,
аз съм шила много малко и много отдавна, защото от 12 години се занимавам с ръчна изработка и дизайн на брюкселска /калоферска/ дантела. От две години се опитвам да направя нещо като картини, но не съм сигурна дали успявам. Някои от тези "картини" можете да видите на следния сайт:
http://www.yessy.com/mimi_dobreva/
Надявам се, че ще ви харесат.
Хиляди поздрави:hello:

Обемни цветя от брюкселска дантела

Здравейте,
искам да ви покажа някои от последните ми работи - обемни цветя - за първи път работя такива неща и ако нещо не съм направила както трябва - моля за извинение.
Също така искам да ви благодаря за топлите думи - те ми действат много стимулиращо и се надявам и в бъдеще да ви покажа някои интересни неща.
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ !!!

С удоволствие отговарям на Viking, а също така и на всички, които се интересуват от брюкселска дантела:
вместо да обяснявам с думи как се работи това ръкоделие поставям снимка, Обемните цветя са изплетени поотделно, колосани са и след това са сглобени. Също така поставям и една дантела изплетена с копринени конци - надявам се да ви хареса.
С пожелания за творческа работа: Мими

Иде Великден...

Здравейте чудесни български жени,
желая ви през новата година да създадете още по-красиви творби - плод на вшето въображение и сръчни ръце.
А аз вече работя на великденска тематика - ето две мои неща - надчвам се, да ви създадат добро настроение.
С най-добри пожелания!!!

Картини от мъниста

Въпреки, че това не са истински гоблени, много ми се иска да ви ги покажа, хей така, просто за разнообразие, а може би ще ви стане интересно...

Моля ви, без да искам съм ви въвела в заблуждение - ТОВА НЕ СА МОИ РАБОТИ, просто ги намерих в мрежата и понеже много ми харесаха исках да ви ги покажа и макар, че не са мои, все пак са готови неща.
ХИЛЯДИ ИЗВИНЕНИЯ!!!

Нови дантели с пролетно настроение

Скъпи гобленарки,
имам удоволствието да ви покажа три от последните си работи - надявам се да ви харесат.

Цветя от мъниста

Здравейте,
радвам се, че отново съм в компанията на толкова талантливи творци!!! Разгледах доста нови неща и направо съм удивена - за гобленарската страст изглежда няма почивка...
Горещините през лятото ми попречиха да плета дантелите си по-активно, но пък използвах времето да се отдам на новото си хоби - цветя от стъклени мъниста. Зная, че не им е тук мястото, но не зная къде да ги сложа.
Ето някои от моите цветя:

Здравейте мили виртуални приятелки,
отдавна не съм писала във форума, защото все някак си не се чувставам на мястото си - ни рак ни риба...
Все пак искам да покажа някои мои работи, защото много високо ценя мнението ви. Дано ви разнообразят малко...:idea:

г

Мими, , че си вълшебница е известно и по света. А, защо не сложиш и бижутата, които изработваш? Ще покажа на какво бижу съм горд притежател. Благодаря ти за тази радост още веднаж!

Скъпи форумчанки,
от все сърце ви благодаря за похвалите:kissyou:
Ще се опитам и за в бъдеще да разнообразявам форума.
Мони, специално ти благодаря за добрите думи и за награда ще покажа някои от бижутата си - моля, не ме съдете строго, защото в тази област съм още начинаеща..
Аз също разглеждам вашите работи и съм възхитена от артистичността и финеса на вашите гоблени - за мене това ръкоделие е непосилно - останах си с един единствен ушит гоблен - "Потока". ДЕРЗАЙТЕ:clap:

Мили дами /и господа/,
надявам се, че летните горещини не са намалили вашия ентусиазъм и на форума ще видим нови прекрасни творби.
Аз също не се оставям горещината да ме надвие и плета нови дантелки - въобще
този форум ми действа стимулиращо, макар и да не влизам често в него.
Показвм ви последните си дантели - макар и нетрадиционни - дано ви харесат.
Тъй като и без това не съм по правилата на форума, искам да ви покажа моите "кавалер и дами" - /бегониа тубероза/, които тази година са особено пищни и ме
радват неимоверно - просто за разнообразие ...

Хиляди поздрави и пожелания за нови успехи в това прекрасно изкуство:thumbup:

Направо съм без думи пред тази красота и изящество.Завиждам ти за умението,знам че е много трудно това което правиш,а за цветята има защо да се гордееш.Направо греят от красота :kissyou:

Постепенно и неусетно наближава Коледа и Нова година...
Ето три дантели с подходяща тематика /рамките са виртуални/:

ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!

от все сърце желая на всички форумчанки здраве, щастие и нови творчески успехи !:idea:

Мими, новите ти творби са оригинални, носят пролетно настроение и са многоооооо красиви. :clap:

Наистина е нещо уникално това което се полувача от този метод на плетене и преди съм виждала изработки но твоите са наистина най-добрите които съм виждала и това че сама си правиш моделите ме изумява-наистина си голям майстор и не се притеснявай че това не са гоблени те също си имат своята красота и много им се радваме всички. възхищавам ти се и те поздравявам за всичко което си изработила :blueflow:

Мими да е честита и на теб Баба Марта.
А това че имаш златни ръце е неуспорим факт.Всичко което съм видяла на живо е прекрасно.:kissyou::kissyou:

Мими,останаха ми очите по новите ти творби,прекрасни са:clap::clap:
Скоро може и на курс да идвам при теб,сърбят ме ръцете за нещо ново:idea:
Още веднъж поздравления :clap:

Здравей Мими,
та ти си супер майстор. За мен това е нов вид творчество. Може и да греша, ама твойте неща ми изглеждат супер трудни в сравнение с гоблените. Знам как се плете, виждала съм, но никога не съм опитвала. За мен е като китайски език. Радвай ни, показвай ни всичко дето създаваш. И както Манка каза и мен ме сърбят ръцете, та и аз при теб на училище, а ти не ни :bong: съди много.
Браво :clap:

Назад