помогнете да откажа цигарите

• Началник на темата Началник на темата Snejna
  • Начална дата Начална дата
Цигарите се отказват наистина с инат.На Нова година стават 5 години откакто не пуша.Пушех близо 20 години,стигнах до кутия и отгоре на ден.Но за да ги откажеш,трябва наистина да го искаш.И най-трудно е първите 3-4 дни,особено в ситуациите,които са се превърнали в навик,като кафето с цигара,бъбренето с приятелки на по цигара и т.н.На мен лично ми липсваше дълго време не самата цигара,а навика да държа цигарата.
Е,доста солети изядох,но се справих.:D

4 стимула за отказване от цигарите

Щом аз го мога, значи и Вие го можете. Пушех по кутия на ден и ги спрях от раз. Рецептата ми:
инат50% + навик 30% + пари 10% + его20% = 110%( има 10% инат в повече, че е много необходим :D )

1 Направете го по навик. Пушнето е навик - променете го. Навик, който ние сме свързали с кафето, гнева, храненето и други ежедневни дейности. Никой от Вас не е свързал пушнето с рязането на ноктите или плащането на тока и водата. Свържете с тези ежедневни дейности нещо друго, което да Ви е приятно и да ангажира вниманието и ръцете Ви на 100%. Заменете единия навик с другия.
2 Направете го на инат . Това е типична българска черта и сега е момента да я използвате. Направете го на инат на всички: на акциза, на качака, на контрабандата, на колегите пушачи, на непознатите пушачи дето стоят в одименото "капанче"..... абе Вие си знаете на пук на кого.
3 Направете го за пари . Спестявайте правилно: Колко пари давате за цигари на ден? Честно! Сега вземете тези тези пари и ги пуснете зад секцията (гардероба). Правете го всеки ден. Пуши ли Ви се, много? Ами преместете секцията и с парите, които намерите, си купете цигари. Май не Ви се пуши чак толкова много, че да местите секции и гардероби, нали?
Ако все пак сте стигнали до парите, не е ли по-добре с тях да си купите онзи, хубавия скъп гоблен дето сте си го заплюли отдавна ( и едно отсрамващо подаръче за половинката) - така и така вече сте ги спестили тези пари.
4 Направете го за егото си. Средностатистическият пушач не може да се откаже, колкото и да опитва. Вие не сте нито "среден" нито сте "статист"! Вие сте върха и главния герой/героиня. Устискайте и ще усетите какво е "на върха" (да не се бърка с един друг връх ). Ще изпитате самочувствие и самоувереност, непознати на "средностатистическите" хора.

Назад