От кухнята на Джемма-4

  • Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Джема имаш моята пълна морална подкрепа.Бъди спокойна,ако можеш,за да е по-спокойно и детето.Успех и много късмет ви желая.
 
Стискам палци всичко да мине успешно с операцията. Детенце да се възстанови бързо. И на тебе много сили, за да издържиш на цялото напрежение.:kissyou:
 
Вкусно хлебче:

2 яйца
200 мл пр.мляко
650 г брашно
1 ч. л. захар
1 /2 ч. л. сол
80 г масло, разтопено
2 ч. л. суха мая
1 жълтък или 4 с. л. пр.мляко за намазване (по желание)
 
О,забравих да пиша- операция не се налага да правим сега, докторът каза- догодина ще направим нова снимка и тогава ще види дали се налага или не. Засега се размина. Благодаря за загрижеността.
 
Джема, радвам се, че детенцето е добре и няма да го оперират. :flowerlove: Липсваше много в кулинарния форум. Продължавай с кулинарните творения - винаги ми идва музата да приготвям нещо по-така като видя нещо ново, което си приготвила. :lady:
 
За първи път влизам в тази тема и съм изумена от разнообразните ти кулинарни умения. Не познавам такъв добър майстор. :clap: :clap: :clap: Пожелавам ти по-малко проблеми и повече време за любимото ти занимание.
Искам да те попитам дали имаш рецепта за солен кекс, че мойта нещо не е
точна и вътре остава суров.:(
 
От кога не стм писала в темичката. Хайде да дам една порция рецепти:

Парфе "Св.Валентин"

005160680.jpg


7 яйца, 2 чаши захар, 4 ванилии, 2 с.л брашно, 1 литър мляко, 3 пак желатин.
Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията, прибавя се брашното и разтворения в 1 ч.ч мляко желатин. Останалото мляко се загрява и с бъркане на водна баня се прибавя жълтъчената смес. Вари се докато се сгъсти няколко минути. Като изстине се прибавят белтъците, разбити на сняг. Може да се раздели на части и да се оцвети в различни цветове- с какао, орехи, червена , жълта смес и т.н. Охлажда се 24 часа в хладилник. Преди да се извади формичката се потапя за миг в гореща вода.


Рибена салата с авокадо и извара

005348509.jpg


Направих я набързо, непланирано, от каквото се намираше в хладилника. Оказа се много вкусна, въпреки, че снимката по снимката не личи много :lol:. А ето какво смесих:
1 малка консерва риба в собствен сос, размачката с вилица
1 авокадо, нарязано на ситно
извара- на око
1 връзка зелен лук
сол
майонеза, смесена с малко кисело мляко


"Моята салата"

Източник е руски форум, авторът не съм аз.

005273464.jpg


Нареждат се пластове в следната последователност, като се маже помежду им с майонеза:
авокадо
ролца от раци
варени картофи
ананас

Слоят от ананас не се покрива с майонеза.


Содени бухти

005269745.jpg


Прави се смес от 2 чйца, 1 чаша натрошено сирене, 1 чаша лимонада,1 непълна ч.л сода за хляб, шипка сол и захар, брашно до меко тесто. Разточва се и се реже с чаша на кръгчета, които се пържат в загрята мазнина. Аз късам с ръце топчета, които разплесквам на питчици и пържа.

Питки "Пайд"

Източник: кукинг.ру

005196695.jpg



240 мл вода
450 гр брашно
2 с л олио
1 ч л сол
1 ч л захар
1 ч л суха мая

За намазване:
1 жълтък
2 ч л вода

За поръсване:
семена мак или сусам
 
А би ли дала,твоята рецепта за огретен,защото вярвам,че ще е много вкусна.Аз се поразрових в нета и има доста рецепти,но на мен ми е интересно как го приготвяш ти-специалист кулинар:idea:
 
Куринарен свят

:kissyou:Здравейте, супер кулинари! Аз съм нов, новеничък потребители участник във форума! Като Ви четох, просто не се въздържах и се регистрирах! Супер сте!
Но вендага с въпросите? Продават ли се все още такива машинки за вафли и ако да - къде? Аз имам за гофрети и често правя, но колкото и рецепти да открих за хрупкави гофрети, не се получават хрупкави!
Тея
 
Назад
Top