От кога не стм писала в темичката. Хайде да дам една порция рецепти:
Парфе "Св.Валентин"
7 яйца, 2 чаши захар, 4 ванилии, 2 с.л брашно, 1 литър мляко, 3 пак желатин.
Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията, прибавя се брашното и разтворения в 1 ч.ч мляко желатин. Останалото мляко се загрява и с бъркане на водна баня се прибавя жълтъчената смес. Вари се докато се сгъсти няколко минути. Като изстине се прибавят белтъците, разбити на сняг. Може да се раздели на части и да се оцвети в различни цветове- с какао, орехи, червена , жълта смес и т.н. Охлажда се 24 часа в хладилник. Преди да се извади формичката се потапя за миг в гореща вода.
Рибена салата с авокадо и извара
Направих я набързо, непланирано, от каквото се намираше в хладилника. Оказа се много вкусна, въпреки, че снимката по снимката не личи много :lol:. А ето какво смесих:
1 малка консерва риба в собствен сос, размачката с вилица
1 авокадо, нарязано на ситно
извара- на око
1 връзка зелен лук
сол
майонеза, смесена с малко кисело мляко
"Моята салата"
Източник е руски форум, авторът не съм аз.
Нареждат се пластове в следната последователност, като се маже помежду им с майонеза:
авокадо
ролца от раци
варени картофи
ананас
Слоят от ананас не се покрива с майонеза.
Содени бухти
Прави се смес от 2 чйца, 1 чаша натрошено сирене, 1 чаша лимонада,1 непълна ч.л сода за хляб, шипка сол и захар, брашно до меко тесто. Разточва се и се реже с чаша на кръгчета, които се пържат в загрята мазнина. Аз късам с ръце топчета, които разплесквам на питчици и пържа.
Питки "Пайд"
Източник: кукинг.ру
240 мл вода
450 гр брашно
2 с л олио
1 ч л сол
1 ч л захар
1 ч л суха мая
За намазване:
1 жълтък
2 ч л вода
За поръсване:
семена мак или сусам