От кухнята на Джемма-4

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Джемма мила да те питам /извинявам се ,че питам тук/къде беше рецептата за висяща баница ,че сум си я загубила.Благодаря ти ,че те има .

Вчера поставих начало на тазгодишните приготовления за Коледа. Направих дрезденския щолен.

Не се съмнявам, че са толкова вкусни, колкото и страхотно изглеждат, Джемма! А тази година ще има ли от твоят прочут Английски коледен кекс?

Djemma, миличка миналата година беше пуснала рецепта за мъфини, цял ден я търся и не мога да я открия били я пуснала пак. Много те моля.:kissyou:

:hello: Djemma! Искам да те помоля да ми кажеш рецепта за поничките с машинка !Намерих една от ТСМ като твоята и утре смятам да си купя!Търсих рецептата в твоите странички от миналата година ,но не открих.... И още как се поддържа и почиства да споделиш?!:idea:

Купувай, няма да съжаляваш мисля. Почистването е повече от лесно- тя е с незалепващо покритие и само изтриване с кухненска хартия е достатъчно. Ако няма да се ползва дълго време- с гъба и малко веро, за да се отстрани мазнината да не граняса. А най-често правя по тази рецепта:
250 гр брашно
125 гр захар
250 мл пр. млякао
3 яйца
2 ванилии
50 мл олио
пакетче бакпулвер
щипка сол

Или следната:
500 гр брашно, 150 гр пудра захар, 2 пак ванилии, 3 яйца, 200 гр заквасена сметана(може и кисело мляко), 1/2 бакпулвер, 2 сл ром (може и без него) 200 мл прясно мляко

Djemma за сладките. Миналата година ги предложи и аз ги правих но уви сега не мога да си намеря рецептата. Помня че имаше какао, кока кола и ....

А, тези ли- заповядай:
150 гр брашно
3 ч.л.бакпулвер
30 г какао натурално
150 г пудра захар
2 яйца
100 г разтопено масло
125 мл кока-кола
50 г смлени фъстъци

Глазура:
100г пудра захар
15 г какао
4 с.л кока-кола

Джема, а рецепта за шарана?
Да, Джема непременно ще приготви специални неща за именника си!
Джема, да ти е жив и здрав именника и да те радва много :flowerlove: :blueflow:
Весел празник :party: :wine:
И да не забравиш да пуснеш и снимков материал и рецепти! :D

Благодаря ви момичета, но тази година нищо не съм правила. Проблеми с детето- ходим по доктори и Никулден го прекарахме на гости, на готово приготвена маса. В понеделник заминаваме за София- налага се операция на детето. Зарязала съм и гоблени и коледни приготовления и всичко. Проблем след проблем...:(

Джема, дано да минава всичко по-бързо и детето да се оправи. Празниците ще минат и без специални приготовления, важното е да мине операцията. Пожелавам му да мине леко и безпроблемно и бързо възстановяване след това! :blueflow: А на теб - по-малко грижи и притеснения /ако е възможно/. Стискам палци :rezando:

Джема,мила,не се отчайвай!Кураж,аз все така си казвам.От една седмица се грижа за свекърва ми,която претърпя тежка сърдечна операция(смяна на клапа и байпас на аортата),детето(малкото) е все по лекари,заради алергия и постоянно боледуване от гърло,за капак и аз имам проблеми с бъбреците....
От месец и половина не съм излезнала от болниците,научих ги всичките в града,но.......какво да се прави,идват и такива дни!
Пожелавам операцията да мине успешно,детенце да се възстанови бързо,а на теб повече вяра,търпение и дано си здрава да се грижиш за него!!!

Назад