Турска кухня

  • Началник на темата Началник на темата teen_f
  • Начална дата Начална дата

teen_f

Гобленар
С тази кухня съм отраснала и ми е любима.Надявам се рецептите да ви харесат и да намерите нещичко и по вашия вкус.
 
Teen_f, и аз харесвам много турската кухня. Благодаря за рецептите. Аз обаче търся рецепта за кюнефе. Дали можеш да помогнеш?
 
имам някакви спомени как се прави,но може и нещо да пропускам в рецептата.

500 гр. кадаиф
1 масло
2 ванилии
половин лимон
1 кг захар
1 л вода
250 гр.разтегателен кашкавал

Намзваме тавичката с масло и натрошаваме вътре кадаифа.Разтопяваме маслото и с него заливамекадаифа.Оставяме го да попие маслото и го разделяме на 2 части.Едната част кадаиф хубаво разстиламе в тавичката и отгоре редим парчета тънко нарязан кашкавал, така, че да го покрие.Отгоре слагаме другата половина кадаиф, така , че да покрие кашкавала.Пъхаме във фурната и печем около 20 минути докато започне да порозовява кадаифа.
Слагаме в тенджера водата да заври, прибавяме ванилиите , захарта и сока от лимона.Варим докато се разтопи захарта.
Нарязваме кадаифа на парчета и заливаме със сиропа.
 
biridonchella за такава рецепта трябва да попитам леля си която е по-добре запозната от мен с турската кухня
lucy и на мен са ми любими баклавите.Лошото е че те най-много и най-бързо се лепят по тялото;)Все пак да ти е сладко
 
Като отворихте темата Турска кухня да попитам за салатите,които правят в Турция.Допреди няколко години баща ми редовно пътуваше и доста често беше в Турция и все хвалеше техните салати. И на мен ми е интересно какви са?:confused:
 
Всъщност моите наблюдения са ,че в турската кухня повече се набляга на тестеното.По няколко пъти в годината съм на гости там и почти не е имало случай салата да ми направи впечатление.
Може би разлика виждам само в това,че не използват оцет при никоя салата.Предпочитат лимонов сок
 
teen_f можеш ли да ми кажеш тези баклави ще станат ли добре с готови кори за баница, които продоват по магазините? Някои не можем да точим.
 
Ами яла съм баклава с готови кори.Яде се,но на мен лично не ми допада вкуса особено:)Който веднъж е опитал оригинална турска баклава малко трудно преглъща тази с готови кори.Но се получава,малко на щрудел напомня вкуса:PP
 
баклава

Така е. Преди повече от 20 години ядох истинска турска баклава и още не мога да забравя вкуса и.Беше с бяла глазура и се топеше в устата.
 
Назад
Top