имам някакви спомени как се прави,но може и нещо да пропускам в рецептата.
500 гр. кадаиф
1 масло
2 ванилии
половин лимон
1 кг захар
1 л вода
250 гр.разтегателен кашкавал
Намзваме тавичката с масло и натрошаваме вътре кадаифа.Разтопяваме маслото и с него заливамекадаифа.Оставяме го да попие маслото и го разделяме на 2 части.Едната част кадаиф хубаво разстиламе в тавичката и отгоре редим парчета тънко нарязан кашкавал, така, че да го покрие.Отгоре слагаме другата половина кадаиф, така , че да покрие кашкавала.Пъхаме във фурната и печем около 20 минути докато започне да порозовява кадаифа.
Слагаме в тенджера водата да заври, прибавяме ванилиите , захарта и сока от лимона.Варим докато се разтопи захарта.
Нарязваме кадаифа на парчета и заливаме със сиропа.