Неуспехи

• Началник на темата Началник на темата qni
  • Начална дата Начална дата
leti_73, на мен много ми хареса твоята "Ковачница".... Никакъв проблем не виждам в нея....

Показвам "Ковачницата" на Миро за сравнение.Видях я ушита и с ДМС в магазина на Герика във Варна и мога да кажа че е 1:1 с тази на Миро/неговата доколкото разбрах е с български конци/

Ето и моето разочарование.Гоблена които уших е комплектовка на някаква софийска фирма.:(

Да споделя и аз моето разочарование от тази Мадона-ших по ключа,който беше даден ДМЦ,нищо не съм променяла в цветовете и ми се струва,че съчетанието е крайно неуспешно...Но въпреки всичко я довърших и рамкирах,дори е вече осветена:DНо съвета ми е,ако някой все пак се навие да я шие да промени цветовете,аз нямах време,а и опит за подобни експерименти:kissyou:

Преди година ших гоблен за едно бебе и първоначално се ориентирах към този модел-графика
Преглед на прикачен файл 100219
изпратиха ми схемата и го започнах,но искам да предупредя всички,които решат /случайно/ да го шият-цветовете се сливат и образа става разлят.
Аз поне се разминах с малко шиене,защото се отказах рано и в крайна сметка направих друго много по-красиво гобленче за детето.
Никой не е застрахован,независимо какъв стаж има в шиенето!:idea:

Преди година ших гоблен за едно бебе и първоначално се ориентирах към този модел-графика
Преглед на прикачен файл 100219
изпратиха ми схемата и го започнах,но искам да предупредя всички,които решат /случайно/ да го шият-цветовете се сливат и образа става разлят.
Аз поне се разминах с малко шиене,защото се отказах рано и в крайна сметка направих друго много по-красиво гобленче за детето.
Никой не е застрахован,независимо какъв стаж има в шиенето!:idea:

Ние ти вярваме:idea:,но покажи малко да видим!:kissyou:

Ето и моето разочарование. С много голямо желание си купих конците и започнах да шия, но като стигнах до някаде ми се изчерпа желанието да го шия. Много еденични и пръснати бодове. Мисля че краиния резултата няма да е сполучлив и затова и аз го наврях в дъното на един шкаф да не го гледам, че ме хваща яд. :cry:

Оппа, това ми изглежда много познато! Гоблена, искам да кажа. Това да не е от сайта gob-le-ni.hit.bg? Там има доста фентъзи картинки, по които си поръчваш компютърна схема и си заплащаш доста солено само за схемата? Влюбих се в една от тези картинки - "Отражение" и си поръчах схемата (40 лева, без да ме е яд за парите). Още съм в началото, обаче установих, че картинките в сайта са с лоша разделителна способност. Видях същата картинка в друг сайт и установих, че това, което съм шила, мислейки, че е част от водата, всъщност е РИБА ВЪВ ВОДАТА. Затова сега го оставям настрана и смятам да си лекувам нервите с някоя икона. А това за разпръснатите бодове - така е, като е правена на компютър. В отрязък от панамата с големината на пет на седем сантиметра имам скормните 45 цвята!!!

Ако има някой, който е шил гоблен по схема на gob-le-ni.hit.bg, нека да сподели, за да не се чудим дали да си довършваме гоблените или не.

Споделям моят опит.Ако искате никога да не сте прецакани препоръчвам ви фирми Солария и Гинокардия.Скоро ще видите моята колекция от ушити гоблени

Споделям моят опит.Ако искате никога да не сте прецакани препоръчвам ви фирми Солария и Гинокардия.Скоро ще видите моята колекция от ушити гоблени

Е,ти пък,прецакани чак:)
Дано си промениш мнението,ако разгледаш и почетеш повече теми във форума,ще видиш че има и много други фирми,които са прекрасни:kissyou:

Чакаме колекцията:thumbup:

отговор

:(всеки си шие понякога нещо което не му харесва как излиза аз в момента съм решила да довърша един такъв започнат от доста години и все не ми харесва дори му уших парво лицата та ако не си личат да не го продължавам , но съм инат и ще го довърша някога :kissyou:

Не съм много съгласна за Гинокардия-вмомента шия "Силата на вярата" на тази фирма и мога да ви кажа,че такова грозно лице не съм виждала. Ще го снимам тези дни като го довърша и ще ви го покажа. А на всичкото отгоре е за подарък на зет ми-дано той си го хареса,че такъв мерак му е. Така че прехвалените фирми не винаги дават очакваното качество. Виж за единични бодове-липсват много такива,не е труден гоблена,ама.. Забравих да допълня,че косата на картинката е кестенява с нещо зеленикаво-сребристо,а при мен става кафяво със синьо-смехория за сега.

Мога да кажа ,че съм имала проблеми с готови комплектовки ,а не с схемите от форума.Когато купуваш готов гоблен, започваш да шиеш без да се замисляш.Когато шия по схеми от форума и събера конците по ключа аз ги сравнявам и налагам по схемата и съответно с картината.Ако нещо не ми харесва сменям преди да съм започнала ,а по някой път и по време на шиене.По добре да загубя един два дни докато напасна всичко отколкото няколко месеца или дни докато го шия без желание.Например ако трябва да шия небе събирам конците по знаците ,налагам ги и гледам дали ще се получи това което е на картината.Ако няма същият ефект сменям.Тези схеми на които ключът е написан или дописан ръчно са доста по- сигурни и сполучливи.Лично мое мнение.Конкретно на мен много ми допада да шия нещо, което съм харесала и го няма в всеки един магазин за гоблени.Увлякох се....................:kissyou:

Според мен тези "неудачни" схеми са правени с програма от типа на Pattern Maker, затова има толкова единични пръснати бодове. Който ги е правил, не си е направил труда после да ги дооправи и направо ги е пуснал в нета. Наистина трябва да се внимава.

Ето и моето разочарование.Гоблена които уших е комплектовка на някаква софийска фирма.:(

Ata, понеже си разочарована, да ти покажа и моят такъв гоблен, прилича на твоя цветово, но има доста разлики като се загледаш в детайлите.
Само че аз за разлика от теб си го харесвам. Комплектовката беше на някаква незнайна фирма, конците помня бяха много тънки, идея си нямам какви. Това беше вторият ушит от мен гоблен (първия сериозен, така да се каже). Но според мен не се получи зле. Особено като се има предвид, че съм го виждала в какви ли не цветови гами, зелени, бежави. А картинката която си показала, за мен лично е по-лош вариант, от това което ти се е получило. Зависи на какво си се надявала в началото!

Момичета показвам ви едно разочарование ,комплектовка на Милена стил
Вижда се неудачния кафяв цвят в краката ,който съм го избягвала и замествала в тялото.Също в половината коса имаше черен цвят ,а в останалата се наложи да прилагам лично творчество...

Уау,не можеш ли да го разшиеш това на краката то изглежда сякаш е изгорена .Направо заслужават да им се обадиш ама когато си ной-ядосана
иначе нагоре ми харесва и лицето й е хубаво

Назад