Внимание!ЛЪЖА!!!

• Началник на темата Началник на темата veni_3000
  • Начална дата Начална дата
Здравейте,
Аз се хванах да шия гоблени към някаква фирма, която също ми изглежда доста съмнителна. Живея в провинцията, фирмата била софийска. Бяха сложили обява на улицата и оттам научих за тях. Досега уших един гоблен, взеха го, сканираха го в София (уж, аз не съм видяла, ама поне пари за сканиране не искат) и ми го върнаха. Сега чакам да ми платят, вече 2 месеца, а все отлагат.
Иначе се срещам само с една тяхна представителка, която редовно ходи до София, носи гоблени за сканиране и носи обратно пари на тези, които бродират (поне според думите й). Не е ли странно, че не знам нито името на фирмата, нито даже къде живее тази представителка, а се срещаме само по градинки? :?
Интересно ми е, някой от вас знае ли за тази фирма, каква е, що е? Според тази жена имало представители в цяла България, отвсякъде се носели гоблени в София. После тези гоблени се купували за разни хотели и т.н. Карат ме да шия само гоблени на фирма "Милена Стил", което също ми се вижда съмнително. :? Знаете ли нещо?
П.П. Досега пари не са ми взели, освен това, че сама си купих гоблена. Затова реших, че не лъжат, ама... знам ли?

Зрравей, Маринера! Първо добре дошла във форума :!:
Каква беше цената, на която купи гоблена от тази фирма?
Предполагам, че е доста по-висока, отколкото ако се купи от магазин за гоблени. Според мен тези "фирми" просто пробутват гоблени на двойна цена! Не искам да те разочаровам, но си мисля, че след известно време, като "зарибят" достатъчно хора от твоя град, повече няма да видиш въпросната госпожа - ще си потърси друго градче и т.н.

Според моето скромно мнение фирма , която си урежда деловите контакти по градинките само по себе си говори .Няма офис - няма фирма.И второ като поразмислих над думите ти мисля, че е странно това, че трябва да се шият само гоблени на "Милена стил". Да не би това да е свързано с оборота на фирмата или на определен магазин :? иначе от къде биха печелили, тъй като ти самата казваш, че пари не са ти взели освен да си купиш гоблена.

Това е вече позната схема на зарибяване ,явно не могат да измислят нищо ново .На времето и аз си купих гоблен по този начин,толкова много хора излъгаха с този вариант ако те карат да шиеш нещо друго не се хващай на тая въдица докато не ти платят първия гоблен. Колкото да ни е мъчно мошенници ще има винаги,а искат ли да си платите това което ще шиете бягайте защото това е явно нашенски патент/казват че вземат парите за да не избягаме с гоблена/. :(

Valja каза:
Първо добре дошла във форума :!:
Благодаря. :)

Valja каза:
Каква беше цената, на която купи гоблена от тази фирма?
Предполагам, че е доста по-висока, отколкото ако се купи от магазин за гоблени.
Не, може би не съм се изразила правилно, купих го от магазин на нормална цена.
Но и аз взех да мисля, че просто е свързано с оборота на фирмата. :? Ако е така, много жалко. Ще почакам още някоя и друга седмица, защото уж все ще ми се обаждат, и все нищо. Все под някакъв предлог отлагат. Дано пък не лъжат. Ако да - повече няма да се занимавам.

zdraveite

:hello: zdraveite,otnosno nomera za pld firma i az go iznamerih i poiskah da se svrja pone 4rez sms da vidq dali niakoi shte mi otgovori(tova napravih v4era)tel e:0898237726no vse oshte nqmam i otgovor na moia vapros.i az se nadiavam vaprosnata gospoja da ne e izmamnichka.aide uspeh na vsi4ki i dano prodadete vsi4ki gobleni!!!! :thumbup: :lady:

КЪМ ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ВЪВ ФОРУМА:

напълно е възможно номера да е ИМПУЛСЕН,
пазете се от измами :wink:

Privet - iskate li i malko spodelen opit ot men?

Zdraveite, mnogo se radvam, 4e popadnah na va6ia forum /sorry za latinicata, nqmam kirilitsa.../ Nadiavam se, 4e niama da me izgonite s kamyni :hello:
Za Plovdivskata firma: az imam seriozni finansovi zatrudnenia i zatova prejalih 4ast ot semeinata kolekzia gobleni i otidoh 4ak v Plovdiv... Ako tova uspokoiava niakogo - firmata ima ne6to kato office, makar 4e si e prosto ne4ii apartament, oborudvan s nai-obiknoveno PC, skener i 2 divan4eta.
Zapisah si "4as", skaniraha mi goblenite i mi kazaha da 4akam. I 4akam li, 4akam... Moje pyk da ima smisyl, no pone niama da vi oberat ili da vi napraviat ne6to po-lo6o. Vsi4ki sa mili i u4tivi i ako naistina smiatate, 4e si zaslujava da opitate s niakoia firma - opitaite s tazi. Nai-mnogo da po4akate mnogo, mnooogo dylgo... :idea:

:) Оптимисти :)
Нямам опит с фирми измамници за гоблени, но с други неща - да.
И аз мога да печеля по този начин...имам PC, имам скенер (вече :) ). Плащам някъде минимален наем...мах. 200 Евро (в Пловдив сигурно и по-малко), и печеля. Лошото е, че повечето хора, който ходят там, наистина имат нужда и се хващат на всичко. А не съзнават, че фирмата печели не от продадени гоблени, а от паричките, които се взимат за сканирането.
За да ви докажа думите си, ще ви разкажа една историйка.
Моя приятелка си търсеше квартира, завърши висшето си и напускаше студентското общежитие. Аз ходех с нея на огледи за кураж и подкрепа. Попаднахме на изключително добра оферта, обадихме се...и всичко тръгна по различен от досегашните начин. По телефона от уж брокерската фирма ни казаха къде е апартамента, да идем на оглед. Посрещна ти млада сънена жена, имаше и куче. В разговора с нея се получиха разминавания с информацията от фирмата, но кой да обръща внимание...зор за квартира. Харесахме апартамента, но се почна с увъртанията. Жената от фирмата каза: Елате да се видим, но не в офиса, че правим ремонт, а на Плиска ( Хотел в София). Видяхме се...Говорихме, каза, че наемодателя бил на почивка и не можели да се свържат, като се видят ще се обади да се разберем. И след това си поиска 5 лв за огледа. :) Дадохме ги, на ръка, без касова бележка или каквото и да е подобно :) След 2-3 дена ми дойде на ум...10 да минат днес така...са 50 лв чиста печалба. След 2 години, пак на Плиска видяхме и двете жени, седнали в едно кафене с мъж и жена да обясняват подобна история за уж липсващ в момента наемодател...и забележете пак нямаха офис на разположение...
Така се подлъгват хората...а други печелят от това...добре, че поне за първите остава надеждата, и тя е нещо в лош момент :D

Re: Privet - iskate li i malko spodelen opit ot men?

Ivana каза:
Zapisah si "4as", skaniraha mi goblenite i mi kazaha da 4akam. I 4akam li, 4akam... Moje pyk da ima smisyl, no pone niama da vi oberat ili da vi napraviat ne6to po-lo6o. Vsi4ki sa mili i u4tivi i ako naistina smiatate, 4e si zaslujava da opitate s niakoia firma - opitaite s tazi. Nai-mnogo da po4akate mnogo, mnooogo dylgo... :idea:
И аз все още чакам. Но тази фирма, към която съм (уж), била софийска, както писах вече. Все още чакам, вече няколко месеца, а отначало бяха обещали, че парите се получавали 2-3 седмици след сканирането. Честно казано, много съм разочарована, имах големи надежди, защото никак не сме добре с парите... :( Но поне не ми взеха нищо за сканиране. :? Чудя се, има ли някаква уловка или просто чакането по принцип е дълго. А както ми разправяха отначало, другите им гобленарки вземали по 800-900 лв. всеки месец. :?

Re: Privet - iskate li i malko spodelen opit ot men?

И аз все още чакам. Но тази фирма, към която съм (уж), била софийска, както писах вече. Все още чакам, вече няколко месеца, а отначало бяха обещали, че парите се получавали 2-3 седмици след сканирането. Честно казано, много съм разочарована, имах големи надежди, защото никак не сме добре с парите... :( Но поне не ми взеха нищо за сканиране. :? Чудя се, има ли някаква уловка или просто чакането по принцип е дълго. А както ми разправяха отначало, другите им гобленарки вземали по 800-900 лв. всеки месец. :?

4akaneto po printzip e dylgo navsqkyde, koeto ne e 4ak tolkova lo6o, za6toto vse pak ima nadezhda. Uvi, na pove4eto mesta si e napravo bezkraino, 900-te leva gi zabravi... Ako stava6e taka :(
Znae6 li, v tazi firma v Plovdiv ugovarqneto na tsenata ponqkoga /kakto mi kaza edna jena/ stava napravo s kupuva4a /koito e tur4in, taka 4e trqbva da ste mnogo dobri v pazarlyka/, no ako parite ti trqbvat po-skoro, vednaga 6tom polu4a nqkakyv znak, 4e ima vyzmozhnost ne6to da se polu4i, 6te ti pratq belejka :oops:

Ивана, аз шия за някаква друга фирма, от София. Не я знам даже как се казва. От провинцията съм и тук има някаква тяхна представителка, която носи ушитите гоблени до София. Та тази фирма уж изплащала парите 2-3 седмици след сканиране, т.е. винаги имало купувачи (за хотели например - поне така каза представителката). Затова се чудя защо толкова се бавят и не знам вече какво да мисля. От време на време правели директна разпродажба и тогава вече ако някой ти хареса гоблена - купува веднага, без да чакаш, но мен не ми се отвори парашутът като имаше такава през септември. Както и да е. Абе върви ги разбери, с една дума. :evil:
П.П. Поне ме успокояваш, че се чака навсякъде. Остава ми малка надеждица, че може и да не са ме излъгали.

E, iska mi se da ti dam i pove4e nadezhda, no nqma kak da stane...
A sys Sofijskite firmi vnimavaj osobeno mnogo - az sym v Sofia i znam tuk kakvi ne6ta stavat. Ako ima nqkakva pri4ina da se razkarvam 4ak do Plovdiv, tq e, 4e se nagledah na sofijskiq underground i meko kazano strannite subekti, koito se razhojdat iz nego i sa po nqkakyv na4in svyrzani s kupuvaneto na gobleni. Hubavoto e, 4e nqma6 prqk kontakt s tqh, a nqkoi gi nosi za skanirane. Mislq si oba4e, 4e ako ima direktni razprodazhbi, tova e nai-hubaviqt variant, dori da trqbva da pytuva6. :idea:

Нов Стандарт? Кои са те?

zdraveite znaete li koi sa tezi ot nov standart?za kakav biznes stava vapros?nqkoi u4astval li e v tazi firma?blagodaria vi otnovo na tezi koito shte mi otgovoriat. :yes: :?

За този Нов Стандарт ли питаш? http://www.novstandart.com
Не са нищо по-различно от тези, за който преди питаше.
Наистина е по-добре да си потърсиш нормална работа...

А знае ли някой какво представлява този "напълно безплатен on-line бизнес пакет с подробна информация"? :?: Да не е това всичкото написано в сайта плюс за да се включите изпратете n-лева ..... :gipsy: И задължителното офертите са ограничени така, че побързайте.

Попълнете формуляра и ще видите за какво става въпрос. Аз получавах по 1 писмо на ден.. с обещания и гръмки думи..всеки път завършваха, очаквайте повече обяснения в следващия урок. Честно, не си спомням до къде стигнах, защото ми писна след 3 седмици. Беше нещо като пирамида...

me4ta

zdravei Dusky,naistina tova e dosta iznerviashto,vse ak shte vidq dokade shte mi izdarjat nervute.no nali ne te nakaraha ti da plashtash nesho? :?: :D :lady:

me4ta,не бъди толкова наивна.
Прочетох великите обещания в сайта им.Заложили са на най-желаното от всички хора-пари/без усилия/,здраве/без да се спазва минимални правила за грижа него/ и щастие,което те гони дори и ти да му обръщаш гръб.Много е лесно човек да повярва,особено ,ако в момента му липсва нещо от това.Разбирам ,че нуждата ти от работа е огромна и си готова да повярваш във всичко,което ти обещава нейното намиране .Именно на това разчитат и фирмите използвайки подобни психологически средства.Те ти казват,вярвай ни,не мисли за нищо ,следвай ни и ние ще ти покажем верния път:)Така действат обикновено сектите.Промиват ти мозъка,освобождавайки те от отговорност за собственото ти бъдеще.Наистина е примамлива идеята някой друг да се грижи за теб,да те освободи от всяка отговорност ,освен от тази да се чудиш какво да правиш с парите,които ще завалят над теб.
Навремето случайно присъствах на едно събиране в Стара Загора.Ставаше въпрос за едно сдружение или как да го нарека,членовете на които си правеха конгреси,слушайки музика и лекции.Условието да станеш член беше да се вложат 1000 $,може и повече и после трябваше да се привлекат колкото се може повече последователи.Част от парите,които влагаше новия член се даваха на този ,който го е привлякъл,част на онзи ,който е привлякъл ,този ,който го е привлякъл и т.н.:)Познай накрая кой всъщност забогатя.Обикновена пирамида е,печели само онзи дето я е започнал.
Предполагам,че като видят ,че си последователна т.е следваш инструкциите им,ще започнат да искат пари.Първоначално може би ще има разни сбирки,където "преуспели " колеги ще споделят огромното си щастие от парите,които са спечелили благодарение на следването на инструкциите на учителите и т.н.Но съм сигурна ,че за теб ще остане само поредното разочарование,разбитите ти надежди и изгубеното време.
Не мога да те посъветвам как и къде да търсиш работа,мо мога та ти гарантирам ,че чрез подобните фирми няма да я намериш.
Не искам да те засегна,болно ми е виждайки ,че дори и за сламка се хващаш.

Назад