Здравей shebek 1733 и на вси4ки който са имали желание да контактуват с мен.Сега искам нещо да попитам,но оставям модераторът да реши дали да го покаже или изтрие-А то е,4е винаги съм се възхищавала на гобленарките за техния труд,защото всяка дуп4ица да боднеш -се изисква огромно търпение,но защо колкото и пъти да съм ходила преди години на гости и съм гледала гоблени/ в завършен вид и сложени в рамки/винаги изпитвам 4увство не то4но на нещо вехто/трудно ми е да го обясня/,но не е като да те грабне някоя хубава картина на художник-там се 4увства свежест от сюжета,радост от цветоветв.Признавам си 4е от тази гледна то4ка толкова години шиех вси4ко друго,но не и гоблени.Шила съм карета с най-разлизли4ни мотиви и с копринени и с паму4ни конци и с разли4ни бодоев,тишлайфери,копринени кърпи4ки с мотив4ета,възглавници и т.н.Толкова години отбягвах тази тема,но като видях гоблена Трявна-нещо се пре4упи в мен-дано не съм гледала картинка и се притеснявам,4е като искам толкова много да го шия този гоблен дали няма да изглежда така както съм го виждала у приятелките си.А те повярвайте ми не шиеха какво да е а Вилеровите гоблени,дори ми показаха книгата каталог под който номер фигурират,което озна4ава 4е са шити и с оргинални конци-не ми се искаше да се издам 4е се по4увствах ужасно разо4арована,защото това са много големи гоблени заемащи половината стена, а да не говорим за труда.