а как се отнасят вашите половинки към гоблените

• Началник на темата Началник на темата viking
  • Начална дата Начална дата
моят в началото се нервираше но след като видя два-три които му допаднаха започна да пита какво шия,което страшно ме зарадва.все пак заслужава си да оценят труда ти дори и да са мъже нали?извинявам се на мъжете които шият те са не по добри от нас!!!!

:confused: и не по-лоши Дейна - и не по-лоши :idea:

аз лично не мога да различа гоблен шит от мъж от тези шити от жена, а и нали сме хванали една и съща краста :D

а за харесването на гоблени - и моя хареса нколко и чака да види кога ще ги ушия, няма да казвам какво е харесал, че ме хваща страх само от мисълта за тях - огромни и с много цветове май казва всичко.
поне докато обещавам да ги ушия е търпелив и съпричастен със занимавката ми.

много си права.виждала съм красоти ушити от мъже...неверотни са .не напразно предварително се извиних

Моят съпруг не е абсолютен привърженик на гоблените , ноникога не ми е забранявал или не се е сърдил ,когато им отделям повече внимание . Никога не ми е отказвал да си купя определен гоблен или да сложа някой ешит в рамка Дори двамата измисляме място ,къде да го закачим . Но той е човек на творчеството ,рисува и спорът ни е гобленарството творчество ли е или не . :( Вие как мислите :confused:

Моят мил съпруг много ме разсмива :) Докато шия, той идва и като любопитно хлапе си вре носа в схемата, после гледа какво точно шия и започва да задава въпроси :) Хахаха :) Много е сладък!

Моят съпруг не е абсолютен привърженик на гоблените , ноникога не ми е забранявал или не се е сърдил ,когато им отделям повече внимание . Никога не ми е отказвал да си купя определен гоблен или да сложа някой ешит в рамка Дори двамата измисляме място ,къде да го закачим . Но той е човек на творчеството ,рисува и спорът ни е гобленарството творчество ли е или не . :( Вие как мислите :confused:

според мен е творчество, ние прекарваме с месеци над гоблена за да добие завършения си вид, нищо че използваме картини създадени от други "маистори"

А защо нито един мъж не се е произнесъл досега как жена му или приятелката му се отнасят към шиенето на гоблени. Интересно е да се чуе

Мойта половинка също много ми се радва , че шия.Заедно ходим за панама,конци и рамки.А когато няма в Пазарджик това ,което търся заминаваме за Пловдив без никакви колебания.

Тъй като се занимавам и с доста други неща, винаги ме е подкрепял.А когато види нещо ново ме пита: " А бе ти какво не можеш да правиш?".

Радва се при всеки мой ушит гоблен и ме стимулира с думичките:
"Ти си моя шампион ! ".
Как да не си го обичкам?!

Моят съпруг също ме подкрепя:kissyou: и понеже аз бавно шия не му се набива в очите че давам пари за гоблени и рамки .Доволен е че вместо да седя пред компютъра аз шия гоблен малко му пречи силната светлина и само ме дебне да спра да шия и я спира :D

и аз нямам проблеми за шиенето,винаги е харесвал,че шия гоблени.и дори сам ми предлага,като види,че наближава края , да си харесам някой да ми свали от нета или да си купя готов.много се радвам,че уважава хобито ми.

И моят съпруг ми съдейства за удобства при шиене. И за да не го дразни силната светлина ми е монтирал за удобно за мен място от старите лампи с големи подвижни рамена. Така светлината е удобна за мен и си я нагласям както искам ,а в стаята може да не свати друго.

Нека и аз да се включа - моят мил съпруг също ме подкрепя относно това хоби!!! Само ми е забранил да шия вече цветя, понеже достатъчно съм била ушила според него, а също и картина в картина. Ама само това са ограниченията. Иначе като трябва да купя панама, конци идва и той с мен, хвали се на познатите, трябваше да ушия едно гобленче за една негова колежка, че й казал как хубаво съм шиела :D . Сега е избрал какъв гоблен да ушия за кухнята и всъщност след като свърша поредното цвете, което е за подарък по негов избор е модела, ще го почвам. Иначе за приготвяне на вечерята, не ми помага но трае докато завърша и се наканя да направя нещо:greeneye:

Аз съм от щастливите, чийто половинка уважава и подкрепя това хоби. Не се вълнува много от рамки и модели, но понякога показва нетърпение да види гоблена готов.

Явно 97% сме щастливки и мъжете ни подкрепят.Моят е по-различен с това,че не ми дава да продам някой.Няколко гоблена ми е поставял самият той в рамка(рамката е поръчана,останалото е негово дело).И най-смешното: когато децата се шегуват на кого кой гоблен е,той казва: "-На когото му трябват гоблени - да си шие!" А в отговор на Лари мисля, че гобленарството е изкуството на тези,които не могат да рисуват,но душата им копнее за това.

да ,Atina,много си права!Моят съпруг рисува чудесно и сега готви самостоятелна акварелна изложба. Но работата му е напрегната и вечер му се иска малко тишина и покой за очите. После сам святка и рисува. А спрямо рисуването аз съм с две леви ръце--така чрез гоблените пресъздавам част от това,което бих искала да нарисувам.

:) моят съпруг не ми се пречка и не се сърди,когато шия,защото му остава време за''мъжките му работи:D .той само ги окачва и им се радва:kissyou:

здравей те аз съм мъж и аз търся и купувам гоблените на моята съпруга. и много я подкрепям

Съпругът ми одобрява моето хоби, немалка част от гоблените ми е подарил той.Децата също ме подкрепят .големият ми подарява гоблени, а малкият ми търси схеми.

:kissyou:

аз съм толкова мълчалива и кротка когато шия че няма начин да не одобрява гоблените:D освен това като шия компа е свободени той се урежда:D

Ако шия гоблен - си губя времето, ако стоя във форума -се занимавам с глупости. Да шия когато сме заедно означава да отнемам от времето за семейството. :fight: Но пък иначе ми разпечатва схеми и купува конци, като му се обадя да купи. :D А рамките избираме заедно. Гледам да шия ако той е зает с друго. Освен това напоследък се убеждава че имам нужда от гоблена за да не съм изнервена.

Назад