От кухнята на Джемма 3

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Джемма,
Мога ли да заменя течната ванилия - от рецептата за Сладката пита с мед и орехи - с ванилия на прах? И с какво количество?
Честно казано, никога не съм ползвала течна ванилия и ме притеснява, а пък искам да опитам рецептата за Великден.

Джема,парченцето козунак отблизо е толкова съблазнително,че чак екрана на монитора да заръфа човек....:amam: :amam: :amam:
Тази година се отказах от козунаци и курабии.Купих едно Балоко и едно Панетоне,а от близката фурна си поръчах великденски сладки с портокалови корички.Сина ми не спира да повтаря,че съм мързелива,защото за първи път у нас не се меси и пече.....:oops:

Вени, предполагам,че можеш да сложиш ванилия на прах, може би по 2 ванилии ще са достатъчни.

Ето моите яйца тази година :
002574032.jpg

:clap: :clap: Много са хубави! А би ли написала рецептата за желираните яйца от миналата година.И да ти честитя новата кухня!

Божествената "усукана питка с мед и орехи" на tanita

002480197.jpg

Питата е страхотна.Пробвах я и ето резултата. Единствената ми грешка бе, че май прекалено рано я извадих от тавата и леко се сцепи. но...другият път ще знам.Наистина е превъзходна пита за Великден.

А това е моят козунак - по рецепта на Джемма, само изпълнението е различно.
Не че не съм доволна от резултата - но плетеницата ми се напука, явно е превтасало тестото ли, незнам. Но КАТО ЗА ПЪРВИ път правене на козунак съм удоволетворена.

Джемма, много интересни яйца. Нямах време да ги украсявам, като се има напредвид, че помощниците ми в кухнята /двете ми съкровища децата/ ми дойдоха малко в повече.....

Салата с авокадо

002596227.jpg

1 авокадо, кисели краставички- 4-5 бр., 1 кутийка маринована херинга, зелен лук, майонеза.
Всичко се реже на ситно и се обърква с майонезата.

здравей

ле ле идвам на гости. остана ли торта?
жалко че си надалече щях да идвам на
уроци при теб.

Джема, благодаря за невероятната рецепта за козунака!:flowerlove:
Никога досега не съм правила такива хубави козунаци :loveglasses:
Станаха наистина невероятни, но в суматохата забравих да ги снимам :(
Точно ИСТИНСКИ козунаци - на конци :amam: !
Единият козунак го направих със стафиди, накиснати в ром, втория - с портокалови корички, престояли в захар едно денонощие, а третия - с парченца локум

А-а-а! Аз защо нищо не виждам? Djemma, не така, моля те! Иаз искам да се порадвам!:confused: :confused:
Моля те, хайде покажи отново вкусотийките, че иначе ще:cry:

Самият сайт има някакви проблеми.Изписва ми:
Временно ограничена услуга
В момента извършваме оптимизация. Молим да ни извините за неудобството.

Статус
Not open for further replies.
Назад