обичате ли да разшивате

• Началник на темата Началник на темата viking
  • Начална дата Начална дата
Случи ми се тия дни преди празниците. Шия "Йерусалимската Богородица" и не стига дето са 50 цвята, ами и аз съм блейка, та смених знаците. Вместо само точка съм шила квадратче с точка, а има и кръгче с точка. И нали е все точка шила съм първата, която ми е попаднала. Още не съм го разшила, а се преместих от другата страна да шия. Грешката е в дясно, а аз си шия в ляво. Чакам да ми дойде музата за разшиване. Ще ми се да се набия сама в такива моменти.

Обикновено когато нещо друго ме е нервирало и сядам да се разтушавам с гоблена правя най-много грешки. Все си казвам - няма да разпорвам ще го замаскирам, но едно гласче ме яде отвътре - толкоз труд и накрая няма да стане както трябва - и айде изнизвам конеца и се връщам в изходно положение. не ги обичам тези моменти - ма хич.

Случи ми се тия дни преди празниците. Шия "Йерусалимската Богородица" и не стига дето са 50 цвята, ами и аз съм блейка, та смених знаците. Вместо само точка съм шила квадратче с точка, а има и кръгче с точка. И нали е все точка шила съм първата, която ми е попаднала. Още не съм го разшила, а се преместих от другата страна да шия. Грешката е в дясно, а аз си шия в ляво. Чакам да ми дойде музата за разшиване. Ще ми се да се набия сама в такива моменти.

Кураж ,:( ако знаеш колко ти съчувствам в този момент!:kissyou:

Не понасям да разшивам! :evil:

Много е обезкуражаващо, а и става по-бавно от самото ушиване! Да не говорим, че аз така оплитам отзад конците, че понякога не е възможно да се разшие нещо......

Не обичам да разшивам, но като реша, че някой цвят не е подходящ си налагам да го разшия и да го подменя. Старая се да е на по-малка фигурка. Например ших синигерчетата на Деменсион и долната шишярка стана като едно кафяво петно - въобще не личеше какво е това. След като подмених цвета, резултата беше поразителен, просто си заслужаваше усилията.

:D Каква тема само!

ВСИИИЧКИ :evil: МРААААЗЯТ :evil: ДА РАЗШИИИИВАТ :evil:

Разбира се! Че има ли човек, който цени ръчния труд и полага толкова много усилия да създаде нещо красиво и в същото време да обича да го разваля!

Иначе самото разшиване като действие не ми е неприятно - ако не се нервя излишно, си разшивам много спокойно засега не ми се е налагало много/.

Но наистина и аз постоянно проверявам и следя дали не съм объркала.

И дори да е нещо дребно и незабележимо, винаги предпочитам да си го оправя и да се радвам на добре свършената работа, отколкото все да ме гложди, че не е съвсем наред.

Казват че шиенето на гоблен действа успокоявящо,но разшиването при мен е точно обратното.Такива нерви ме хващат понякога че побеснявам-особено ако трябва да се разшива много.Заради това едни коне на водопой ми седят завряни в шкафа от доста време,зарязани.

Преди години /когато бяхме млади/ много често мъжа ми разшиваше вместо мен................Е, вече не го прави и ,разбира се ми е много неприятно,особено когато съм направила глупава грешка.

Изпитвам ужас.Особенно ,ако бързам и гоблена ми трябва за подарък.Иначе, го зарязвам и когато се сетя го почвам пак.

Казват че шиенето на гоблен действа успокоявящо,но разшиването при мен е точно обратното.Такива нерви ме хващат понякога че побеснявам-особено ако трябва да се разшива много.
Ако се пробва в процеса на разшиване да си контактувате с неприятен човек , или ако детето ви е пуснало до дупка музиката - разшиването направо ще се превърне в положителна емоция.:gipsy:

:mad::evil:
Ако са десетина бода не ми прави впечатление.Иначе директно с "клъчката".
Но тези операции искрено ги ненавиждам.

Като не броя разшиването на няколко сгрешени бода,никога няма да забравя едни големи разшивания на св.Георги и Коне на водопой .Там имам по половин чиле разшивано.Не обичам ,но се налага,защото като си се хванал да правиш нещо или го правиш както трябва или въобще не се захващай.А и който не работи ,той не греши

Назад