Декупаж - апликации върху стъкло, порцелан...

• Началник на темата Началник на темата Asss
  • Начална дата Начална дата
Много добре се е получило.Е може и по добре,но трябва повече опити.И аз съм още в началото на декупажа,но не се отчайвам.Практиката учи.
:clap:

Здравейте.Преди няколко дена видях моя приятелка да подарява бутилка направена на декупаж и реших да се пробвам и аз но не със салфетка а да си принтирам картинка на пауст(нали трябва да е тънко).Искам да го направя върху чиния и бутилка.Дали ще стане с пауст.Тя каза че няма да стане тъй като не е меко а твърдо.Мисля че първо трябва да се намокри и тогава да се работи.Трябва ли да боядисам бутилката в бяло тъй като искам да е прозрачна или само мястото под картинката.Трябва ли да използвам и специални лакове.(видях че има лак-гланц за образи тъй като картинката ми ще е образ)

Не че съм много компетентна, но оризовата хартия наистина е твърда и дори да се намокри не омеква. Потърси друга основа. За основа латекс не знам дали трябва, а колкото до лака - аз съм ползвала яхтен лак (такъв имах в къщи) и се получи. Успех и да покажеш резултат.

Искам да попитам ако някой тук знае за декупажа на бутилките. Искам да питам задължително ли е да се обработват с глас медиум? Ако мина бутилката само с акрилна боя два пъти примерно ще стане ли или ще се свлече после мотива?

Става,като го лакираш отгоре с яхтен лак или с лак на солвентна основа нищо не се свлича!Аз така ги правя бутилките.А тук бях питала в магазина за глас медиум те май не знаеха какво да ми отговорят и аз пробвах направо.Минаваш бутилката със светла акрилна боя ,лепиш мотива ,после може да доукрасиш с други цветове боя и лакираш отгоре ,това е!

Вдъхновена от Скорпиончето и аз измайсторих едни кратунки-нашият Дневен център имаше "рожден ден"....

Благодаря ви! Не е нещо сложно, просто режеш салфетките, залепяш ги по яйцето, оставяш да изсъхне и повтаряш още един път с лепилото отгоре. :gipsy:

И аз да покажа моите първи опити в декупажа където им е мястото:idea:

Последно редактирано:
Като за първи опит са жестоки. Аз имам един опит с една керамична ваза, но не стана както аз исках с напукването. Какви материали използва? Предполагам кракле за напукване и бяла акрилна боя.:thumbup:

Назад