Извинявам се продължавам
за соса:2 скалидки чесън
2-3 с.л. оцет
1ч.л. джоджен
1ч.л.чубрика
1ч.л. сух магданоз
1ч.л.сол
7-8 с.л.-олио
3-4 с.л. лютеница
начин на приготвяне
1.Боба се сварява и се поставя в салатерата към него се прибавят нарязаните на кръгчета кисели краставици
2.Лукът се опича на жар цял, или в фурна след което се нарязва на ивици,и заедно с нарязаният на ситно праз се добавят в салатерата към боба
3. В отделна купичка се смесват оцета,джоджена,магданоза, солта, престояват 10 мин,чесъна стрит на ситно,,олиото, и лютеницата,лютата чушка /по избор/,се прибавят в купичката,разбъркват се и се прибавят към боба.
4 Салатата се овкусява,и така приготвена се остава в хладилника поне час преди да се консумира
Тази рецепта е свалена от саита на Бон Апети както и снимката