Коледни и новогодишни рецепти 2

Санта ШейкПринадлежности:


Шейкър
Голяма чаша
Необходими продукти:


2 банана
1 чаша пр. мляко
1/3 начупен шоколад
1/2 ванилия


Начин на приготвяне:


1. Нарежете бананът и поставете в шейкър
2. Добавете прясното мляко
3. Добавете шоколадът
4. Добавете ванилията
5. Разбийте в шейкъра до получаването на еднородна смес
 
Коледна свещНеобходими продукти:


1 колелце ананас
1/2 банан
2 череши с дръжки
1 листо мента
1 листо маруля


Начин на приготвяне:


1. Сложете листото от маруля върху платото
2. Сложете ананасът върху листото
3. Сложете половината банан в дупката на ананасът
4. Сложете отгоре черешката
5. Отстрани сложете ментовото листо и другата череша върху него
 
Салата Северен еленНеобходими продукти:


1/2 купа салата /руска, снежанка или др. /
Нарязани моркови на ивици
1 Твърдо сварено яйце
1 Червен домат


Начин на приготвяне:


1. Върху платото с лъжица поставете салататa и оформете като глава
2. Горната част да е по малка от долната
3. Използвайте за рога нарязаните моркови на ивици
4. Натрошете черен хляб върху салатата
5. Разрежете яйцето през средата и използвайте за очи
6. Поставете доматът в долната част за нос
7. Сервирайте със солени бисквитки
 
Бананов сладоледНеобходими продукти:


4 захарни пръчки
1 чаша шоколадови пръчки
1/2 чаша шоколад на парченца
2 банана


Начин на приготвяне:


1. Изсипете шоколадовите пръчки
2. Разтопете шоколадът в малък тиган
3. Срежете обелените банани през средата
4. Набодете захарните пръчки в долната част на бананът
5. Намажете разтопения шоколад върху банана
6. Оваляйте в шоколадовите пръчки
7. Сложете полученият бананов сладолед върху фолио и оставете в хладилник докато замръзне
 
ето и моите коледни меденки

Коледни меденки

ПРОДУКТИ - (излизат около 80 бройки)
250гр пудра захар, 3 яйца,120гр мед, 400-500гр. брашно, 1ч.л.канела, 1/2ч.л. джинджифил(става и без него),1/2ч.л. индийско орехче,щипка карамфил.
ПРИГОТВЯНЕ:
от всички продукти се замесва меко тесто. Разточва се кора с дебелина около 1 см. и се изрязват сладки с формички. Пекат се в загрята на 220градуса фурна. Като се извадят още топли се намазват с разбит на сняг белтък. Украсяват се пожелание.
Здравейте. Днес по една случайност влязох във форума и съм меко казано възмутена как може да се краде така безочливо. Незнам дали Снежанка77 ще се съгласи , но когато копираш нещо от друг сайт то може поне да го споменеш?! Чудя се как снимките от моя фотоапарат се оказаха нейни. И между другото меденките се украсяват след като ги направите и изстинат леко. НЕ преди да ги хапвате. Ако искате да видите оригиналната рецепта това е мястото.http://www.svatbata.org/index.php?topic=2418.15
 
joia,промених написаното в поста на Снежанка,както и пуснах линк към оригиналната рецепта.За съжаление често се получават тези неща.Аз също съм срещала много от нещата приготвени и снимани от мен,както и неща на съфорумки в нета,но............
 
joia,промених написаното в поста на Снежанка,както и пуснах линк към оригиналната рецепта.За съжаление често се получават тези неща.Аз също съм срещала много от нещата приготвени и снимани от мен,както и неща на съфорумки в нета,но............
Много се извинявам , че отново пиша не по темата. Целта ми не е да злепоставя или да се заяждам с някоя от потребителките. Просто смятам , че не нито етично , нито честно да се използват чужди снимки и постове без да се споменава , че са копнати от някъде. Нямам нищо против, че е копирала рецептата аз затова съм я сложила, но да пишеш че са твои моите снимки ето това не го разбирам. Надявам се че всичко е изяснено.
P.S. Рецептата за коледната елхичка също е моя и е копната от същата тема, но снимката там не е моя. Взела см я от нета и съм го написала. За разлика от потребителката.
 
здравейте !

отдавна имам регистрация във форума , но го разглеждах повече като зрител , а не като активен участник. позволих си да изкажа мнение по въпроса , защото виждам ,че мнението на Joia е също на начинаеща. мисля,че няма нищо лошо да се публикуват рецепти от други форуми . много малко са тези ,които импровизират в кухнята без предварителна ориентация за продуктите и количествата им.предполагам ,че тя също е преписала от някъде рецептата , а не я е съставила сама - и въпреки това не го е отбелязала. ако следваме нейната логика ,би трябвало като публикуваме схеми на гоблени , да отбелязваме сайтовете , от които са взети - а това не го забелязвам. така че не можем да се сърдим на тези , които са си направили труда и са открили интересни неща из форумите и ни ги предоставят на нас -тези ,които сме заети и нямаме време да сърфираме из интернета. а що се отнася до идеите за украса ,всеки има свое виждане по въпроса.
 
искам да предложа рецепта на коледни сладки. и за да няма реплики от съфорумки ,ще напиша рецептата. имам и снимка - стават много красиви , но няма да я публикувам ,за да няма сърдити съфорумки- въпреки че мисля ,че със снимката идеята за украса ще бъде много по- пълна и ще отключи още повече въображението на кулинарките.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ
необходими продукти : 4 яйца , 50 г захар , 1 ванилия , брашо до получаване на гъсто тесто , масло.
начин на приготовление :яйцата се разбиват само в една посока заедно със захарта.прибавя се ванилията и толкова брашно , че да се образува гъсто тесто.разточва се с дебелина 5 мм.с чаша или фигурки се правят различни формички. нареждат се в намазнена тава и се пекат в умерена фурна до получаване на приятно кафяв цвят. украсяват се с разбит белтък със захар и сладкарска боя по желание , после се промушват с дебел конец или панделка и се закачат на елхата.
нямам фотоапарат да ги снимам, стават много красиви.имам и снимка ,но не зная от къде е - просто съм я прехвърлила в компа -да не "разсърдя " joia няма да я качвам , че току виж-била нейната.
 
Милички ми кулинарки, аз тази година от много старание май се престарах! :) Леко отчаяна съм по отношение на меденките. Реших тази година да пробвам от вашите рецепти. Оказаха се сполучливи, тестото си стана идеално, всичко точно! ОБАЧЕ! Дойде момента с украсяването. И започнах да забърквам белтъци на сняг с пудра захар, лимонтозу и тук-таме по някоя боя за цвят. Но тъй като не съм много на ясно каква трябва да е пропорцията белтъци : пудра захар : лимонтозу го направих по интуиция. Получи се нещо... така да се каже, но не това, което виждам на прекрасните ви снимки с украса. Консистенцията не ми позволи да рисувам или да си позволя някакво кой знае какво творчество :( Затова ги направих някакси... ще ги снимам днес да ви покажа :(
Молбата ми е, ако някоя от вас има написано или може по спомен да отмери - кажете как забърквате сместа за глазура.
(Имам си и малко успокоение - домашните ми много се зарадваха на меденките и едва ги опазвам, но нали разбирате, аз имах други очаквания и намерения, които останаха неосъществени)

Весело настроение на всички!
 
Хей,

искам да предложа рецепта на коледни сладки. и за да няма реплики от съфорумки ,ще напиша рецептата. имам и снимка - стават много красиви , но няма да я публикувам ,за да няма сърдити съфорумки- въпреки че мисля ,че със снимката идеята за украса ще бъде много по- пълна и ще отключи още повече въображението на кулинарките.

КОЛЕДНИ СЛАДКИ
необходими продукти : 4 яйца , 50 г захар , 1 ванилия , брашо до получаване на гъсто тесто , масло.
начин на приготовление :яйцата се разбиват само в една посока заедно със захарта.прибавя се ванилията и толкова брашно , че да се образува гъсто тесто.разточва се с дебелина 5 мм.с чаша или фигурки се правят различни формички. нареждат се в намазнена тава и се пекат в умерена фурна до получаване на приятно кафяв цвят. украсяват се с разбит белтък със захар и сладкарска боя по желание , после се промушват с дебел конец или панделка и се закачат на елхата.
нямам фотоапарат да ги снимам, стават много красиви.имам и снимка ,но не зная от къде е - просто съм я прехвърлила в компа -да не "разсърдя " joia няма да я качвам , че току виж-била нейната.

Уважаема/ Уважаеми,

Защо така, с този тон? Нима не попиваш дружелюбната и приятелска атмосфера тук? Случват се и грешки, както например се оказа с тези рецепти и снимки... Не е никак приятно! Аз лично категорично подкрепям joia, защото така разбирам добрите и открити отношения - да се отнасяме с чест и уважение към околните. Но всеки си гледа от собствената камбанария.
Аз лично считам, че е редно, когато използваме чужди рецепти да пишем от къде сме ги взели, дори да не са притежание лично на човека, от който сме ги копирали. Ако и той е писал дали са лично негови или от друг сайт, така ще има винаги достоверна информация за произхода.
Аз, както и много други домакини, на всяка рецепта, която си преписвам в тефтера, винаги пиша името на човека, от който съм я взела, било то и от нета. За мен е удоволствие да разпространявам изпитани и сполучливи рецепти. Ако някой не иска да си ги дава, той никога нямаше да ги публикува тук. Така мисля аз.
Щом искаш да споделиш рецепта, при това и със снимка, просто я напиши, без да обясняваш кой ще се разсърди и т.н.
 
Момичета,МОЛЯ,нека не превръщаме форума и добрите отношения в караница и нещо грозно.
ИСКАМ ДА ПОДЧЕРТАЯ,ЧЕ НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА РЕЦЕПТА,А СНЕЖАНКА Е ПОКАЗАЛА СНИМКИТЕ НА ДЖОЯ КАТО СВОИ СНИМКИ,ЕТО ЗАТОВА РЕАГИРА ДЖОЯ,А НЕ ЗА РЕЦЕПТАТА.
МОЛЯ,ЧЕТЕТЕ ПОСТОВЕТЕ,ПРЕДИ ДА РЕАГИРАТЕ!
НАДЯВАМ СЕ,ЧЕ ПРОБЛЕМА Е ИЗЯСНЕН!
БЛАГОДАРЯ!
 
Назад
Top