Аз шия и на разграфена и на едра неразграфена.,като първият гоблен на неразграфена беше на Дименшън "Зимна вечер" №3899 - на тъмно синя панама.Стана страхотен!
Следвайте видеото по-долу, за да видите как да инсталирате нашия сайт като уеб приложение на началния си екран.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Аз предпочитам разграфената, защото на нея се шие по-лесно,но Арабското момиче
го уших на мраморна (щампована ?) на ДМС и стана много добре. Стигнах до извода,
че не е важно времето за ушиването на един гоблен,а крайният резултат.
Абазова, в София от офицялните дистрибутори на ДМЦ можеш да си закупиш. Магазинът им е на бул.Стефан Стамбулов 8.
Аз гласувах за разграфена панама,но искам да ви кажа че я предпочитам само за по-сложните гоблени.Иначе съм бродирала на какво ли не.Като почнем от лен и свърша със юта.За сега не съм пробвала само черна панама,но я имам закупена.Най ми харесва обаче да работя на аида 14 като големина,а за цвят много ми харесват боядисаните панами,ама не тези дето са еднакъв цвят, тези дето са като размазани,я кликнете тук че да ви стане ясноhttp://www.sewandso.co.uk/ran2457-0.html
Забравих да добавя че използвам и различни видове бодове за бродиране.
:kissyou:Благодаря за съвета.Досега съм шила само на разграфена панама,само две гобленчета съм шила на бяла панама и си нямам на идея коя Аида е едра и коя дребна.Mareha били ме осветлила малкоАми ти зависи с колко голям искаш да ти стане гоблена.Колкото е по-ситна панамата тлкова по-малък става гоблена.Аз лично бих го ушила на аида 11 с кръстат бод.Ако решиш така да го шиеш пробва да видиш дали с една или две нишки трябва да го шиеш.Панамата според мен нетрябва да е много тъмн,защото ще затъмни много гоблена.Аз бих използвала ето този цвят,който е по-скоро кремаво отколкото бежово,но в карайна сметка ти си ориценяваш.Успех!!! :kissyou:
P.S.И после да показваш :idea:
Ето тук http://www.goblenite.org/showthread.php?p=227190#post227190 публикувах всичко което може да ти е от помощ:kissyou:Благодаря за съвета.Досега съм шила само на разграфена панама,само две гобленчета съм шила на бяла панама и си нямам на идея коя Аида е едра и коя дребна.Mareha били ме осветлила малко![]()