На каква панама предпочитате да бродирате?

• Началник на темата Началник на темата flame
  • Начална дата Начална дата
Гласувах,за разграфена панама.Преди време шиех само с такава.
На неразграфена бяла-българска съм шила само ,,Молитва за дома''.Вчера я завърших.
А сега имам един въпрос.Харесах си един гоблен(представлява конска глава) от списанието Рисунки с игла.Конците ги набавих.Схемата е 1:4.Та да питам дали може да се изработи на тази българската бяла панама,защото е по едра ,а съм много зле с очите.Направих проба на разграфена кръстат бод,през дупчица,но много прозира.Много ви моля,дайте ми съвет,като се има предвид състоянието на зрението ми.

Кики, ако ще го шиеш на кръстчета, ще е по-добре да шиеш на 14ти каунт. На българската едра панама ще се получи супер, защото отговаря донякъде на 14ти каунт Аида. За кръстчетата през дупчица на нашата разграфена панама - аз не съм им привърженик, става доста грубо според мен. Така че давай смело на по-едра панама, ако модела позволява да се шие на ктъстчета.

Не съм сигурна, дали тук е мястото на този въпрос, но ми трябва съвет. Започнах един модел с патици (сп. Anna №10/1991г), който по идея се бродира с гобленов бод с вълнени конци върху специален плат. Аз реших да го направя с кръстчета върху лен. Но се оказа, че преплитането на плата е неравномерно и много се изтегля нагоре, и освен това е много едро. Впросът ми е, ако някой от вас е бродирал върху лен, - дали се свива при пране?

Ленът е с най-голяма свиваемост при естествените тъкани, така че ще се свие. Обаче издълженият бод ще си остане издължен :(

Гласувах за кремава/разграфена/панама,защото до сега съм шила само на такава.Имам едно малко гобленче на бяла неразграфена,начертах си линии и така бродирах,но нещо не ми върви и засега го поизоставих.Иначе много харесвам вашите неща,които са избродирани на панама с ламе,тунингована /или както там се нарича/,цветна,но до сега освен бяла,друга не съм срещала по магазините.Освен това отдавна вече шия с очила и да се взирам в неразграфената панама ми е доста трудно.А като трябва да се шие фон -ми омръзва и ми е неприятно.:D:idea::confused:

Някой шил ли е на какаова панама?Не съм сигурна така ли се казва,но е на по-тъмни бежови петна.

А от къде купувате тонирана панама???Омръзна ми да шия до припадък фон и вече твърдо съм решила да търся тонирана панама.Живея в София,но в магазините,в които съм ходила има само бяла неразграфена панама.Може би има определини магазини,където продават цветна панама?Ще ви бъда много благодарна ако ми пишете::(idea::confused::D:clap:

А от къде купувате тонирана панама???Омръзна ми да шия до припадък фон и вече твърдо съм решила да търся тонирана панама.Живея в София,но в магазините,в които съм ходила има само бяла неразграфена панама.Може би има определини магазини,където продават цветна панама?Ще ви бъда много благодарна ако ми пишете::(idea::confused::D:clap:

http://dmc-art-hobby.com/index.php?action=contactus
В Младост 1 на пазар Пътеките има също 1 (или 2) малки магазинчета.

Аз съм от Пазарджик и магазина е един-поръчвам и чакам.:(Сега чувам,че има още един.
Не мога да повярвам,че в София магазините не са по-заредени.Не е като стоката да се разваля лесно.

аз гласувах за бяла неразграфена панама,понеже на нея за първи път избродирах молитвата за дома,а след това и св.Николай,стана страхотно.Макар,че и черната е идеална .

Публикуване на мнение в темата

Аз също съм доволна от Аида.Досега имам 7,8 гоблена на разграфена панама.Но гоблените бяха и на Милена стил и на Вилер и останах доволна.А сега започнах Африканката със схема от форума.Купих българска разграфена панама но останах разочарована.Прекалено мека и образува пилинг.:confused:Изобщо трудна за работа.

Аз гласувах за бяла панама като имам в предвид Аида 18.Но най-много ми харесва да шия на evenwave,като сега изобщо не ми се поглеждат нашите bg-панами и гобленовия бод.А пък и в качеството на Аида изобщо човек не може да се съмнява. :yes: Просто е удоволствие да бродираш всеки бод на нея. :smokin:

Здравей,да попитам каква е тази панама evenwave и има ли я в Б-я?

Назад