ТОРТИ 2

  • Началник на темата Началник на темата Скарлет
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
Ванче,чудесна е тортата!Кажи на вкус как е,защото от извесно време и аз съм и хвърлила око.
 
А каква сметана използва - на Хопла ли? Руснаците използват "сливки", което си е натурална млечна сметана, ама ние тука като я нямаме? :?
 
Скарлет каза:
Ванче,чудесна е тортата!Кажи на вкус как е,защото от извесно време и аз съм и хвърлила око.
Скарлет,тортата е супер,особено сгущенката,направо от кутията да го ядеш :D
Marinera каза:
А каква сметана използва - на Хопла ли? Руснаците използват "сливки", което си е натурална млечна сметана, ама ние тука като я нямаме?
Ами точно защото нямаме такава сметана,ползвах Хопла.Е, вкусът сигурно не е същия,но нямах друг избор-тук няма доста от продуктите,които рускините ползват :(
 
Никога не съм яла кондензирано мляко приготвено по този начин. Тук го продават в бутилки и сигурно няма да стане с варенето.

:(
 
Значи,става дума за кондензирано мляко в метални кутии.Аз ползвах "Дач лейди".Вари се 2 часа и се отваря след като се охлади.Прилича на крем -много гъсто и сладко, с карамелен цвят и вкус.Много е вкусно.Но задължително трябва да е подсладено :yes:
 
А, и още нещо не разбрах - понеже в руския сайт гледам, че варят 3 кутии мляко - дали 1 кутия варена "сгущенка" значи 1 кутия мляко да се свари или да се сварят повече, за да се получи 1 кутия сварено? Т.е. колко кутии мляко вари? Че то си е скъпичко. :?
 
Marinera каза:
А, и още нещо не разбрах - понеже в руския сайт гледам, че варят 3 кутии мляко - дали 1 кутия варена "сгущенка" значи 1 кутия мляко да се свари или да се сварят повече, за да се получи 1 кутия сварено? Т.е. колко кутии мляко вари? Че то си е скъпичко. :?
Според рецептата е 1 кутия.По принцип си варя 2-3 кутии наведнъж,щото си е губене на време-долива се гореща вода през 10-15 мин. и си е висене покрай котлона.А така като ти потрябва си вадиш кутията от хладилника готова.
Та на въпроса -използвай 1 кутия от 392 г(мисля,че толкова беше),аз такава използвах.Задължително подсладено мляко(неподсладеното е 410 г) и го остави да истине,тогава го отваряй.И не оставяй кутиите да врат без 2 пръста вода отгоре-иначе ще си навлечеш скоростен ремонт на кухнята :idea:
 
tmb_1257.jpg
Точно толкова сгущенка излиза от 1 кутия :yes:
 
Ето и нешо от мен - правих я за именния ден на щерката, но бяхме на село, после нещо интернета се беше счупил, та чак сега сколасах :(
 
Наистина тортите са прекрасни!
Момичета много добри майсторки сте :clap: :clap: :clap:
Биби трансферът ти е станал много добър, но аз съм силно впечатлена и от малките цветчета - би ли издала как ги приготви.
Ванче много си харесах тази торта от руския форум, изглежда много апетитно. Но честно казано ме стреснаха думичките ти -
И не оставяй кутиите да врат без 2 пръста вода отгоре-иначе ще си навлечеш скоростен ремонт на кухнята
- аз съм карък що се отнася до неприятни случки с печката и затова леко се притесних. Та да попитам водата само два пръста над кутията ли трябва да е или може и ПОВЕЧКО/за по-сигурно :? /.
 
Steny каза:
Ванче много си харесах тази торта от руския форум, изглежда много апетитно. Но честно казано ме стреснаха думичките ти -
И не оставяй кутиите да врат без 2 пръста вода отгоре-иначе ще си навлечеш скоростен ремонт на кухнята
- аз съм карък що се отнася до неприятни случки с печката и затова леко се притесних. Та да попитам водата само два пръста над кутията ли трябва да е или може и ПОВЕЧКО/за по-сигурно :? /.
Дори е по-добре-тъкмо няма да доливаш вода толкова често.Не се плаши-просто кутиите не трябва да врат без вода отгоре.Извинявай,ако съм те стреснала :(
 
Steny каза:
Биби трансферът ти е станал много добър, но аз съм силно впечатлена и от малките цветчета - би ли издала как ги приготви..
Steny, цветчетата ги правих с мастика от маршмелоу, е не точно маршмелоу, а някакви други, пак гумени бонбони. Сигурно вече си прочела някаде за тази матика, но ако не си ето:
бонбоните се заливат с малко лимонов сок и се слагат в МВ за 20тина сек. после изваждаш и почваш да добавяш пресята пудра захар, докато стане на пластелин. След това всичко е въпрос на фантазия.

Успех!
Лесно е, ще се справиш :yes:
 
Биби, много е красива тортата, поздравления

Steny, да ти кажа ли къде има готови цветчета в СЗ по 4ст??? И голямо разнообразие от цветове :yes: :yes:
 
Благодаря момичета :!:
Off-topic
Пепчо аз не съм забравила сладкарницата, която ми спомена преди. Малко ми е далеч, но ще я посетя някой ден. :D
 
Биби,

Много красива торта си направила. Твойто малко ангелче сигурно много и се е радвало.
 
Бърза торта
Какаов блат:
2 яйца
1ч.ч кис.мляко "на Баба"4,5% или заквасена сметана на Данон
1ч.ч захар
2с.л. какао
1 бакпулвер
180гр брашно

Сироп от компот
1 пакет "Крем за торти и сладкиши" на д-р Йоткер
1п желатин
Сметана

Замесва се и се опича блата.Изважда се от формата да изстине и после пак се слага в нея,но на обратно,с дъното нагоре.Набожда се с вилица и се полива със сироп от компот.
Един пакет желатин се разтваря в около 80-90мл вода да набъбне,после се разтапя на водна баня.Крема се разбива според описанието и към него се прибавя желатина.Полива се блата,който е във формата.Оставя се в хладилник за да стегне.Отгоре се окрасява със разбитата сметана.

П.П Сметаната беше ужасна и не позволи по-добра украса.... :twisted: :twisted: В магазина нямаше Хопла,взех някакво друга,която едва,едва се шприцова.... :twisted: :twisted: :twisted:
 
:yes:Браво! Много е хубава :!: Трябва да се опита :!: Моите деца много обичат сметанови торти :!:
 
Статус
Not open for further replies.
Назад
Top