Игла за шиене на гоблен

• Началник на темата Началник на темата dedivo
  • Начална дата Начална дата
И аз шия с игличка с топче от същия магазин. Дължината и е 4,5 см. Имах и по-къса, която е по-удобна за шиене, но е и по-тъничка и я счупих , когато ми се наложи да разшивам. Повечето игли са по-дълги, от порядъка на 6-7 см, което е доста неудобно, особено когато свършва конеца.Освен това се изкривяват. Ето за сравнение с обикновена игла от тези, които са в комплектите гоблени.
Преглед на прикачен файл 173530

Здравейте отново на всички интересуващи се от игличките. Днес ходих до магазинчето и успях да закупя игличките които се търсят. Сега да обясня - там се продават номера 44, 50, 62 и вече доста по големи, който не стават за бродерия на панама за гоблени, а на такава за възглавници. Аз закупих всички възможни от номер 44 и пак не стигнаха за всички. Жената пое ангажимента за другата седмица да поръчат и другия петък пак ще има. Обеща да вземе и още по малкия размер 40. Качвам снимка за да видите каква е разликата между 44 и 50, и да прецените кои какви ще иска, а аз поемам ангажимента да снабдя всеки желаещ. Поздрави :kissyou:

въпросът ми е към тези които са шили с такава игла
шил ли е някой но на аида 18 , също така четвъртинки и три четвърти кръстчета естествено на друга панама,че като ги гледам снимките ми изглеждат дебели за такава панама и такива бодове ,но снимката може да лъже :confused:
в момента шия на аида 18 с два ката кръстче и си купих специално тънки игли и пак едва ги промушвам ,затова ми е любопитно с тези игли дали ще може да се шие ,че да си поръчам и аз :flower:

Аз шия постоянно с такава игла - така съм свикнала, че с обикновена гобленова игла изобщо не мога. Не са проблем нито 1/4, нито 3/4 кръстчета за иглите с топче на върха. Миналата година уших Фара на Дименшънс, който е на 18 каунт панама, точно с такава игла и то не от най-малките, а 5,5 см. А в него има и полукръстче с 6 ката конец. Тези иглички може да са малко по-дълги от обикновените гобленови, но са по-тънки и според мен са идеални за цепене на панамата. От снимката на venipetgab най-добре се вижда разликата в дебелината и дължината. Препоръчвам ти все пак да си вземеш не по-дълга от 4,6 см ако не си свикнала с дълги иглички.

Снимките лъжат.Тънички са иглите, а и колкото е по-късичка иглата, толкова е и по-тъничка. С моята, която аз счупих съм шила дори мъниста от наи-дребничките. А с тази, която съм показала съм ушила почти цялото 'Крайморско кафене от миналогодишния конкурс, а там имаше много половинки, четвъртинки, френски възелчета и километри контур. Така, че смело, игличките си струват, само внимателно с разшиването, че лесно се чупят. И дано да доставят от по-късичките, че с тях ми е по-лесно да шия.

Наистина снимките ми лъжат, не са толкова огромни игличките, просто ги снимах доста по от близо за да се виждат топченцата и разликата в размерите. За разлика от тези с тъпия връх- гобленовите, тези изглеждат като малко по дебел косъм :D и се шие много лесно с тях.
Исках и да добавя, защото съм забравила в предния си пост - цената им е 0,80лв. за всички размери които стават за гоблени, а по големите са по 1,20лв. Препоръчвам на всички който желаят да си вземат от трите размера, но най удобни са 40 и 44. Сега чакаме да се заредят и купувам на който поиска. :kissyou:

За разшиването-използвайте обикновената игла :) Прекрасно момиче ,ще ни направиш щастливи.Благословена да си! :)

Оооо аз иска от тези иглички - за гоблени.Да ме имаш в предвид - моля. Като се обадиш че са заредили ще уточним бройката.

Ааа, хора, какво правите вие - голям наплива за иглички... :D Това не е проблем за мен, ще ви изпълня желанията, но вече взех да се притеснявам да не объркам нещо и да се изложа. Само да ги заредят и пак ще ги изкупя всичките, ще ви ги пратя като ги обезопася максимално, че както са тънки могат да се счупят, но като ми поръчвате на ЛС ми пишете адрес за доставка и телефон за връзка на който да звъня ако се наложи. До тук станаха 30 бр., без да броим тези дето вече ги купих. :D Айде чакам и още, че съвсем да шашна жената като ида да ги взема. :D

Здравей мило момиче,и аз изкам по 3 броя от размер 40 и 44,само кажи кога ги има за да си поръчам.Разбира се казваш какви ще са ти разходите.И да знаеш ще съм много щаслива като ги получа.Търся такива игли от 5 години.

Момичета, иглите с топче са много удобни за шиене. Аз шия само с такива - немски са, стават за aida 14, 16, 18 и разграфена панама. Щом има възможност запасете се, защото са рядкост. На мен ми ги подари приятелка.

Здравейте! Много харесвам услужливите и отзивчиви хора!Искам да помоля за размери 40 и 44 - също по 3 броя от размер.
Ще кажете кога , къде и колко да пратя като пари. Благодаря предварително - polystefanova@abv.bg

Хайде и аз да не остана назад,ще помоля за размери 40 и 44 - по 3 броя от размер. Ще се разберем за парите и изпращането.:kissyou:

И аз да се наредя на опашката - размер 40 - 3 бр.
Може да се комбинираме с Маргото да ни ги изпратиш в една пратка - за Варна.

Здравейте. С оглед на това, че събрах доста поръчки от многоброините желаещи да си закупят иглички и бройката им мина 130, ви казвам следното: след като ми се обадят че са пристигнали ще започна да изпълнявам поръчките ви по реда по който съм ги получила, защото съгласете се с мен че на веднъж няма как да стане за всички, още повече че не знам дали ще има такава бройка на един път. Нека не ми се сърдят тези който трябва да поизчакат малко с доставката им. Колкото до нея реших да е пратка по пощата с препоръчано писмо, като таксата за това е в рамките на 1,70 - 2,00 лв. Имам позната в Български пощи и тя ми го препоръча този вариант, като каза че така повече внимават с писмата, а нали все пак те ще са деликатна "стока". Ако някои все пак предпочитат за тях да е по куриер, нека ме осведомят на ЛС за да знам и да уточним фирмата.
Това е за сега от мен, ако някой желае да прави промени или да си добавя нещо по поръчките, да ми пише пак.
Поздрави :kissyou:

Пращайте когато и както Ви е удобно! Това е голям ангажимент и само можем да бъдем благодарни , че се натоварихте с него. Бъдете здрава!

За мен няма проблем,изпращай ги както на теб ти е удобно,адреса на лични ли да ги изпращаме

Здравей,разбира се няма проблем както ти е удобно така ги изпрати.Много ще съм ти благодарна,адресът и други данни ще ти пратя по мейла който е даден тук.ЛЕК И ПРИЯТЕН ДЕН:)

Назад