Ами на мен ми е лесно и забавно, но се занимавам с ароматерапия от поне 5 години, а с билки от поне 15 години. Купувам готова глицеринова база, разтапям на водна баня и добавям етерични масла, парфюми и сушени билки в нея. Изсипвам в силиконови формички за мъфини и готово. Сапунчето стяга за около 15 минути и има нужда да съхне поне 5 дни, защото ако се използва веднага и много бързо ще свърши, понеже остава неизпарена вода в него и седи някак меко.
Иначе идеята е от неволята

... Правя алергия от всякакъв вид сапун, дори и от най-скъпите - пъпки и жесток сърбел. Единственият сапун, който ми понася е глицериновият. До скоро купувах от Рефан, ама тия никога нямат от любимите ми цитрусови миризми и пощръклях сама да си ги правя. Намерих доставчици на сапунени бази и си поръчах, а у дома в хладилника имам над 30-40 вида етерични масла и парфюмни есенции и воала... :gipsy:
Днес открих, че правя алергия и от сухите дезодоранти против изпотяване и най-вероятно това ще е следващото ми изследване - как се правят и от какво...
А с ароматерапията започнах да се занимавам, защото дори и от най-скъпите кремове за лице се изприщвах като бебетата и затова си купих една камара учебници и се научих сама да си правя кремовете. Вече 5 години купешки крем кожата ми не е виждала

.