Български гоблени на Казанлък

И аз шия с български конци Мостар, но нямам проблем с тях.Дори конците ,с които работя са доста дълги.:confused:

До сега съм ушила два гоблена с български конци. Този, който шия в момента е Джулия на Казанлъшки гоблен, в кафява кутия. Конците се разнищват, оплитат и късат. Едни нишки са тънки, други не толкова. Дори толкова актуалната "хитринка с омекотител" не помага. А аз тъпо и упорито продължавам да си шия, ядосвам се, но какво да се прави.

Гобленът"Ръченицата" е на фирма"Български гоблен" и е с размери 60/90-34 цвята.Цената е над 100лв, но на мен ми го подариха за рожден ден.Като се справя със снимането ,ще го покажа.

Гобленът"Ръченицата" е на фирма"Български гоблен" и е с размери 60/90-34 цвята.Цената е над 100лв, но на мен ми го подариха за рожден ден.Като се справя със снимането ,ще го покажа.

Но на "Български гоблен" не е ли с ДМЦ? И аз отдавна съм го харесала. Очаквам с интерес да видя как се получава :idea:

За гоблена Ръченица" по Мърквичка,мога да ви разкажа цялата му история.Като гоблен е създаден около1978 -79 год.от художника Стефан Попов(вече покойник).Този човек беше решил да създаде 100 български гоблена както оркестър 100цигулки и 100каба гайди. Не съм сигурна дали успя,но това което видях беше само по българска тематика.Делото му продължи г-жа Росица Бакалова,която продължи със създаването на български гоблени и някои от тях виждам в изпълнение на други фирми -особено милена стил.Българските гоблени са конструирани с български конци,а някои модели са адаптирани с дмц. Успех!Българските конци също са с много добро качество ,но цветово нямат точен регламент и ако ти се наложи да търсиш цвят все ще намираш близкия до него.Това е бедата.

Знае ли някой.....дали в Казанлъшките каталози има гоблена Хъски? Някой шил ли го е ? Интересуват ме размери,цена........отзиви !

Аз в момента шия Мостар и съм си купила и Пътя към църквата на фирма Мира много добро съчетание на цветове и качество на конците.Много съм доволна

Мисля , че тук е мястото да попитам знаете ли може ли да направя поръчка на гоблен по интернет на Казанлъшки гоблен . Благодаря предварително :yes:

Ако става въпрос за тези гоблени в кафевите кути, които шия и аз , не, те нямат сайт. Но имат телефон и човекът е много любезен и точен, не съм имала проблеми досега. Но моят съвет е да се купуват повече от 1 гоблен, два или три, тогава ти дава отстъпка 30 процента. А тема за тези гоблени съм пуснала тук

http://www.goblenite.org/showthread...E7%E0%ED%EB%FA%F8%EA%E8+%E3%EE%E1%EB%E5%ED%E8

продавам гоблени

имам няколко гоблена за продан ако някои се интересува и иска да купе нека да ми пи6е на boqn.ivanov@abv.bg или на скупе boqn87 ,goblinite са--"диви коне","апостолска градина","на дълго патуване","горски кът","щастливи коне", и четерите сезона-"пролет","лято","есен","зима" :gipsy:

имам няколко гоблена за продан ако някои се интересува и иска да купе нека да ми пи6е на boqn.ivanov@abv.bg или на скупе boqn87 ,goblinite са--"диви коне","апостолска градина","на дълго патуване","горски кът","щастливи коне", и четерите сезона-"пролет","лято","есен","зима" :gipsy:

Лелеее ей сега ги продаде наведнъж :D:D:D

Привет мила ilianakn!
Като за начало добре дошла във форума!
После - писането на кирилица като че ли е по-добре от латиницата.
Поразгледай форума и ще видиш че има цяла тема за конците:idea:
Ако гоблена в кафявите кутии с който си се сдобила е готова комплектовка, какво те притеснява какви са конците - просто започвай и ни показвай :greeneye:
Успех :kissyou:

ьхссхь

Колкото пъти започвам да шия гоблен от Казанлък и съжалявам.Много се късат конците и това е мъка.С анхор и дмц нямам такъв проблем.

Моля да ме посъветвате как да постъпя купих гоблени от Казанлъшки гоблен, но не от магазин, а директно от фирмата почнах веднага Джулия, голяма слабост ми е и нямах търпение.В момента рева и шия, краката са шоколадово кафяви.В броят на конците има разминаване на кутията пише 37 а в комплекта са 38. Чудя се ако се обадя на телефоните дали ще ми обърнат внимание?

Последно редактирано:
Моля да ме посъветвате как да постъпя купих гоблени от Казанлъшки гоблен, но не от магазин, а директно от фирмата почнах веднага Джулия, голяма слабост ми е и нямах търпение.В момента рева и шия, краката са шоколадово кафяви.В броят на конците има разминаване на кутията пише 37 а в комплекта са 38. Чудя се ако се обадя на телефоните дали ще ми обърнат внимание?

Обаждай се веднага. Много са коректни. Даже може по телефона да сверите цветоветеи да видите какво е положението. Ако нямаш телефони - пиши на ЛС.

Здравейте, щил ли е някой гоблена "Ябълков цвят" на Казанлъшки гоблен, искам да го ушия за подарък на моя приятелка, но незная дали е хубава комплектовката, вчера го видях в магазина струва 20 лева и е в кафява кутия с конци пъпетс

Назад