Български гоблени на Казанлък

Здравейте, момичета!
Включвам се в темата, не защото знам къде в Пловдив ги предлагат, а защото съвсем наскоро преди една седмица аз си купих от Казанлък "Голямата ферма". В големия магазин срещу хотел "Казанлък" на втория етаж като седнете например на барчето и изпиете едно прекрасно кафе в коридора, който се пада от лявата ви страна има магазинче, къдет се продават гоблените в кафявите кутии. Продавачката е много мила, дори нямаше гоблена в наличност, но докато си изпием ккафенцето и гоблена беше доставен. С конци Пъпетс и ми струваше 27 лв.
Надявам се да съм била полезна!
Пожелавам приятна съ ботна вечер на всички :kissyou:

Каталога го разгледах, но не видях Възкресението. И понеже Фантазия пише, че това не е целият каталог, а само част от него, реших да попитам, ако някой знае нещо да ми каже.

Вени ти се объркваш от двете фирми.Каталога на пета страница е на Казанлъшки гоблени,а този,който аз показах е на завод Кългария -К (Казанлък).Завода не комплектоват Възкресението,но Казанлъшки гоблен го прави.Цената му с Пъпетс е 75лв.,с Анхор-150лв(това са цените до края на годината ,а за следващата ще са :с Пъпетс-86лв,а с Анхор-170лв.

Здравейте,Реших и аз да се запиша в темата.Аз съм шила преди години "Запустялата воденица " на България -Казанлък с Мулине.Гоблена стана разкошен и останаха конци за още един.Схемата и цветовото съчетание бяха много добре подбрани и качествени.:idea:

Преди няколко дни в един магазин за гоблени видях, че има 3 различни марки казанлъшки гоблени - не си спомням точно, но май това бяха "България", Казанлъшки гоблен" и третият вид бяха на някой ЕТ, не запомних името му, но беше пак Казанлък. За живеещите в Стара Загора става въпрос за магазина на Гинокардия на спирката на Алана.

Здравейте!Казанлък имат фирма за гоблени ЕТ"Микра",която работи с ДМС и български конци.Аз имам няколко от тях и съм много доволна съчетанието на цветовете е много добро,но съм вземала само с ДМС конци предпочитам ги пред другите

в момента шия гоблена,,моста Мостар ,, на Казанлъжката фирма ЕТ,Микра,, с български конци произведени в завода наКазанлък много добро съчетание на цветове и качество,а също съм си купила и,,Пътя кям църквата,,много съм доволна.

Здравейте,
Искам да попитам, какво ви е мнението за казанлъшките мулинета старите на завод българия?

Аз съм от гобленарките, които дълги години шиех с казанлъшки чилета- други не се и продаваха.До днес нямам избелял гоблен и зветовете са много стабилни.Съчетанията също са добри.Имам още от най-старите техни конци и ги ползвам в отделни случаи.

Според мен старите български конци на Казанлък наистина са страхотно качество. Ползвала съм ги и съм много доволна - не се късат като някои други, устойчиви са и като цветове. Но не знам дали сегашните са със същото качество.

Аз също съм шила с български конци и съм безкрайно доволна, но в момента шия едновременно два гоблена на Казанлъшки гоблен /кафявите кутии/, Трио е с конци Puppets, а Молещия се Христос със Аnxor и MEZ. Също съм доволна и от тях и остават толкова много конци, че сигурно ще има за още по половин гоблен.

Моят проблем е че, шия Тайната вечеря на Варненска фирма Адор. Конците са казанлъшки но много се късат на места изтъняват и направо прозира срашно грозно панамата, незная какво да правя

Отдавна шия с българските конци, но сериозни проблеми не съм имала. Когато съм купувала гоблени от Казанлъшката фирма не съм имала никакви проблеми, но от други фирми с български коплектовки винаги е имало проблем - конците много се късаха.Това ме навежда на мисълта, че за да направят печалби купуват конци второ или трето качество и правят комплектовки. :)

Когато шия със старите конци, останали ми от готови комплектовки от преди години, нямам проблеми. Но наскоро ми се наложи да си купя от сегашните конци - само два цвята, но съм много разочарована - късат се постоянно и се оплитат. Така че, мога да кажа, че не съм доволна от качеството на сегашните български конци.

Здравейте момичета!Почти всичките ми гоблени са на Казанлък,доволна съм от качеството на конците ,а също така и като цветова гама.Ушитите гоблени не избеляват и остават много конци.Шила съм и на други фирми,но понякога не ми стигаха конците и не ми харесваха тяхните съчетания.Даже и в момента имам два недовършени гоблена по тая причина.Това е мое мнение:D.

Здравейте!Имам ушити карета и много гоблени с казанлъшки конци и нямам оплаквания.Фирма "Микра" също комплектова с тези конци и са много добри разработки.В момента шия "Ръченицата" на Мърквичка-пак с български конци-става чудесен гоблен.

аз също боцкам гоблен на Казанлък - Воденицата на Буше. Конеца ми се къса постоянно ама какво да се прави трябва да се шие. :) :)

мога да те посъветвам да си режеш конеца къс за да избегнеш късането,защото когато шиеш с дълъг конец се протрива в панамата и се къса

аз също боцкам гоблен на Казанлък - Воденицата на Буше. Конеца ми се къса постоянно ама какво да се прави трябва да се шие. :) :)

:confused:В Казанлък има 3 фирми за комплектоване на гоблени /поне аз знам толкова/.
Коя фирма е комплектовала твоя гоблен? И с какви конци е комплектован?

Здравейте!Имам ушити карета и много гоблени с казанлъшки конци и нямам оплаквания.Фирма "Микра" също комплектова с тези конци и са много добри разработки.В момента шия "Ръченицата" на Мърквичка-пак с български конци-става чудесен гоблен.

Може ли малко повече информация за "Ръченицата" - размер, цена, откъде може да се купи? Доколкото разбрах е на фирма "Микра". Ако сметнете, че е реклама, може и на ЛС. Може ли да покажеш как изглежда избродираната част? :kissyou:

Назад