търся ушит гоблен на фирмата Криф

• Началник на темата Началник на темата zhak
  • Начална дата Начална дата
аз лично също не я харесвам румънската панама, но пък има хора, които я предпочитат. тъпо е човек като си го е купил и не му харесва я панама, я конци, я схема.

Маржи , аз нямам нищо против да е труден , но крайният резултат да си заслужава , това са резултатите при Леврон и НАЕД , а при Криф сайта е много лъскаво примамлив , няма как да не се изкушиш , аз като си получих гоблените и видях картинката ми идваше да се разплача , само като се сетя колко ми струват , а няма да ги докосна :(

Роси, не гледай картинката, а снимката в сайта, защото ми се струва, че крайният резултат повече ще се доближава до нея. Виж по-горе как се е получило. Аз продължавам да съм оптимист относно гоблените на Криф. Сравних ги с Леврон и НАЕД не само по трудност, но и по краен резултат. За първите нямам впечатления, но относно НАЕД съм виждала и невероятно сполучливи, но и много отчайващи гоблени. В руския форум мисля че имаше и такава тема: "Защо не шия НАЕД", в която са показани редица неуспешни гоблени. Разбира се имат много сполучливи гоблени, но има и такива, които все едно гледаш през мъгла - с мътни и неясни образи. Не знам дали ще започна скоро моя Криф, но със сигурност ще покажа етапи от него.:idea:

Аз шия един гоблен, който ми е подарък. Картинката в комплекта не беше особено впечатляваща, доста бледа ми изглеждаше, но резултата е много добър. Скоро ще го покажа готов.

Mдааа, и аз си го поръчах този Портофино и определено резултата до тук-това, което показа Жак не ми харесва Моя не съм го започнала все още.....ще следя етапите...не съм сигурна, че ще го шия такъв мрачен и сивеещ:( Ще си позволя да сложа снимката, която пусна Жак до тази от сайта на Криф, за да се сравнят. Може пък някои от гоблените им да са сполучливи, а други - не:confused:

доколкото виждам от това,което сте показали,цветовете са по-мътни и тоновете са по-убити,но това не означава че няма да е красиво! Когато човек ушие целият гоблен може да каже дали е хубав! Сега това е само брънка на цялата картина! Не се отказвайте! Гоблените са хубави! Аз имам на Рогоблен и съм много доволна!

Аз лично загазих с другата румънска марка Рогоблен, същата панама и същите рошави конци. Снимката в сайта и на плика няма нищо общо с цветовете на това, което излиза.... Нямам никакво желание нито да довършвам започнатото, нито да ушия другите два, които купих.

Цвети ако наистина имаш рогоблени които не искаш да ги шише дай ги на мен.Аз пък съм възхитена от крайния резултат на фирмата Рогоблен.Уших 2 ,наред е вече трети.:kissyou::clap:

Аз също съм доволна от резултата на рогоблен.Конците настина не са от най добро качество .Това са моите ушите на рогоблен

Рогоблен си е съвсем друга фирма, няма смисъл да се сравняват с Криф. За мен това Рогоблен е по-добрата фирма от двете. По техните схеми е работено и това си личи. Панамата предполагам, че е еднаква - просто в Румъния тя е най-разпространена, както тук е българската разграфена.
А моят Криф засега отлежава и май няма скоро да покажа етап...

Портофино е почти половината готов - за тези които ги интересува ето етапче

Страхотно се получава!:clap::clap: Не знам защо не ти хареса този гоблен, но според мен става много по-добре от снимката.

Да, наистина се получава доста прилично.
Имам чувството, че картинките, които слагат в комплекта са печатани на някакъв принтер, който не се справя със задачата си и затова се получават плашещи картинки. Ушитото не е толкова лошо.

И на мен ми харесва до тук. В началото не го харесах, но сега е взел да се оформя. Аз го започнах моя с конци Розаче. Малко да напредна и ще покажа етап, че то сега не си личи още какво е.

резултатът е възхитителен така, че няма нищо притеснително относно картинката

смело давай напред

след пет месечно шиене криф е вече готов и както обещах ето го резултата
URL=http://juja25.snimka.bg/tapestries/1298.681200.28663063]
028663063-big.jpg
[/URL]

Благодаря, че показа. Аз лично съм със смесени чувства. Изглежда всичките им модели имат един такъв синкав оттенък, който на мен не ми допада. Но и не мога да кажа, че се е получило лошо.
Аз ще се опитам да довърша първия си Криф и да го покажа тук, но със сигурност няма да започна втория.

Последно редактирано:
Аз пък смятам, че резултатът е добър. :clap:Прилича на рисувана от художник картина. Дори малко ми напомня стила на Реноар. Вярно е наистина, че гобленът има синкав отенък, но нали все пак основното изобразено в него е вода - какъв друг да му е отенъка. Може би единственото ми притеснение е, че тези гоблени не са никак лесни за шиене. Имам засега купен само един гоблен на тази фирма, много си го харесвам и със сигурност някой ден ще го ушия.:idea:

Последно редактирано:
marji - да, водата е синя, но заедно с нея и цветята, и на места стените... Точно този оттенък на синьото малко ми се повтаря в моделите, а не ми харесва. Ако искаш, разгледай пак ушитите гоблени от линка в началото на темата, за да разбреш какво имам предвид.
Но това, разбира се, си е въпрос на вкус. Аз отговарям само за себе си.
:kissyou:

Да, виждала съм ушитите модели в началото на темата. Много от тях ми харесват, но не всички. Аз лично нямам нищо против това синьо, въпреки че в моя гоблен на Криф изобщо го няма - моят е една индианка в пастелна зеленикаво-кафява гама.

Назад