DMC ARCO

• Началник на темата Началник на темата dani vel
  • Начална дата Начална дата
Някой знае ли фирма,която предлага конци DMC ARCO? На тях пише,че са произведени в Италия?

Отскоро сливенската фирма Талита започна да зарежда от тях. Мога да ти дам координатите на фирмата.:idea:

На мен ми се иска да попитам , имате ли опит с тези конци , какви са , защото на мен ми се струва , че много станаха аналозите на ДМЦ- Розаче , Венус сега и АРКО . Някой шил ли е с тези конци и изобщо какви са . И аз видях тук едно магазинче да продава , видях и конците - 310 черно сиреч - нямаше нищо общо - то беше много тъмно тъмно сиво - иначе имаше и блясък , но не беше черно все пак . Ще се радвам да прочета нещо за тези конци .

Вносител на конците е Герика.Дори имат вече техни комплектовки.Във В.Търново вече имаме от тях.Имат добра покриваемост,блясък.Вярно е ,че има разлика в нюанса на някои номера,но все пак не са ДМС,a ARCO.Скоро ще започвам гоблен с тях и ще показвам етапи.

а тук в Ямбол 0,60 ....
а в Сливен каква им е цената ?

Последно редактирано:
В Сливен са по 0.55 лв. Наистина има лека разлика с цветовете на ДМС, но като погледнеш различните партиди на един и същи номер ДМС също можеш да намериш разлика. Конците наистина имат блясък, но още не съм шила с тях. Тези, които са ги опитали, казват, че са по-добри от Ариадна, но не могат да се сравнят с ДМС. То се подрабира и от цената.:greeneye:

а може ли да ми кажете каква е номерацията на ARCO спрямо DMC?не съм купувала до сега ,но ще ги пробвам.благодаря

И... има ли някой започнал да шие с тези конци - аз събрах - без 2 - 3 цвята конците за проба на един гоблен , но ... ако има някой започнал , нека сподели , как са като конци , да не го започна и изхвърля после , на цвят - добре , но ... ако при изпиране почнат да пускат - вече се притеснявам . Ако има започнали да шият с този нов "аналог" на ДМЦ нека сподели :rezando:

b

И... има ли някой започнал да шие с тези конци - аз събрах - без 2 - 3 цвята конците за проба на един гоблен , но ... ако има някой започнал , нека сподели , как са като конци , да не го започна и изхвърля после , на цвят - добре , но ... ако при изпиране почнат да пускат - вече се притеснявам . Ако има започнали да шият с този нов "аналог" на ДМЦ нека сподели :rezando:

Изчакай5-6 дена. Една приятелка е пред завършване и ще споделя резултата. Намирам ги мъъъъничко по-тънки:confused:

Започнах преди 2 дни един гоблен,комплектовка на Герика.Струват ми се по-дебели малко,по-скоро по-малко усукани,по-пухкави.Не се размъхват и покриват добре.В следващите дни ще показвам етапче.Не ми стигна един цвят-842 и разликата с ДМС е както при различните партиди от един цвят.

Много съм доволна от конците.За себе си съм решила за в бъдеще да комплектовам с тях вместо ДМС.Колкото до етап не зная до колко е коректно-все пак е готова комплектовка.

В София не съм ги срещала тези конци, знаете, че имам представа от Розачето и ДМЦ - конците. Ако някой има време, и желание, да помоля да ми прати две чилета /независимо кой номер/ , за да ги преценя? Ако някой може, да ми пише на лични, да дам координати. Ще си ги платя, разбира се - но в София проверих в няколко големи магазини - никой не ги е чувал дори.

Назад