ПРОГРАМА ЗА ПРАВЕНЕ НА СХЕМИ – Pattern Maker

• Началник на темата Началник на темата dalia
  • Начална дата Начална дата
Самата програма РМ позволява да се направи графичен файл, така че не ти трябва да инсталираш виртуален принтер. От падащото меню File избираш опция Export to Graphics File и следваш инструкциите. Успех!

Здравейте! Харесала съм си един гоблен и така и не мога да го намеря никъде, може ли да помоля някой, който работи с програма за съставяне на схеми да ми я направи. Нещо при мен не иска да се инсталира като хората:cry:

Здравейте, как да си изчисля по колко метра от цвят ми трябва, например на Skein Est. ми се получава от един цвят 0,169, трябва да го умножа по 6 ли, което е метража на едно чиле? Или нещо бъркам...

Според второто съобщение няма такъв файл, а първото дава грешка в самата програма РМ. Мене ако питаш, рестартирай си компютъра, опитай пак. И ако продължава съобщението за грешка в програмата, пробвай да я преинсталираш отнякъде.
А файла, който дава , че го няма - не знам да не си го изтрила.

До Светла Петрова
Съобщението ти казва, че името на файла е некоректно записано. Пробвай да не си го записала на твърдия диск с букви на кирилица- промени наименованието на файла с латински букви. Тогава всичко ще е ОК! Успех

И аз искам помощ. Преинсталираха ми компютъра и се наложи пак да инсталирам РМ, но сега не мога да отворя нито една схема и ми дава следното съобщение:
License Initialization Failure NETWORK: Network Driver Appears to not be serving this directori (-102) for C:/Program Files/Hobby Ware/Pattern Maker forcross stich/Program_v4/pmaker.exe
а след това излиза и съобщението, което излиза и при Светла Петрова. Какво да правя

И аз искам помощ. Преинсталираха ми компютъра и се наложи пак да инсталирам РМ, но сега не мога да отворя нито една схема и ми дава следното съобщение:
License Initialization Failure NETWORK: Network Driver Appears to not be serving this directori (-102) for C:/Program Files/Hobby Ware/Pattern Maker forcross stich/Program_v4/pmaker.exe
а след това излиза и съобщението, което излиза и при Светла Петрова. Какво да правя

Мила,и при мен е така...След преинсталиране - не мога да инсталирам програмата....Помагайте,моля ви....

Благодаря ти!!!!Довечера отново ще започна да правя всичко....Надявам се да се оправя.Никога не съм имала проблеми при инсталиране,сега просто се учудвам какво става...

Влезни в Control panel ( веднага след преинсталиране на Windows), Инсталиране/Деинсталиране на програма и изтрий всички следи от PM. Изтрий на декстопа и следа от шоркът, ако имаш изведен. Влизаш в Program fils на твърдият ти диск (С или Д) и изтрий също и папакта с PM (цялата). Едва след това трябва да инсталираш отново на ново PM от интернет. Не е задължително интернета да е изключен - това въобще не оказва влияние на проблема, който се е получил при теб. Имай в предвид, че е добре поне два пъти в месеца да си правиш архив, защото това е най-сигурния начин да си отвориш стари работещи файлове - схеми, когато се налага в такива случаи при преинсталиране или други сривове. Нямаш проблем и да си правиш рековъри на диска, ако имаш такава опция - но по-новите версии на операционните системи го правят.
Друго което можеш да направиш, и е по-безобидно, е пусни си дефрегментация на диска за всеки случай - изтрива ненужните куки, временни файлове и преподрежда структурата на файла. Помага много за да си повишиш и производителността на работа (бързина, не ти зависва). Възможно е да си загубила стара информация, ако копието ти е нелицензирано - много вече се предлага например PC с инсталирана версия на Wista, WX но не предлагат оригинале н диск, с който има възможност при преинсталиране да си възстановиш част от информацията, а пердлагат някакво интерент базирано оригинално копие..... С две думи - след преинсталиране на Windows се губи част от информацията,(ако нямаш архив) и изчисти всички следи , както ти писах от възможните места където има от старата инсталация на програмата РМ и отново инсталирай програмата. Стартираш екзето. Ако излиза съобщението както при колежката Петрова- провери някой файл да ли не съдържа имена на кирилица и пормени името му. Успех

Пиши ако има проблем!

:confused:Може ли някой да ми каже как във вече отворен РМ файл да променя мрежата на 20на 20 знака и възможно ли е изобщо това.

:confused:Може ли някой да ми каже как във вече отворен РМ файл да променя мрежата на 20на 20 знака и възможно ли е изобщо това.

Отваряш Fabric - Grid options - Show major grid line every: ................. stitches

На многоточието си пишеш през колко да ти е мрежата. Аз така правя.......... Дано съм помогнала, :gipsy:

Имам нужда от помощ, момичета. След като ползвам дадена схема за подложка и направя новата схема как да махна подложката? Благодаря.

Имам нужда от помощ, момичета. След като ползвам дадена схема за подложка и направя новата схема как да махна подложката? Благодаря.

Отваряш нов файл и копираш пренабраното в него.Поне аз така правя,защото вкараната под мрежата схема си остава.

Момичета как мога да махна контур от вече пренабрана схема и може ли да разпечатъм само със знаци и оделно контура и да корегирам знаци който не виждам долу в палитрата. схемата на тази красота става въпрос

Момичета как мога да махна контур от вече пренабрана схема и може ли да разпечатъм само със знаци и оделно контура и да корегирам знаци който не виждам долу в палитрата. схемата на тази красота става въпрос

http://www.goblenite.org/showpost.php?p=416653&postcount=80

Здравейте!!!
от доста време търся тази програма но така и не ога да попадна на добър софтуер на нея,:no: бите ли ми каза ли от къде да я сваля?
А ако може да ми изпратити и инсталационни пакет в краен случай.

Здравейте!!!
от доста време търся тази програма но така и не ога да попадна на добър софтуер на нея,:no: бите ли ми каза ли от къде да я сваля?
А ако може да ми изпратити и инсталационни пакет в краен случай.

Инсталирах си програмата. Но мога ли директно от нея да превърна файла в .pdf формат:confused:

Назад