как си съхранявате конците, докато шиете гоблена?

• Началник на темата Началник на темата sLaV
  • Начална дата Начална дата
А това е един от моите каталози. Като си харесам модел, по този каталог сверявам дали го имам конеца и след това веднага го намирам в кутята по-горе. Всичко е систематизирано и става много лесно, защото във всяка чекмедже има листче, на което са написани номерата на конците, които се намират вътре. И така готово...........започвам работа:idea:

работя в канцелария и преглеждайки документите си ми дойде и идея как да съхранявам и конците си - папка с твърди корици /размер А5/ и поставени в нея джобове за документи /отново размер А5/. Винаги всичко е прегледно и подредено.

работя в канцелария и преглеждайки документите си ми дойде и идея как да съхранявам и конците си - папка с твърди корици /размер А5/ и поставени в нея джобове за документи /отново размер А5/. Винаги всичко е прегледно и подредено.

В този джоб само по един номер конец ли слагаш?

kraseto, твоята идея и приложенията , които показваш са много практични! Ще използвам някои от тях. Имам такъв пластмасов органайзер, но другите кутии ми харесаха също, добра идея! Благодаря ти!

lali, можеш ли да снимаш тази папка и да ни я покажеш?

:)

:hello: Ето по този начин съхранявам мойте конци. :loveglasses:
Кутията си я купих от Илиянци за 7 лв., но има както по - малки 5 лв. така и по - големи от тази за 10 лв. Пласмасовите планки ги взех от магазина на DMC по 2.50 лв. / 25 бр. /. Имам и още доста конци за подреждане. :idea: :idea: :idea:

И на мен ми харесват тези кутии. В Пловдив в китайските магазини ги има направо разграфени на кутийки-цените са в зависимост от големината.А и като са с прозрачен капак-още по-лесно.

Кутията си я купих от Илиянци за 7 лв., но има както по - малки 5 лв. така и по - големи от тази за 10 лв. Пласмасовите планки ги взех от магазина на DMC по 2.50 лв. / 25 бр. /. Имам и още доста конци за подреждане. :idea: :idea: :idea:

А кутията ти ли си я разделяла или беше така разделена на клетки.И ако ти си я правила - с какво? Може би с картон?

И на мен ми харесват тези кутии. В Пловдив в китайските магазини ги има направо разграфени на кутийки-цените са в зависимост от големината.А и като са с прозрачен капак-още по-лесно.

А къде са тези китайски магазини в Пловдив? Някъде по центъра ли? Аз не познавам града и едва ли ще се оправя, но трябва да опитам.
В складовете на едро на Брезовско шосе да ли ще ги има?

А и забравих да питам за тези пластмасовите планки на DMC освен по интернет, има ли ги и тях някъде в Пловдив?
В Мистър гоблен ги няма.

Кутиите ги видях в магазина до Метро.Нали има там магазини редица-за бяла техника, килими и мокети,бебешки стоки и този е накрая.В него има и мебели, осветителни тела, възглавници, покривки и каквото си поискаш.Дано съм помогнала с обяснението.

Краси , кутийките се продават с разделители , те също са пластмасови. За другите неща не мога да ти отговоря защото аз съм от София.:kissyou:

снимките са с доста лошо качество, не съм добър фотограф за съжаление. Във всеки джоб има сложен само по един цвят и картонче на което е обозначен знака

Кутиите ги видях в магазина до Метро.Нали има там магазини редица-за бяла техника, килими и мокети,бебешки стоки и този е накрая.В него има и мебели, осветителни тела, възглавници, покривки и каквото си поискаш.Дано съм помогнала с обяснението.

Благодаря за обяснението!Метро знам къде се намира, защото сме ходили до него.А този от страната на Метро ли се намира и може ли да се паркира кола там?

Нина много ми хареса твоя начин на съхранение на конците. Ще взема и аз да си потърся такива кутии. Благодаря ти!

radrod, благодаря за информацията, че кутиите ги има и в Сани.Там ми е съвсем близо.:idea:

Магазина се казва JYSK е точно срещу входа за коли на МЕТРО има си собствен пакринг. Същите кутии ги има на същите цени и в МИСТЪР БРИКОЛАЖ и в САНИ! А планките за конци се продават в магазина за гоблени на Заимов срещу Кукления театър на главната, от там си взех и оригинален органайзер с планките вътре за 9 лева. Успех в намирането:kissyou:
Благодаря ти за съдействието, но този магазин Сани съвсем не знам къде, нито пък Кукленият театър, затова ще пробвам с другите.Мистър Бриколаж е на главният път като влизаж в Пловдив или греша? А в този магазин JYSK дали се продават и мъниста и шнурове? Аз изработвам и мартеници и , ако има и тези неща, ще бъде супер!
Много благодаря за ценната информация. Съжалявам само, че няма да мога да си купя от планките, защото хем не знам къде се намира, а и ми е страшно неудобно да отида до там, за да го потърся. Но на някоя от следващите срещи, ще помоля някое от момичетата да ме заведе.Добре, че всички сте така мили, търпеливи и внимателни с такива като мен, които не познават града Ви!

Кутии за конци може да си вземеш и от маг. Алати в Пловдив. намира се в началото на Пазарджишко шосе като влизаш в Пловдив. А мъниста можеш да си купиш от търговиите на Бризовско шосе, като отиваш към тях от ляво се пада - първата малка търговия в дъното се намира склада.
А планките за навиване на конци си ги поръчах от гоблените. ком.

На склада на Брезовско шосе в първата търговия в дъното, съм редовен клиент вече от 2-3год. На същият собственик и на същите цени има и в града Пловдив, на ъгъла набул.Шести септември и Райко Даскалов, срещу аптека Марица. Миналата година от там си пазарувах, защото имах работа по центъра на Пловдив, но определено в склада има по-голям избор.

снимките са с доста лошо качество, не съм добър фотограф за съжаление. Във всеки джоб има сложен само по един цвят и картонче на което е обозначен знака

lali, благодаря за снимките! И твоя начин е също много удобен! Наистина може да използвам няколко идеи смесено, така ще е най-добре! :-|

аз пък ги слагам в отделни прозрачни малки пликчета,лепя отгорев ценови етикетчета с номера или знака.пликчетата се затварят и така неможе да настане хаос в процеса на работа.пликчетата си подреждам прави в голяма кутия на няколко колонки.лесна и бърза работа!:yes: :smokin:
И аз така.Ето

Назад