Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
904 е зелено.

Следващият червен знак с 4 вътре в него е сбъркан. Но и аз не го виждам никъде в схемата.

Момичета - много ви моля - помагайте :rezando:
Имам нужда от експорт в pdf - формат на тези два файла
Имам графиките, но тези цветни схеми, не са много по моя вкус!!!!!!!!

http://dump.ru/file/5717738

Предварително - мнооооооого ви благодаря :kissyou::kissyou::kissyou:

gobsxemi03@gmail.com

Здравейте!
Някой от вас шил ли е "конете" по тази схема:

Сега го завършвам и има няколко квадратчета, които са "не на място"
Изтеглих от интернет друга схема и установих и други разлики:confused:

:DЗа кои коне е това ,има много коне-на водопой, на Дименшън ,на Майа на Ланарте.... поне снимка ...:?::!:

Ето го, вече изпран.

Има и мои грешки, но някои са си така на схемата.

Благодаря!
Този беше започнат преди 10 години и сега го довърших:thumbup:
Преди да почна следващия обаче реших да прерисувам схемата,като съгласувам проблемните места с другата.
Ако някой се интересува от резултата - http://dox.bg/files/dw?a=50a54c739b
В легендата конците са DMC, комплекта беше с български.

Последно редактирано:
Имам върпос относно Гроздоберачката на Солария. Гобленът, който е правоъгълен, е 1:4 с детайл. Аз имам схема на елипса, която не е отделено лицето и ръцете, това значи ли, че е без детайл и че мога да го шия 1:1 или 1:4

Не е добре гоблени с лица да се шият 1:4 - става много грубо, затова ти препоръчвам да го шиеш 1:1:idea:

сега открих и друг проблем с "Гроздоберачката" единият модел е елипса малък, другия е голям с детайл, НО схемите са различни, т.е. в едната косата е с повече черно, другата не и съвсем различно цветово подреждане :no: И сега големият върпос е по коя да шия, от къде да разбера която е по-добре цветово оформена, ако някой е шил по някоя моля да сподели:confused:

Аз ших големия модел и много си я харесвам,дори ти го препоръчвам.Ето снимка на гоблена ми дано да се ориентираш,на живо е разкошен.

сега открих и друг проблем с "Гроздоберачката" единият модел е елипса малък, другия е голям с детайл, НО схемите са различни, т.е. в едната косата е с повече черно, другата не и съвсем различно цветово подреждане :no: И сега големият върпос е по коя да шия, от къде да разбера която е по-добре цветово оформена, ако някой е шил по някоя моля да сподели:confused:

Да не би елипсата да е на друга фирма.Гроздоберачката я има и във варианти от руски фирми:confused: Я дай да я видим

Значи, два дни се взирам в схемите и открих грешката си! И двата гоблена са на Солария, знаците са едни и същи, но отгварят на различен номер конец и от там идва разминаването. Извинявам се за грешката си!

Последно редактирано:
Здравейте, имам малко странна молба, но ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна. Имам стара схема на гоблен "Рилски манастир", но нито знам на коя фирма е и не знам ключа

Като гледам схемата е на Български гоблен-Р. Бакалова, само с българки конци.:DНадявам се да не греша.:idea:

Назад