Обсъждане на схеми и гоблени

• Началник на темата Началник на темата Val4e
  • Начална дата Начална дата
Щом имаш повече от едно си шиеш първо в едната посока и после връщаш. В противен случай разходът е по-голям.Диагонално -едно по едно.Дано съм ясна.Успех!

аз шия хоризонталните редове първо в едната посока, после се връщам, а вертикалните и диагоналните обикновено ги шия кръстче по кръстче:idea:

тъй като съм шила и трите бода 1:1 , 1:4 и кръсче , аз станах фен на кръсчето защото можеш в едната посока да очертаеш един голям участък с даден цвят и после да се върнеш така броиш само в едната посока , а връщането ти е като отмора и става по бързо и по икономично рядко шия кръсче за кръсче , кръсчето за мен се доближава до начина на шиене на бод 1:4 , само че вместо да се връщаш на нов ред го правиш върху старият вече ушит ред така намаляш размерът на гоблена и разхода на конец защото отзат при кръсче имаш права черта - дано да съм била ясна на мисля че тези които не харесват кръсчето е защото го шият кръсче за кръсче - така е отегчително , пробвай първо в едната после в другата посока :kissyou:

Аз обожавам да шия на кръстчета, но досега винаги съм шила кръстче за кръстче, но все гоблени, които сама си комплектовам и не ме е било страх за конците. Но сега ще шия точно така-където има повече-първо в едната посока и после да върна. Все пак надявам се да каже и някой, който е шил този гоблен.

Аз шия тази Романтика в момента-първо отивам и после се връщам -така правя кръстчетата.И отзад-прави черти.

направо ме убихте.за пръв път чувам някой че шие кръстче по кръстче.освен разхода на конци ми се струва и много неудобно.никога не съм опитвала по този начин,но без да се обиждате какъв е смисъла.аз шия както Фанито го е обяснила,независимо по вертикал или хоризонтал.не казвам че е правилния начин,но според мен по-удобният.

направо ме убихте.за пръв път чувам някой че шие кръстче по кръстче.освен разхода на конци ми се струва и много неудобно.никога не съм опитвала по този начин,но без да се обиждате какъв е смисъла.аз шия както Фанито го е обяснила,независимо по вертикал или хоризонтал.не казвам че е правилния начин,но според мен по-удобният.

А аз познавам много хора, които шият като мен кръстче за кръстче, честно казано, разходът на конците не е кой знае колко по-голям. Аз така съм свикнала. Но сега на този гоблен шия като вас и много ми е трудно и имам чувството, че става по-бавно, може би защото ми е за пръв път така. Иначе няма спор това е по принцип начина за шиене на кръстчета. Четох упътването към гоблена, не е показано да трябва да ходя в едната посока и да се връщам, просто е показано как се шие кръстче, и че посоката на нишките трябва да е в една посока.

И освен ,че трябва да са в една посока нишките,отзад трябва да се виждат само прави чертички/и тук таме по-различно/.Ако шиеш кръстче по кръстче отзад не се ли получава непрекъснато прескачане през бод или по диагонал-не мога да си представя как го шиеш по кръстчета.Ако си шила 1:4-няма да е трудно да се настроищ за кръстче.Аз откакто почнах с тях-не съм шила друг бод,но го правя първо в едната посока и после обратно-независимо дали е нагоре,надолу,наляво,надясно

Аз съм ушила доста гоблени точно по този начин кръстче до кръстче и си става супер, даже сега като пробвам по вашия начин забелязвам, че кръстчетата не се подреждат така хубаво както когато ги шия по моя начин. Другото което е , че независимо по кой начин се шие отзад са си две чертички винаги, само че в единия случай прави, а в другия едн права и една по диагонал. И разходът не е толкова различен. Аз пренабирам гоблени и съм си правила експеремент за разхода на конците. Отива ми толкова конец, колкото програмата ми дава и то при положение , че шия по моя си начин.

Вече съм на финала на гоблена и мога да кажа, че относно конците те са дори и в излишък. Така, че опасенията ти за недостиг на конци са напразни. Лично аз ших кръстчетата първо в едната посока и след това в другата, и само единичните ги ших кръстче за кръстче.Така, че можеш да шиеш както на теб ти е удобно.

iziro благодаря ти много.
А сега си направих малък експеримент, който изненада и мен, а мисля, че ще е полезен и за други. Уших 10 кръстчета по единия и по другия начин, след това премерих конците, няма разлика в разхода. А за това как изглежда отзад, не мисля, че е грозно изобщо. И за да не говоря празни приказки ето и снимки. А който има съмнения да си направи опита за себе си.

валче, страшна си-толкова ме кефиш с твоите експерименти!
Винаги си супер полезна, за което ти благодаря! :kissyou:

Привет момичета, искам да попитам дали някой е шил този гоблен ,че аз имам две схеми една е с 20 цвята , а другата с 46 цвята.

Здравейте,искам да ушия тази графикаhttp://s017.radikal.ru/i422/1111/4b/0b71c2e099d3.jpg,но досега не съм правила такова.Моля за съвет ,колко и каква панама и с какъв бод се шие.Ако някой я е шил(или друга от тази серия),да сподели мнение дали и ушити са толкова нежни.Благодаря предварително.

Това е схема от снисание Настуня.
№49 2010
Шиет се в 2 нишки с кръстчета, има и контур.
На бяла аида 14 каунт
размер: 25,58*26,85 см
Ключ даден с конци дмс ариадна и анхор
9 цвята конци

В списание пише, че ще стига по 1 чиле от всеки цвят, но аз като гледам схема от всички, освен 310, 414, 415, ще ти стигне и по 1 метр конци

Благодаря,ще си набавя нужното и се надявам скоро да се пoхваля

Последно редактирано:
Назад