нещо и от моите гоблени

• Началник на темата Началник на темата zhak
  • Начална дата Начална дата
днес ми е ден за подаръци , на коледното парти на групата калинки получих много хубав подарък от моето другарче ,благодаря ти Меги много ме зарадва :kissyou:
п.п. освен подаръка от Меги ,имаше подаръци за всеки направени от Венета, Поля , Магдалена
също така много вкусна баница с късмети от Златито
и чудесни кексчета от Пепа -въобще направихме си чудесно коледно парти

време е да направим равносметка за изминалата 2013г-аз съм доволна имах достатъчно време за любимото хоби
това което уших групирах в няколко колажа по групи

пробвах две нови за мен неща -изонит и пачуърк , за първи път участвах и в анонимен конкурс организиран в този форум и дори спечелих награда и не на последно място бях и от организаторите на 6-тата нац.среща
изпращам една успешна година
пожелавам на всички новата 2014 да е мирна и благодатна поне колкото старата :kissyou:
и всичко ушито през 2013 събрано в една снимка

много пройзводителна година , поздравления :clap:, на мен няколко години ще ми трябват за това , което ти си направила през 2013 :idea:

да сложа началото на 2014г с гоблена ,който трябваше да покажа едва октомври
от доста време съм в този форум ,доста полезни неща научих , но както е казано докато си жив все се учиш
почти 30 год. шия гоблени и едва сега разбрах ,че за да ушиеш един гоблен трябва непременно да се запишеш на гобленарски конкурс в противен случай може и да не го ушиеш- чудя се как съм успявала досега без конкурси?
до сега си мислех ,че ако в един конкурс няма състезателен дух той не е конкурс и да имаш желание и възможност да победиш не е порок , "да ама не" както се пее в една песен
резултата от моята наивност е , че уших този гоблен който е с размер 240 на 181 за 3 седмици -начало 29.12.2013 край 19.01.2013 и то не гобленов бод , а кръсче - е няма контур но няма и празни полета
много хора се питат нужно ли бе това скоростно шиене , разбира се не при обикновени обстоятелства , но когато си на състезание -а за мен всеки конкурс е състезание , а не седянка - и когато имаш качествата и шансовете да победиш , е естествено да опиташ , но това могат да го разберат само тези които мислят като мен и притежават качества и дух на победител
щом основната цел на конкурсите в този форум е участието и ушиването на гоблена , то аз постигнах тази цел
участвах , уших си гоблена и защо да чакам още 9 месеца за да го покажа и се похваля че съм победител , защото съм си ушила гоблена ?
приятно боцкане на всички и вярвайте и без конкурси се шият гоблени :D

Жужи, поздравления за прекрасния гоблен и скорошното му завършване! Имаш си вече една невероятна красота, която и аз от доста време заглеждам. А в това, че и без конкурси се шият гоблени, се уверих и сама - не ми разрешиха да участвам с избрания от мен гоблен, защото уж не отговарял на условията, но аз го започнах и с голямо удоволствие ще си го ушия.

Жужи, поздравления за прекрасния гоблен и скорошното му завършване! Имаш си вече една невероятна красота, която и аз от доста време заглеждам. А в това, че и без конкурси се шият гоблени, се уверих и сама - не ми разрешиха да участвам с избрания от мен гоблен, защото уж не отговарял на условията, но аз го започнах и с голямо удоволствие ще си го ушия.
благодаря ти приятелко , аз също много си го харесвам и съм горда с постижението си , щом на 65 год. мога да шия така има още хляб в мен :D
и аз мисля да се хвърля този пък в дълбоки води като теб ,бъдещето ще покаже дали и без конкурси ще се справим
приятно боцкане :kissyou:

Жужи, гобленът ти е прекрасен и е един от фаворитите ми, но...
Недей да страдаш, че не побеждаваш,
а участвай просто ей така, за кеф!
Не трябва никога да се продаваш
за награди , слава или лев.
Важни са успехите в живота.
Да има мир, любов и топлина!
И докато можеш да работиш
да създаваш красота.

zhak имаш прекрасен гоблен,а за бързината ,с която действаш направо ти завиждам!Радвам се на твоя хъс,на твоята упоритост и трудолюбивост! Пожелавам ти само весели неща и нека нищо не помрачава хубавото ти настроение,защото всичко това,което твориш е повече от прекрасно!!!:kissyou:

това е гоблен че от любимата ми фирма Лука ,което уших с голямо удоволствие за 5 дни
схемата ми я даде една руска приятелка но конците са мадейра и нямаше ключ , наложи се да по фантазирам да се поровя из архивите-конци които имам слава богу в изобилие и ето го резултата
премяната малко ще почака и дано до тогава със си купила и по добър фотоапарат:D

Последно редактирано:
благодаря ви момичета ,че харесвате моите творения подкрепяте ме и уважавате личното ми пространство ,като не ме притеснявате с молби които няма как да изпълня
пожелавам ви един хубав слънчев ден :kissyou:

Назад