да сложа началото на 2014г с гоблена ,който трябваше да покажа едва октомври
от доста време съм в този форум ,доста полезни неща научих , но както е казано докато си жив все се учиш
почти 30 год. шия гоблени и едва сега разбрах ,че за да ушиеш един гоблен трябва непременно да се запишеш на гобленарски конкурс в противен случай може и да не го ушиеш- чудя се как съм успявала досега без конкурси?
до сега си мислех ,че ако в един конкурс няма състезателен дух той не е конкурс и да имаш желание и възможност да победиш не е порок , "да ама не" както се пее в една песен
резултата от моята наивност е , че уших този гоблен който е с размер 240 на 181 за 3 седмици -начало 29.12.2013 край 19.01.2013 и то не гобленов бод , а кръсче - е няма контур но няма и празни полета
много хора се питат нужно ли бе това скоростно шиене , разбира се не при обикновени обстоятелства , но когато си на състезание -а за мен всеки конкурс е състезание , а не седянка - и когато имаш качествата и шансовете да победиш , е естествено да опиташ , но това могат да го разберат само тези които мислят като мен и притежават качества и дух на победител
щом основната цел на конкурсите в този форум е участието и ушиването на гоблена , то аз постигнах тази цел
участвах , уших си гоблена и защо да чакам още 9 месеца за да го покажа и се похваля че съм победител , защото съм си ушила гоблена ?
приятно боцкане на всички и вярвайте и без конкурси се шият гоблени