Спорове, похвали, оплаквания.......

• Началник на темата Началник на темата NIA
  • Начална дата Начална дата
Аз ще ви дам само един пример.Надявам се да ме разберете.
Не всеки разполага с достатъчно финанси да си купи готова комплектовка на това,което иска и което не се предлага на българския пазар.Но се намира добър човек,който намира понякакъв начин схемата,влага много често собствени средства и я прави общодостъпна за тези,които имат желание да ушият дадения гоблен.Обаче се намират и някакви търгаши,които гледат да печелбарстват и да печелят пари на чужд гръб,докопват схемата,сменят един-два цвята,за да не ги емнат за авторски права,и я побликуват в списанието си или я предлагат като собствена комплектовка.И по този начин печелят луди пари.
Ако всеки от нас пренабере някоя схема,вложил е много усилия и труд,предоставил е на човек,койот се представил,че може да му се гласува доверие и след време види труда си "цъфнал" в някое списание или в някоя комплектовка,как ще се почувствате? Поне аз бих побесняла,че някой по най-долнопробен начин се е възползвай от труда ми,за да печели грешни пари.
Нека всеки един да си направи равносметка колко пари е спестил,като е получил схемата наготово,без да положи и ни най-малко усилие.

Трябва да се научим да уважаваме чуждия труд и да не подвеждаме човека,който ни е подал ръка и ни е помогнал.
Задавате ли си въпроса,ако трябва да давате пари за всяка схема,даже и само да я имате в колекцията си,при днешното ни финансово състояние? И дали ще можете да шиете толкова много гоблени?:confused:
Весел празник на празнуващите и приятен уикенд на всички!

Машка,а ако не беше Илиана,никога нямаше да имам Сикстинската мадона,розите на Вилер и още куп неща,които чакат теда си да бъдат ушити. За съжаление,не за първи път този прекрасен човек среща неарзбиране.Надавям се,тези които я обичаме и които сме й признателни,да оправдаем доверието,което ни го е гласувала и да стоим твърдо зад гърба й и да я подкрепяме.

Последно редактирано:
Аз съм съгласна с Илияна, преди време тя ми изпрати един диск със схеми и ме помоли да не ги разпространявам и аз спазих нейното желание и ги пазя като очите си. Затова винаги ще съм й благодарна.

Мисля,че е лошо да си реже човек моста,който му трябва.
Малко съм ядосана и май няма да мога да се изразя правилно.Не зная има ли някой от форума,който да не е ползвал услугите/съвсем безкористно/ на
Илияна.Вече писах,че без нейната помощ нямаше да се радвам на два от любимите си гоблени на Фервако.Прав е Миро,че днес е голям празник и не трябва да се натъжаваме с такива неща.След като е помолила да не разпространяваме пренаборите й трябва да уважим молбата й.Аз
лично се извинявам от името на всички на Илияна и я моля да не ни напуска и да ни помага и в бъдеще.Нали сме общество от съмишленици-трябва да се уважаваме.В този форум съм вече 6 години.Досега много малко проблеми сме имали.Дано преодолеем и този.
С уважение
Masha

Тъй като предпочитам да работя с пренабрани схеми или с файлове тип РМ честно да Ви кажа предпочитам работата на Илияна.Вече имам ушити 5 гоблена по нейни пренабрани схеми с конци Ариадна. Първоначално не бях запозната с молбата да не се разпостраняват нейните схеми и съм пращала на тези които са ги търсили. Когато получих за молбата й първо се зачудих защо аджаба ще си праща схемите таз жена, пък ще моли да не ги изпращат. После прецених, че след като е вложила толкова труд за направата на схемите то тя ще си преценява какво ще иска да прави с тях. И вече когато потърся нещо и ако тя го има и ми го изпрати винаги е с молбата да не разпространява аз се съобразявам с нея. В крайна сметка всеки един от нас пише в заявките "Може ли и на мен?" . Не мисля, че тя ще праща избирателно (освен ако тези хора не са я наранили с нещо).
Искам да благодаря на Илияна за вложения труд в изработването на всяка една схема и да се извиня ако с нещо съм я засегнала.

Присъединявам се към твоето мнение . Преди два дни бях пуснала пост в заявките за месеца. Точно след 5 минути имах изпратена схема (пренабор) от Илиана. Иаз се зачудих защо ме моли да не я разпространявам, но ще изпълня молбата й,защото уважавам чуждия труд.
Благодаря от все сърце за помощта, защото чрез твоят пренабор ще направя щастлив един много скъп за мен човек!:kissyou::kissyou::kissyou:

И аз се присъединявам към Вас. Благодаря ти Илиана, защото благодарение на теб ще сбъдна мечтата на майка ми - да има гоблена "Казанската мадона", ще се сбъдне на рождения и ден след 20 дни. Преди няколко месеца помолих за схема на този гоблен и Илиана бе първата, която се отзова. Благодарна съм и на другите, които също ми изпратиха схемата.
Тогава Илиана мен също ме помоли да не разпространявам схемата и аз спазих това обещание. Зачудих се защо ме моли, но мисля че всеки си има причини за действията си, а при условие че този някой ми е помогнал когато съм имала нужда, най-малкото което мога да направя е да спазя молбата.
Благодаря ти, Илиана, още веднъж.

От многоооо дълго времеее обикалям
в този и в други руски форуми, и какво ми направи впечатление? Преди време в един
руски форум(и вече не само един) стана същият
проблем за на Илиана67 схемите, които са
нейни разработки, но там момичетата така да се каже я „натириха” и и обясниха
че след като са пуснати за свободен достъп, какво очаква тя? :confused: Няма да обяснявам
с подробности... Аз се занимавам от много време да правя по поръчка гоблени и
то наистина МОИ разработки (където ги няма абсолютно никъде из интернет
пространството), и мога да кажа, че отделям мн време да ги направя, и най-вече
да ги видя готови-избродирани!!! А това че ги пренабира, изчиства по няколко
бода от тук от там и сменя по някой друг цвят, не я прави автор на тези схеми!
Всеки може да го направи, ако има каталог на ДМЦ. Преди много години са
публикувани повечето схеми на Вилер и на др. Имам много схеми, в ПМ
или в ПС дори и в графика. И съм ги събирала години наред, но не съм
злоупотребявала с тях.И Пепен е права, има толкова
много други мили момичета, които също пренабират и нямат претенции за
собственост, защото след като 1-път е пуснато в интернет, то се
разпространява, дали ще е тя или някоя друга. И искам да кажа на тези,
които казаха „едва ли има някой да не е поискал схема от илиана67” С гордост
мога да кажа АЗ! И искам да попитам Илиана, тези разработки които ги правиш и и отделяш от времето, поне бродираш
ли ги? Никога до сега не съм видяла, нито един гоблен да си избродирала и да си
се похвалила, „е вижте и аз какво имам по моя изработка е”, БРАВО на sissak тя може да имапретенции на кого са схемите! Има много от
жените тук, които ще се обърнат срещу мен, за това че по този начин съм
изразила мнението си, но не ми пука! Пък и повечето Бг са свикнали да се „мазнят”,
и да хвалят и да хвалят, до такава степен, че не виждат наоколо как бълва целия
нет от фриии схеми...... а те са абсолютно същите!
Pepen :thumbup:

DeeDee,ти не си видяла избродирани схеми от Илиана,а аз даже и схема от теб не съм видяла:DКолкото до "Мазненето"-мазни се този ,който иска да получи нещо,а всички благодарят за ВЕЧЕ получени неща-може би не можеш да намериш тънката разлика.И като не ви пука за схемите на Илиана-защо ги търсите:confused:.Вашата май стана "хем сърби-хем боли"
Между другото не съм срещнала лошо от никой във форума и смятам,че съм обективна,а вие май сте от "ощипаните моми":kissyou:

От мене сте видели много схеми и много съм раздавала. Просто вече си имам нов акаунт, а не влизам от стария, пък и как ще видиш, като не съм ги публикувала????? Точно това се опитах да обясня, че НЕ съм искала, нито съм търсила!!! А аз съм чела негативни мнения за илиана, и съм от доста дълго време по форумите, за разлика от вас RUSINOVA65 госпожо.

Не мога да разбера какъв ви е проблема на вас-като не искате схеми.Защо се занимавате и пълните форумите-просто защото сте чели мнения ли,или си избивате комплексите.Аз нямам претенции да съм чела всичката помия ,която се излива във форумите,но мога да съм поне благодарна за това,което съм получила.Нямам намерение нито да ви убеждавам,нито да се оправдавам.Лека вечер

Никакъв не ми е проблема госпожо. Ако вие имате проблем аз нямам и не си избивам така наречените ви комплекси. Изразявам мнение, нали все пак живеем в демократична БГ????
А схеми не искам, точно поради тази причина! Имам толкова много схеми, че мога да се зария в тях и все още попълвам колекцията си? Но не тука, а от другаде!!! Където са на свободен достъп!!!

ТОЗИ ФОРУМ ВЕЧЕ СТАНА ПРОТИВЕН С ТЕЗИ СКАНДАЛИ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ И СЕ СПРЕТЕ, БЕ ХОРА!!!:evil::mad: БИЛО ХОБИ, БИЛО УДОВОЛСТВИЕ, ДРЪН-ДРЪН! ВСИЧКО ЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ОПОРОЧАВА!

ТОЗИ ФОРУМ ВЕЧЕ СТАНА ПРОТИВЕН С ТЕЗИ СКАНДАЛИ! ЗАСРАМЕТЕ СЕ И СЕ СПРЕТЕ, БЕ ХОРА!!!:evil::mad: БИЛО ХОБИ, БИЛО УДОВОЛСТВИЕ, ДРЪН-ДРЪН! ВСИЧКО ЛЕКА ПОЛЕКА СЕ ОПОРОЧАВА!

Напълно съм съгласна !!!!! Вместо приятни емоции - ставаме свидетели на грозни неща. Имам чувството, че някой има за цел на 3-4 месеца да създава разпри. Такива ТРОЛОВЕ просто се забавляват на наш гръб. Аз няколко пъти писах, че всеки от нас е събрал по толкова схеми, че е невъзможно да ги ушие и е крайно време да престанем с това търсене на схеми, за да може пълноценно да се насладим на любимото си хоби. В руски форуми и без това търсене и предлагане на схеми си контактуват постоянно. Да не говорим, че всички сме в нарушение на авторските права на фирмите-производители. Замислете се какво ще стане ако ни погнат.

ТРОЛ -http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82_%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB

Последно редактирано от модератор:
Напълно съм съгласна !!!!! Вместо приятни емоции - ставаме свидетели на грозни неща. Имам чувството, че някой има за цел на 3-4 месеца да създава разпри. Такива ТРОЛОВЕ просто се забавляват на наш гръб. Аз няколко пъти писах, че всеки от нас е събрал по толкова схеми, че е невъзможно да ги ушие и е крайно време да престанем с това търсене на схеми, за да може пълноценно да се насладим на любимото си хоби. В руски форуми и без това търсене и предлагане на схеми си контактуват постоянно. Да не говорим, че всички сме в нарушение на авторските права на фирмите-производители. Замислете се какво ще стане ако ни погнат.

ТРОЛ -http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B5%D1%82_%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB
Ами да,тези така наречени "тролове" търсят не само забавление ,ами ми се струва ,че по-скоро внимание и признание !Затова от време на време разтърсват български и руски форуми с претенциите си :хем си правим кефа ,хем искаме да ни кажат браво.Е да, ама филията не може да е намазана от двата края :idea:

Последно редактирано от модератор:
Надявам се, че тези момичета, включително и аз, да не се обидим от така наречените "Тролове", защото трол има съвсем различно знашение. Това, че сме си изказали мнението не ни прави лоши хора или най-малко заядливи или тем подобни други обиди!

Общи наблюдения

Главната цел на троловете е внасянето под някакъв образ на разногласие в обществото. Подстрекателското, саркастичното, провокационното или заядливото съдържание на съобщенията на трола са с цел да склонят другите потребители да влязат в безполезна конфронтация със самия него. Колкото по-бурно реагира общността, толкова по-вероятно е тролът да продължи конфронтацията, тъй като тази реакция е знак, че действията му постигат целта му да създаде хаос. Така се е зародила и често използваната в Интернет културата мъдрост "Не хранете троловете".

ПО-УМНИЯТ ОТСТЪПВА-не защото и аз не мога да напиша 1 страница излияния,но няма да ви направя удоволствиета да си чешете "крастата".Приятен и най-вече СПОКОЕН ден на всички!

Илияна, аз пък имам всички твои пренабори които ти щедро раздаваш в руските форуми-имам регистрация и в девичника и в осинка. А в този форум рядко влизам. Та... за какво имаме претенции?
за авторските права ти казах- не можеш да имаш никакви претенции след като нямаш регистриран необходимият патент или...казано просто не си си защитила творбите.
Поздрави!

Мили момичета, не превръщайте моя и не само моя кът за релакс в грубото ни и гадно ежедневие!
Тук влизам вечер, след работа с цел да се заредя положително!
Да мога да релаксирам от действитерността!
Да се разтоваря!
Да си набавя положителни емоции!
За да мога утрешният ден да го започна с усмивка!
ПРЕСТАНЕТЕ С ТЕЗИ ДРЕБНИ ЗАЯЖДАНИЯ!
МОЛЯ ВИ ОТ СЪРЦЕ - ВИЖТЕ КРАСОТАТА, КОЯТО ТВОРИМ
!
ПОРАДВАЙТЕ СЕ НА РЕЗУЛТАТА!
А схеми - дал бог - имам 15 гигабайта схеми! И какво - никога няма да успея да ги ушия!

Призовавам всички, да прекратят коментарите, да не изместваме основната цел на форума.
Човешко е да се греши, божествено е да се прощава
:kissyou: обичайте, за да бъдете обичани

Не съм убедена, че в спора се ражда истината...споровете са най-безсмисленият начин за губене на време и енергия...
Може би по-често трябва да си припомняме думите и да не забравяме, че когато сочим някого с пръст, останалите три сочат нас...
Добро утро, мили момичета и момчета...
Усмихнете се...
Усмивката не струва нищо, а дава толкова много...:idea:...

Назад