Има ли любители на цветя?

• Началник на темата Началник на темата demetra
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
никак не е капризна.През зимата я държа в приземен етаж, който не се отоплява в малък съд с вода на дъното-колкото да не пресъхне.

lari,благодаря за виртуалната разходка,която си направих из твоята градинка.Много е красива.А за лилията-всеки път й се наслаждавам:kissyou::clap:

Възхитена съм от лилята и всичко видяно:flowerlove:Разкошен е и стайния клен.:kissyou:

Лили, всяко цвете е красиво и заслужава обичта ни!Розата ти е прекрасна -и жълтата и китайската.А тревата на двора е много свежа.И ние сега се мъчим да оформим тревна площ.

Благодаря!С малко зор тревичката ми стана много добре.Но имаше голяма борба с мвравките.Тази година си измразих съкъсчетата и сега нямам нито едно.

Милички, цветята ви са прекрасни, а също така на Лили тревното дворче:clap::kissyou:Аз да ви се похваля - китайската ми роза така е напъпила, че до ден, два ще цъфне с винено червен цвят и за първи път ще видя цветчето/Розата е двегодишна/.Сърдечно ви се радвам на терасите и двора.Аз от 4 године живея в гарсониера без тераса:(, а много ми липсва такава:(

Пропуснах да ви попитам - някой има ли Кротон.Моят е на няколко месеца и вървеше добре до преди седмица, от няколко дни 4-5 листета му станаха като попарени.:(Нямам идея от какво е. Ще съм ви благодарна, ако има кой да ми даде съвет:confused:

кротона е от растенията,които не обичат много влага,но и не харесват да са сухи.Не обичат силно слънце,но да им е светло,не обичат сух въздух.Просто трябва да им се оцели мястото.

Пропуснах да ви попитам - някой има ли Кротон.Моят е на няколко месеца и вървеше добре до преди седмица, от няколко дни 4-5 листета му станаха като попарени.:(Нямам идея от какво е. Ще съм ви благодарна, ако има кой да ми даде съвет:confused:

Най-вероятно да го е жегнало слънцето.:confused:Не го дръж на силно слънце,той има нужда от светлина.
А пък моя крутон от една седмица е изкарал нещо като цъфтеж,но няма цвят,а е нещо странно като "чепка от грозде".:D
До сега не му се беше случвало-имам го от 4-5 години?!?

Момичета, много ви благодаря:kissyou:Казаха ми в цветарския магазин, че обича слънце, за да му стават шарени листата и да го поливам и пръскам - ЯКО.Ето, че точно това, което казвате вие, че кротона НЕ обича, аз съм му го причинявала. Веднага ще ви послушам и ще го преместя, за да не е на пряко слънце и няма да го поливам обилно. Благодаря ви:kissyou:

Моя кротон така изсъхна,защото свекървата го напръскала и изкарала на терасата на светлина и аз като се върнах от работа само дето не припаднах.И не само него,а и други цветя(и все пак си мисля,че е нарочно)За няколко часа изсъхнаха.

Нали знаете, че растенията се оросяват на сянка.Ако ги грее слънце, може да се получат петна по листата или да изгорят.А може цветята да са напръскани с препарат.:confused:

Поливайте и оросявайте цветя само сутринта,защото през деня слънцето нагрява пръста,и когато поливате със вода,корените могат да получат шок.
Аз тази година махнах всички свойте цветя от тераса,защото сутрит прекалено много пече слънцето и забелязах,че цветята не вървяха добре.Сега те си стоят в хола и виждам колко добре се развиват и растат.Много светлина и няма пряко слънце.Освен поливане всеки ден през лятото,аз правя веднъж седмично поливане със душ във вана.Много добре им идва на цветята в тези горещи дни.

Момичета, забравих да ви се похваля - На 2-ри и 5-ти май засадих две костилки от авокадо.Преди десетина дни се разпукнаха, а от два-три дена има поникнали близалца.:clap::kissyou:Ако някой от вас гледа авокадо, моля да ми напише кога ше има и зеленинка.:kissyou:

vanina5860,не знам кога се появява зеленина,но може ли да ми кажеш как и кога се яде този плод ?

Момичета, забравих да ви се похваля - На 2-ри и 5-ти май засадих две костилки от авокадо.Преди десетина дни се разпукнаха, а от два-три дена има поникнали близалца.:clap::kissyou:Ако някой от вас гледа авокадо, моля да ми напише кога ше има и зеленинка.:kissyou:

не го отглеждам,но попаднах на този информация http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=214

Статус
Not open for further replies.
Назад