Има ли любители на цветя? ‎2

• Началник на темата Началник на темата lari
  • Начална дата Начална дата
Доживях да видя цвят в моята теменужка.Бабата на мъжа ми има много и в началото на годината ми я подари отрупана в цвят/като тези дето ги продават/.Прецъвтя и край.Но сега се сети да цъфне,а има и още много пъпчици които тепърва ще цъфнат.Май е коледна теменужка и цъфти само през зимата.

...

ANIMONI-много сладка теменужка, мойта нещо не е на кеф и не цйфти. Относно градинките пред блока, приятно се изненадах от хората в блока в който живеем в момента, как си защитават градинката от подобни набези. Една от женичките се грижи за нея, подрязва храстчетата, сее според сезона страхотни цветя, аранжирани с бели камъни и др., но си я защитават всички. Е имаше един, който държеше колата му да е паркирана точно в цъфналите циганчета, но така го скастриха, че сега ни той, ни колата му:D:D:D
Желая на всички такиви сърцати съседи и все повече хубави градинки, на които да се радваме всички:kissyou:

Мили момичета,четох,че от ноември до февруари орхидеите не се поливат.И аз в началото на ноември спрях да поливам моя дендробиум.Корените са хубави,бели,но листата започнаха да пожълтяват...Знаете ли какво се случва с листата на този вид орхидеи,падат ли,или аз успях да унищожа моята:confused::(

прекрасна е! И моята е пред цъфтеж, по-ситна е,но няма да показвам -не мога да се справям с новите изисквания за прекачване на снимки:confused:

Мили момичета,четох,че от ноември до февруари орхидеите не се поливат.И аз в началото на ноември спрях да поливам моя дендробиум.Корените са хубави,бели,но листата започнаха да пожълтяват...Знаете ли какво се случва с листата на този вид орхидеи,падат ли,или аз успях да унищожа моята:confused::(

от време на време например на пет седмици веднъж я потапяй във вода или я пръскай да я освежиш.

Здравей Ата,
какъв дендробиум имаш?Ако е дендробиум фаленопсис,за него това не се отнася с поливането и с оставянето на студено.НЕ всички видове се гледат еднакво.Можеш ли да му качиш снимка? А по принцип тези дето не се поливат се слагат и на хладно 12-16 градуса и си хвърлят листата,но пак повтарям,не всички.Но не е проблем щом коренире са живи,денрробиум никога не се изхвърля поне година,година и половина,дори да изглежда тотално мъртъв,обгрижва се като нормален,не се знае кога от къде ще му се появи издънка за да ви изненада!:idea:

kafqwoochka ,ето така изглеждаше милия дендробиум през септември...и сега

Последно редактирано:

Аз моите дендробиуми си ги поливам целогодишно, като през зимата разреждам през 2 до 3 седмици. И пулвиризирам. Долните листа може и да окапят, но това да не те притеснява. Трябва на пролет да избият от долу и нови стебла, от които ще се образуват и новите стебла с цвят. Това е най-лесната орхидея за отглеждане според мен.

Аз моите дендробиуми си ги поливам целогодишно, като през зимата разреждам през 2 до 3 седмици. И пулвиризирам. Долните листа може и да окапят, но това да не те притеснява. Трябва на пролет да избият от долу и нови стебла, от които ще се образуват и новите стебла с цвят. Това е най-лесната орхидея за отглеждане според мен.

Ata,този дендробиум ми прилича на дендробиум -фаленопсис.Той не се приспива,т.е. полива си се нормално целогодишно и се държи на топличко.Не е страшно ,че ще му опадат листата,не му прави нищо,освен да започнеш да си го поливаш нормално и да го изместиш на темп 20-25 градуса.
Рачко,аз имам едно друго мнение ,а то е:Няма лесни и трудни цветя.Има цветя с които се справяме и отглеждаме,и такива,които не разбираме.Радвам се,че ти си намерила решението с твоите дендробиуми,но принципно орхидеите на са от най лесните цветя.

Моля ВИ дайте ми съвет как се отглежда мини-роза.Подариха ми я за коледа, но цветовете и започнаха да падат, а също така и някои от листата.Трябва ли да я пресадя ? Държа я на хладно и светло място- в кухнята при 17-20 градуса.Правилно ли е?

Не съм добра цветарка, но все пак не искам да я загубя.Благодаря за всеки съвет!

Мини -розите са малко капризни.И аз много трудно ги отглеждам вътре.Държа ги на остъклената тераса-слънчево и студено.Но най-добре се развиват на двора в градината-там стават големи храсти и цъфтят непрекъснато.
Нормално е при смяна на мястото им да окапят някои пъпки или листенца.Следи ги за паразити-много ги обичат всички листни въшки и паячета.

Аз съм голяма любиталка на цветя.Имам една малка градина от цветя на балкона имам много цветя ако искате да снимам целия бялком с цветята да го видите.А ето малка част от тези цветя.

Последно редактирано:
А ето я и моята бещана градинка да ви я покажа.

Последно редактирано:
Много ти е хубава градинката!Браво!Нека те разва красотата и през зимните снежни дни.

Прекрасна градинка!Водопад от зеленина в тези студени дни:clap:Кафето е много свежо, бегониите са прекрасни, а червената детелина е прелест.
А сега да покажа и моята орхидея

Благодаря ти лари всички викат на ноята градинка "Рай от цветя",а скоро ще си имам и лимон и ще ви го снимам, а твойте цветя са прекрасни.

Назад