На кой гоблен сте се учили?

• Началник на темата Началник на темата Lyubka
  • Начална дата Начална дата
Първият ми е купен от съпруга ми- Исус чука на вратата- голям
на Милена стил.
Все си мислех, че можеше и по- малък да избере.:D

Първият ми гоблен беше преди мнооого години Теменужки от Вилер,елипса,върху ленена панама ,със събрани конци и схема,която си писах на карирани листи.Тук-там можеше да се види нещо,което беше донесено от" накъде".Нямаше "наводнение"от фирми и гоблени.

Първият ми гоблен беше "Свети Георги" 1:1. Много ми беше трудно, но го уших с голямо желание. Мисля си, че този светец спаси сина ми от една страшна злополука през 1999г. След това ми го осветиха в Черепишкия манастир. Сега го почитам като любимата ми икона в къщи.

Здравейте и от мен :hello: Моя първи гоблен беше някакви теменужки в кошница или панерче и аз вече незнам...един такъв овалничък...хубавичък...който от 11-12 год чака някой да му ушие фон :D после си взех овална Пролет, няколко мъничета на които не им знам имената, едни коледни звезди от немско списание, Лебедово езеро и Слънчевият залив- последните два със сигурност на Милена-стил...но нито един от изредените не е завършен :( всичко е о'к когато ги започна...горя от интерес и ентусиазъм...и се случи нещо и ме отвее вятъра от гоблените и после като се сетя за шиене вече се оглеждам за нов :confused: Единствените ми завършени и дори рамкирани неща са Малката Богородица, Йерусалимската икона и Заливът на палмите- пак на Милена-стил и две зодийки на Ланарте... и разбирасе всичките са правени за подарък В момента едва ли не се уча да шия щампован гоблен отново за подарък...и в началото за малко да се откажа ако не бяха момичетата от този прекрасен форум :kissyou:

Здравейте на всички. Аз съм начинаеща гобленарка. Учих с ена Фенерче, после уших Вятърна мелничка, Парижката мадона и Дорита. Сега довършвам Мона Лиза

работи

Хей девойки като чета кой на какво се е учил много на малко сте заложили моят първи гоблен беше запостяла воденичка а втория се хвърлих на голямо и купих Мостар не мога да се похваля с много 8 броя но всичките висят ня стените с рамки един подарак на мама Иросалимската богородица и един ушит по поръчка Мустанги в гора :gipsy::gipsy::gipsy:

:)

щях да кажа,че първият ми гоблен беше един малък на Дименшънс,но се сетих,че преди 15 години като бях бременна със сина ми бяха донесли за шиене един малък-маргаритки в кошничка:idea:...и до сега виси на майка ми в кухнята:D
после бебето ме грабна с денонощен рев и т.н. и чак миналата година се сетих за друг:D

Здравейте и то мен!
Моят първи гоблен е Коне на водопой
Не толкова голям но като за начинаещ изглеждаше голям но се справих

Моят първи гоблен е "Мона Лиза", но на Българска фирма с обикновени конци мулине. Не вярвах, че ще се справя, но успях и резултата ме стимулира да продължа. Останах доволна от себе си.

Моят първи гоблен беше"Пролет", малък вариант от фирма, която повече не срещнах нейни комплектовки.

поздрави за пътят към църквата. Този гоблен ми е мечта. Ушила съм 6 гоблена досега и смея да твърда, че шия много добре-отзад изглежда много добре, но все още не смея да се захвана с него. Събирам кураж, но съм го поръчала и ще го купя. Аз вземам гоблени само от фирма "РАН-4" Разград. Толкова добре подбират конците по цвят, и няма начин да не ми стигнат. Гоблените им са като живи.

Ей и моя първи гоблен беше кошница с червени рози, вторият ми беше панер с жълти рози след него зеления замък, старата крепост, вълшебната гора,..............

Сега шия ковачницата и търся Маковете на Вилер ако може някой да ми помогне предварително благодаря

Назад