Коледни и новогодишни рецепти

• Началник на темата Началник на темата Djemma
  • Начална дата Начална дата
Статус
Not open for further replies.
любопитко,честно казано и аз не знам кой ще яде всичко това, но приготовленията ми доставят голямо удоволствие. Намирам удовлетворение в самото приготвяне и резултата,а пък за яденето все ще се намери кой да го изяде, я гости ще дойдат, я на работа ще го занеса ( то всъщност излизам в отпуска от 23 :? ).Пък ако не-имам си едно "прасенце" дето всичко яде с удоволствие :shock: та понеже е от породата кокер шпаньол се налага да и мия често ушите, които също опитват от гозбата. :D

Малее, нервички нямам вече!
Аз ли се моткам, незнам обаче тези меденки ми взеха огъня.
Колкото съм украсила-толкоз. То и една украса...направо ги нацвъках.
Снимах ги, но утре ще ви ги показвам, че вече май трябва да лягам. :?

Ето ги. :)
Останаха около 15тина не украсени и въпреки, че си бях взела най-различни цветове боя- накрая се предадох. Ще видим, може пък и днес да ги доукрася. :?
Обаче аз ли сбърках нещо или просто този белтък отгоре съхне бавно?
6.gif

меденки

Ето ги и моите меденки...всеки ден им сменям позицията в къщи ,за да ги запазя до Коледа :D

Djemma, много, много съм ти благодарна за рецептата!
Меденките са страшно вкусни и изобщо не ми станаха твърди. :yes: Мислех тази вечер да доукрася останалите, но вече такива няма. :(
В момента водя борба на живот и смърт да опазя другите за Коледа, но много се съмнявам, че ще изляза победител. :D
Със сигурност тези дни ще ги забъркам отново. :thumbup:
Благодаря ти! :flower:

Радвам се , че ти харесаха. И аз ги обожавам, много са вкусни.Аз моите ги скрих, а мъжът ми кате се прибра от работа и като видя, че г няма и каза " Кога ги изядохте бе, една да не ми оставите" И аз подтвърдих, че сме ги изяли. :D Мина ми номера :wink:

Djemma, аз пак имам нужда от теб. :lady:
Беше споменала някъде за медена торта, която се прави с тестото за меденките. Давала ли си и рецептата , защото много искам да я направя, а нямам спомен да съм чела подробности за нея. :?
А пък ако имаш и снимков материал направо ще е супер!

Естествено, ето заповядай :
Медовик
2 яйца,, 1 ч.ч. захар, 2 пълни лъжици мед, 80-90 гр масло,. Слага се на водна баня да се стопи захарта, прибавя се 1 ч.л сода, сместа побелява и се увеличава.. Маха се от котлона, прибавя се 2 ч.ч брашно.. Изсипва се върху брашно на масата и се измесва. То поизстива през това време и е топличко на ръцете, не е горещо. Докато е топло се дели на 9-10 топки, които се разточват на кръгове тънко и се пекат за няколко минути във фурната, по- препечени. Слепват се с варен ванилов крем: 1 л пр. мляко, 1 .ч. захар, а3 яйца и няколко лъжици брашно, може и нишестен крем. Трябва да отлежи за да попие от крема и да омекне. Отгоре се наръсва с остатъци от тесто натропени и изречени. Аз наръсих с настърган шоколад и гарнирах с вишни от вишновка.
Снимката виж тук:
http://www.7ya.ru/photos/private-showphoto.aspx?RubrID=62911&PhotoID=872080&ob=0

Ихаа, голяма игра пада! :D
Вий пак, че имате сняг, а в Русе заваля сутринта за малко и сега пак нищо няма. :( Само тук-таме има остатъци по някой покрив, ама и тях скоро няма да ги има.
Djemma, извинявай, но нещо не разбрах от рецептата. Кое точно се слага на водна баня? :?
А ти както винаги си се справила перфектно. :yes:

2 яйца,, 1 ч.ч. захар, 2 пълни лъжици мед, 80-90 гр масло се слагат на водна баня, за да се згарее и стопи захарта и меда, ако е позахаросан малко. След това вече сместта се изсипва върху брашно, но не гореща, за да не си изгориш ръцете. :wink:

Не се притеснявай, бързо става самото тесто, малко по-играчка има с печенето, но резултатът си заслужава- страшна вкусотия е. Тази от снимката я носих на гости. Всички бяха във възторг от вкуса.

Аз точно така си и помислих, че си искала да кажеш, но се зачудих заради яйцата. А пък меда аз още и за меденките като правих, първо го поразтопих както е в чашката в микровълновата за да стане по-течен. :yes:

Яйцата не пречат, няма да оставяш да завира сместа, да се пресече белтъка, само да се разтопи захарта и махаш.

Статус
Not open for further replies.
Назад