"Малките неща за дома"

• Началник на темата Началник на темата tazzzz
  • Начална дата Начална дата
Нека фигурките се повтарят, да ги има по два пъти. И всеки сам да реши в колко месеца да участва. Така ще има 12 различни фигури за желаещите да направят всичко и право на свободен избор за всеки.

Играта е с цел да се научим на нещо, а не да се задължаваме или състезаваме :kissyou:
Може в началото на месеца всеки да си заяви дали иска и с какво иска да участва в дадения период :idea:

Нека фигурките се повтарят, да ги има по два пъти. И всеки сам да реши в колко месеца да участва. Така ще има 12 различни фигури за желаещите да направят всичко и право на свободен избор за всеки.

Играта е с цел да се научим на нещо, а не да се задължаваме или състезаваме :kissyou:
Може в началото на месеца всеки да си заяви дали иска и с какво иска да участва в дадения период :idea:

Напълно подкрепям. :thumbup:

Ето ги моите предложения:
Фигурки:
1. Възглавничка
2. Бискорню
3. Пинкийп
4. Калъф за ножичка
5. Кубче
6. Пятиклинка(лотос, снежинка - според сглобяването)
7. Звезда
8. Берлинго
9. Зигугу
10.Пендибул
11.Лале
12.Бонбон
13.Елхичка
14.Книжка за игли
15.Матрак

И по месеци(примерно):
януари - възглавничка/бискорню
февруари - пендибул/пинкийп
март - зигугу/книжка за игли
април - берлинго/бонбон
май - лале/звезда
юни - кубче/матрак
юли - калъф за ножичка/зигугу
август - пятиклинка/книжка за игли
септември - берлинго/лале
октомври - кубче/пинкийп
ноември - пятиклинка/бонбон
декември - елхичка/звезда

Имам обаче една идея, дето малко се притеснявам да я споделя, че може би ще внесе доста промени...

Мисля си, че не е лошо тематиката на месеца да се изтегли е един месец назад. Например за февруари - ако е сърце, а тепърва се учим да правим такива :confused: ще ги има готови чак накрая на месеца - празника отдавна ще е отминал. Така, че ако искаме да имаме нещо подходящо за свети Валентин, не е лошо темичката за януари да е сърдечна. Което лесно може да се реши като изместим предложенията с един месец назад:confused:

Ето ги моите предложения:
Фигурки:
1. Възглавничка
2. Бискорню
3. Пинкийп
4. Калъф за ножичка
5. Кубче
6. Пятиклинка(лотос, снежинка - според сглобяването)
7. Звезда
8. Берлинго
9. Зигугу
10.Пендибул
11.Лале
12.Бонбон
13.Елхичка
14.Книжка за игли
15.Матрак

И по месеци(примерно):
януари - възглавничка/бискорню
февруари - пендибул/пинкийп
април - берлинго/бонбон
май - лале/звезда
юни - кубче/матрак
октомври - кубче/пинкийп
ноември - пятиклинка/бонбон
декември - елхичка/звезда

:thumbup: Аз съм съгласна

Имам обаче една идея, дето малко се притеснявам да я споделя, че може би ще внесе доста промени...

Мисля си, че не е лошо тематиката на месеца да се изтегли е един месец назад. Например за февруари - ако е сърце, а тепърва се учим да правим такива :confused: ще ги има готови чак накрая на месеца - празника отдавна ще е отминал. Така, че ако искаме да имаме нещо подходящо за свети Валентин, не е лошо темичката за януари да е сърдечна. Което лесно може да се реши като изместим предложенията с един месец назад:confused:

Да, права си. Същото важи и за декември . За какво ми са елхичката и звездата в края на декември?!:confused: По-добре до си правят ноември.
Кате, добре ще е да сложиш и картинка за всяка кривулка като ги номерираш . Те повечето са ясни, но някои по специфични, че аз постоянно ги бъркам кое какво беше.:D Не, че няма да ги намеря де, но за по-прегледно.

Да, права си. Същото важи и за декември . За какво ми са елхичката и звездата в края на декември?!:confused: По-добре до си правят ноември.
Кате, добре ще е да сложиш и картинка за всяка кривулка като ги номерираш . Те повечето са ясни, но някои по специфични, че аз постоянно ги бъркам кое какво беше.:D Не, че няма да ги намеря де, но за по-прегледно.

Напълно съм съгласна. Хубаво ще е и да има линк как се прави (сглобява). :kissyou:

и аз си го помислих. Тогава да ги поразместим

сега по-добре ли е?

януари - пендибул/пинкийп-сърце
февруари -бискорню/възглавничка
април - пятиклинка/бонбон
май - лале/звезда
юни - кубче/матрак
октомври - кубче/пинкийп
ноември -
елхичка/звезда
декември - берлинго/бонбон

сега по-добре ли е?

май - лале/звезда
юни - кубче/матрак
октомври - кубче/пинкийп
ноември -
елхичка/звезда

мисля, че е идеално. Ако трябва ще помагам с линкове за направата.

сега по-добре ли е?

май - лале/звезда
юни - кубче/матрак
октомври - кубче/пинкийп
ноември -
елхичка/звезда

Идеално! :kissyou::thumbup:

Супер!
Нали за схемички ще ми помагате че аз не сърфирам по руските форуми.....

Само този матрак още не съм виждала. :D Кубчето нещо не ми е по сърце,макар да съм правила такова, и ако и матрака е онзи фотьойл, най-вероятно юни ще си дам почивка.:idea:

Вече усещам как "творческото" ми вирусче бавно, но сигурно пропълзява към мен.:D Определено напоследък ми липсваха тези малки нещица,които хем бързо им се вижда края, хем така те увличат,че забравяш всичко.:D

Само този матрак още не съм виждала. :D Кубчето нещо не ми е по сърце,макар да съм правила такова, и ако и матрака е онзи фотьойл, най-вероятно юни ще си дам почивка.:idea:

Не, онова е креват :D:D, а игленик-матрак е това и всъщност е доста лесно за правене
:http://needleodyssey.wordpress.com/category/mattress-pincushion-pincushion-needleworker-accessories/
http://theworldslargestcollectionofsmalls.blogspot.com/search/label/Mattress%20pincushion

аз също не съм сигурна, че ще успявам да се справя с всичко, затова нека да оставим темата отворена, който когато иска да се включва

Благодаря ти!:kissyou:Дори си мисля,че е най-лесното от всичките.

А вижте аз какво намерих . Наричат го biscobourse, но според мен си е една чудесна торбичка за бонбони например.
http://radikal.ru/F/s61.radikal.ru/i173/1109/8c/ae7b46e2a391.jpg.html

Не искате ли да замести някоя от кривулките дето се повтарят?
Според мен не е трудно сглобяването.

Назад