Иверската Св. Богородица - етапи

:hello: Здравейте, скъпи съфорумки/ци! Ето го и новият ми напредък по гобленчето. Малко бавно се развиват нещата, но сега шия ламето, а то е по-специфично, както знаете, та заради това - бавната скорост.
70c2115274eb.jpg
e24d1ad2e27a.jpg

Пожелавам на всички ви лека и спорна седмица! :) :kissyou:

Здравейте , скъпи момичета и момчета! Искам само да покажа завършеният вид на иконата. Знам, че мина много време, откакто съм писала последно, но по стечение на обстоятелствата процесът по напълното приключване на Богородицата беше доста забавен. Ето я и нея!
81a71661ee84.jpg
a3a585e57325.jpg
Поздрави на всички вас и се надявам повече хора да се решат да ушият това прекрасно призведение на изкуството! :)

Здравейте , скъпи момичета и момчета! Искам само да покажа завършеният вид на иконата. Знам, че мина много време, откакто съм писала последно, но по стечение на обстоятелствата процесът по напълното приключване на Богородицата беше доста забавен. Ето я и нея!
81a71661ee84.jpg
a3a585e57325.jpg
Поздрави на всички вас и се надявам повече хора да се решат да ушият това прекрасно призведение на изкуството! :)
Наистина е произведение на изкуството.Страхотна е мила!Да ти е честита.

ЧНГ! Душата ми се напълни с тази красота! Да Ви е честита! Толкова ми хареса, че реших и аз да се пробвам да я ушия .

Polystefanova, много се радвам, че съм Ви Вдъхновила! Ако желаете, мога да Ви изпратя схемата и легендата за конците, само ми дайте валиден имейл адрес! :) Всичко най-хубаво!

Станала е чудесна:clap::clap::clap:Света Богородица да ви закриля!
На каква панама я ши и с какъв бод? Сменяла ли си конци?
Задавам много въпроси, защото и аз съм и хвърлила око, но.......... кога ще и дойде ред?

Скъпа, Наси, гобленът е шит на Aida 22ct, 44 цвята, 1:1. Не съм заменяла абсолютно никои от цветовете, шила съм си го, както е по схема. Шие се изключитено лесно и приятно, така че недей да се колебаеш, а го започвай! :)

Да ти е честита и нека закриля теб и семейството ти. Прекрасна е! Иконите на Солария са много сполучливи, а тази, поне според мен е една от най-красивите. Още веднаж, да ти е честита. Заслужава си всяко бодче и всяка минута прекарана над нея.

Много харесвам тази икона. В момента събирам материалите за нея и затова имам един въпрос - каква е панамата на която я шиеш и реално какви размери има. Май въпросите са два. Аз смятам да я шия 1към4 и затова съм притеснена за размерите

Страшно е красива. Много да й се радваш и да ти носи здраве, късмет и щастие. Аз искам да споделя, че вчера я започнах. Наистина схемата на Солария е много четлива и съм доволна от комплектовката на фирмата, но......... тъй като вероятно поради факта, че от близо пет, шест години не съм пипвала гоблен с класическия гобленарски бод, а съм бродирала само кръстат бод ми е страшно труден. Много ми е ситна панамата и бодовете и като начало доста се измъчвам. Другият вариант е да съм окьоравяла за последните няколко години:greeneye: Дано да потръгне по натам. :rezando:

Честита да ти е иконата ! :clap::clap:Как съм пропуснала да я видя!:uhhhh: Изумителна красота,която носи вдъхновяваща енергия!:clap::thumbup:

Прекрасна икона!

Polystefanova, много се радвам, че съм Ви Вдъхновила! Ако желаете, мога да Ви изпратя схемата и легендата за конците, само ми дайте валиден имейл адрес! :) Всичко най-хубаво!

Включвам се безнадеждно късно, но ако все пак имам някакъв шанс, моля да ми изпратите схемата на Иверската икона на адрес: smerdjankova@abv.bg undefined [email]smerdjankova@abv.bg[/EMAIL]

Ще бъда искрено благодарна!

Назад