моят козунак- снимка

• Началник на темата Началник на темата bambina
  • Начална дата Начална дата
Искам да ви се похваля с моят втори опит за козунак.

Опитах да пусна снимка ама нещо не се получи.Много моля ,кажете как става това с пускането на снимките!Ама сьвсем опростено като на пьлен левак с компютьра.Иначе снимката е качена в компютьра ми/в папка/

Здравей Бамбина, :hello:
Поздрави за козунака!
Както се казва огледах се, ослушах се дали няма подходяща тема в раздел Въпроси и отговори и реших да се опитам да ти помогна.
След като избереш писане на ново съобщение, точно под полето в което си пишеш отговора има поле наречено - Прикачете файл.
В него натисни бутона Browse - и посочи местоположението на файла със снимката на козунака в твоя компютър. В полето коментар можеш да напишеш някакъв коментар за снимката, но може и да го оставиш празно. След това натисни бутона - Прикачете файл.
За да стане по нагледно аз прикачам снимка на това поленце, а бутона Browse - умишлено оградих с червено.
Изискванията за снимките е да са в някой от следните формати - .gif, .jpeg, .jpg, .png, а размерът им не повече от 500КВ. Освен това картинката трябва да бъде по-малка от 550 пиксела ширина и 800 пиксела височина.
Надявам се да съм ти била полезна. Ако имаш въпроси пиши ми лично съобщение за да не пълним темата и без това мястото и не е тук
УСПЕХ :!:

Steny.благодаря за помощта!Наложи се да намаля и размера на снимките.
Е имам напредьк даже двоен -крачка напред с козунаците и още една напред -с компютьра :D :D

Бамбина, радвам се че си успяла!
Поздравления козунака изглежда невероятно. Направо ми замириса :D
От доста време му се каня и сега като видях и твоя колко е хубав се чудя дали да не взема наистина да го пробвам тези дни.

Браво, чудесен е станал. Формата ти силиконова ли е? По ръбовете ми прилича на една форма, която съм си харесала.

Момичета радвам се,че ви ехаресал.Честно да ви кажа вие сте тези които ме нахьсаха да започна да правя козунак.Чета и в други форуми,но досега не сьм имала желание за козунак.Тук при вас се ччувствам много уютно.Благодаря на всички за топлината и оказаната подкрепа и помощ!

Steny.пробвай се-моят пьрви опит беше много безформен,но вкусен.Е вторият пьт успях да го докарам и на вид.Не успях само с формата с 4,отгоре 3,и после 2 плитки,затова и не го снимах.

Скарлет този който сьм показала го пекох в силиконова форма,а другата 1/2 от тестото в тефлонова.Този в силиконовата втаса по-бьрзо и по-добре от другия/в продьлговата тефлонова/.

Джема тази форма е силикон на фирмата,чийто координати беше дала ти само ,че от склада в Бургас.И аз си харесах и други неща от каталога,но ги нямаше в наличност.Твоите порьчки доставиха ли ги?

Милинка рецептата ще пусна довечера ,защото трябва да изляза.

Да, пристигнаха, сега ще ги покажа.
Стойка въртяща се за украса на торта, силиконова форма "Роза" и форма за шоколадов заек, двустранна, за слепване на двете части-голяма е 30 см.Имам сладкарски кувертюр, за Великден ще правим шоколадов заек с моя син.Очаквайте резултата. :D

Bambina страхотен е станал козунака ти - чакаме рецептата :)

Djemma, пак си в акция - формите са страхотни! Чак ти завиждам за въртящата се подставка за торта - тук още не съм виждала такава, освен в професионалните магазини, но там не продават ако нямаш фирма :( Чакаме вкусотиите ти! :flower: :yes:

Ето рецептата:

1кг.брашно /на мен ми отиде кьм 1,300кг./
25гр.прясна мая
300гр. захар/не беше сладко,мисля че трябва още150-200гр./
250гр. масло/аз сложих 150гр.масло+100гр. олио/
250гр.пр. мляко
8 яйца
кора от 1 лимон
1 ванилия
1с.л. ром

1.Маята+1ч.л.захар+щипка сол+част от прясното мляко/топло/+малко брашно се разбьркват до получаване на кашичка.Покрива се с кьрпа и се оставя да втаса.Когато втаса ведньж/трябва да увеличи обема си почти тройно/ ,се разбьрква и се оставя да втаса втори пьт.
2.Млякото се затопля сьс захарта/без да завира/ докато захарта се разтвори.
3.Стапя се маслото+олиото/ без до завира/
4.Брашното се пресява в затоплена тава/сложих я вьрху топлия котлон,но внимавайте да не се препече брашното/
5.Разбиват се яйцата+рома+ванилията с миксера.Добавих топлото пр. мляко,маслото и маята /разбивайки без да спирам с миксера/и част от брашното докато миксера започна да се затормозява.Доомесва се на рька,като прибавяме брашно докато се получи меко тесто,което не лепне.
6.Слага се тава намазана леко с олио на пода .Тестото се пуска в тавата 100 пьти,което означава,че ще клекнете 100 пьти.Не се плашете после може и да сте с мускулна треска както бях аз,но поне няма да се терзаете че сте прекалили с количеството изяден козунак.
7.Тестото се намазва с олио,покрива се с кьрпа и се оставя да втаса.
8.Когато увеличи тройно обема си го размесваме отново с малко олио .Разделяме го на 2 части/за 2 козунака/.Сплитаме на плитки и втасва пак.След като втаса намазваме с жьлтьк,порьсваме обилно сьс захар ш печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор.

Назад