Това е чудна рецепта,
natalyna :lady:
Разкошен сладкиш се получи :amam: Правя го за втори път вече :cookies: :cookies: Резултата всеки път ме очарова :lady:
Но аз замених ябълковата плънка с черешова, нали сега има толкова много череши, а аз толкова много ги обичам :idea: А блата наистина има вкус на бисквитки, чудесен е :yes:
За плънката използвах : 2кг почистени тъмни череши, 7бр. необикновени бисквити (вместо галета), 5-6 с.л. кафява захар [:]
Или още по-просто, който иска да опита щтрудела на
natalyna с черешова плънка да замести ябълките от рецептата с череши, а всички останали продукти са същите :idea:
Продуктите се объркват добре, по желание сместа може да за загрее за 5-10 мин на котлона, но да се внимава да не загори :yes: Но аз си мисля, че и без предварителна термична обработка черешките ще се опекат добре във фурната :lady:
Не успях да разточа кора колкото тавата на фурната, но една 30 см кръгла тавичка напълних с вкусен сладкиш :thumbup:
Имам въпрос към теб,
natalyna, скарана съм с точенето

и с тестата

С 300 г. брашно при мен се получава тесто, което е меко да се точи, и докато разточвам корите поема още около 200г. брашно, това така ли трябва да бъде или чашата с която меря е неточна :no:
Благодаря за страхотната рецепта
natalyna, :kissyou:
Ще опитам и с ябълки :lady: