Още чешки рецепти

  • Началник на темата Началник на темата natalyna
  • Начална дата Начална дата
Това е чудна рецепта, natalyna :lady:
Разкошен сладкиш се получи :amam: Правя го за втори път вече :cookies: :cookies: Резултата всеки път ме очарова :lady:
Но аз замених ябълковата плънка с черешова, нали сега има толкова много череши, а аз толкова много ги обичам :idea: А блата наистина има вкус на бисквитки, чудесен е :yes:
За плънката използвах : 2кг почистени тъмни череши, 7бр. необикновени бисквити (вместо галета), 5-6 с.л. кафява захар [:]
Или още по-просто, който иска да опита щтрудела на natalyna с черешова плънка да замести ябълките от рецептата с череши, а всички останали продукти са същите :idea:
Продуктите се объркват добре, по желание сместа може да за загрее за 5-10 мин на котлона, но да се внимава да не загори :yes: Но аз си мисля, че и без предварителна термична обработка черешките ще се опекат добре във фурната :lady:
Не успях да разточа кора колкото тавата на фурната, но една 30 см кръгла тавичка напълних с вкусен сладкиш :thumbup:
Имам въпрос към теб, natalyna, скарана съм с точенето :( и с тестата :cry: С 300 г. брашно при мен се получава тесто, което е меко да се точи, и докато разточвам корите поема още около 200г. брашно, това така ли трябва да бъде или чашата с която меря е неточна :no:
Благодаря за страхотната рецепта natalyna, :kissyou:
Ще опитам и с ябълки :lady:
 
Здравей DEn

Радвам се, че щрудела ти харесва и е чудесно, че си импровизирала! [:]
За тестото - не знам защо не успяваш да го разточиш - просто посипваш добре дъската и самото тесто отгоре с брашно, ама може би зависи и от брашното. Лепи ли ти тестото, когато е вече омесено. Ако те притеснява, че се къса при точене, това не е проблем, просто го настави или запълни с тесто от другаде! А ако ви харесва и с поизмененото от теб тесто(с повече брашно), ами прави си го така! Чудя се само дали не ти става по-твърдо тестото и после бисквита? А и още нещо, ако ти се струва много меко, може да го оставиш за половин час да се стегне в хладилника. това също може да помогне! :?

Истината е, че за месенето и точенето е нужна просто практика - като го нацелиш веднъж, вече си става! Може би ще ти е от полза да знаеш едно златно правило при точене(ти може и да си го знаеш, ама аз да кажа :wink:) - постоянно посипване с брашно, отгоре и отдолу на кората(то и така отива доста, ама не съм го смятала)! По този начин може да разточиш много тънка кора. В случая, ти е нужна около 1-1,5 мм тънка кора за отдолу и такава за отгоре!

Ами това е, ако има нещо, пиши! :cool:
 
Назад
Top