Бродирани бижу... Или Гоблени от мъниста

Дай да покажа до къде аз стигнах с икона преди тръгване

Останах само рамката да изшия

Оля ,случайно да имаш роднинска връзка с многоръката богиня Шива? :confused:

ой аз ще комплектувам икони - те ще от този мъниста (показвам снимка, защото ще комплектува в помалки торби - тези по 50 грам - за для видите, че истина Чехия)

А това моята свършена икона (след малко ще пътува на пазар в Пазарджик)

Леле, Оличка, невероятен е, направо се замислям, дали да не ми комплектоваш едната червена икона с твои мъниста, аз имам но като гледам твоите все си мисля, че моите мъниста не са такива. Като жив е Исус!!!:kissyou:

Никога не съм предполагала че с мъниста може да се направят такива чудесни икони. Гласувах за тях.
Днес в 15 се прибрах от пощата и до сега съм шила - невероятен колорит и толкова ме увлече, че мантията на младенеца е почти готова. С такъв мерак гоблен скоро не бях шила :D
Олечка, да си жива и здрава :kissyou:

Юра, мънистата много увличат, ушила съм до момента два гоблена и имам два започнати с мъниста и с конци изобщо не ми се захваща. Ший и показвай да видим и ние красотата, която се получава.

А какво да ти покажа?))) Как шия аз пишах, а с картинките - ще имаш една инструкция в комплекта с гобленчето ти)))
Ако пак не ще разбереш питай тука, аз ще показвам, ами и момичета вече имат с какво да споделя ;)

Последно редактирано:
:baby:Интересува ме самия шев-как се захваща мънистата с конеца и как се пришива.Но ще разгледам инструкцията първо-дано се ориентирам:confused:

Оля ,получих си гобленчетата :idea:.Благодаря ти много :kissyou:
Имам само един проблем :(.
При гобленчето само с мъниста ,няма на всички пакетчета номера.Ще помагаш ли?.Сега ще ги снимам и ще покажа.

Оля ,получих си гобленчетата :idea:.Благодаря ти много :kissyou:
Имам само един проблем :(.
При гобленчето само с мъниста ,няма на всички пакетчета номера.Ще помагаш ли?.Сега ще ги снимам и ще покажа.

Твояти гоблени дори не отворях да поразгледа :confused:
Но снимай и ще опитваме се да помогнаме в он-лайн режим :kissyou:

Дай снимка на мъниста, снимка на легенда - нали за гоблен 3048 става въпрос?, и бързо ще решим (също могат не пиша номера на половина торбички от един цвят)

Последно редактирано:
:confused:Олечка,на снимката ще видиш,че гоблена е започнат.Използвала съм зелените мъниста,но начина на шиене така не ми харесва.Иска ми се да е ред по ред,но нямам всички цветове.
На панамата виждам означени като необходими бели мъниста,но в самия гоблен ги няма.
Моля те да ми кажеш колко ще ми струват мънистата,ако ти ги изпратиш!
Значи
тука можеш да видиш цветове точно кави трябва да станат http://www.novasloboda.com/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_l_07.png

Той цвят кой на икона светличек с оградено синьо = това бял цвят от мъниста

:baby:Интересува ме самия шев-как се захваща мънистата с конеца и как се пришива.Но ще разгледам инструкцията първо-дано се ориентирам:confused:

В комплекта трябва да има лист с инструкции придружен със снимков материал. Шие се с тънък конец - като полукръстче.През отвора на мънистото се промушва иглата с конеца.

И аз така си го представям-значи е най-удобно да се шие на редове/точно както не шия другите гоблени:D/

Полудях с тази икона и мънистата :D Два дни спира водата и без утризения бода ли бода.Мънистата ми е комплект от Оля - чешка ли е каква ли - не зная. Но едрината на зърната е еднаква и имат страхотна лъскавина. Като шпалир се подреждат. Няколко броя има китайски - определено си личи , добре че е само за ефект като цвят. Ще покажа до къде съм стигнала

шия по фигури бих казала - залъгвам се че така ще изплува по-лесно :D

На мен много ми харесва , съчетанието е перфектно - Оля ме спечели определено за мънистените чудеса . За нея :kissyou:

Да, за "диадема" кафяви муниста е китайски, но без такъв нюанс губит се красота (а в чешски няма такъв отенок), предполагам че ти не прикалено много загубях время избра от те "поеднакови".
А всички други чешски - Пресиора. Снимка на те давах на предната страница.

Радвам се че ти останах доволна. Това е наи-голема благодарноста для мен

Последно редактирано:
Назад